Nouvelle colonisation américaine


Al zoekende naar de naam van het beest dat ik vanmorgen tegenkwam (ik denk de roodwangschildpad, van bovenstaande foto), kwam ik deze lezenswaardige site tegen.
Er staat zelfs een kaart op (klikken op “Tour de France”), zodat je kunt uitzoeken wat er zoal voor exotisch bij je in de buurt rondfladdert of -kruipt.
Klik vooral ook door naar de légendes urbaines!

15 reacties op “Nouvelle colonisation américaine

 1. Dergelijke hebben wij ook, kijk maar eens bij mijn verhaaltje over de visvijver (links onderin) van La Chapelle-Thècle. Ik noem hem vuurschildpad, maar heb er natuurlijk geen verstand van.

 2. Ik pretendeer ook niet er verstand van te hebben, maar het lijkt idd dezelfde. Gedijt goed in West-Eruopa. Wort ook wel “Tortue de Floride” genoemd, naar zijn afkomst

 3. Dat krijg je, hè? Te snel typen. Komt omdat ik graag weer naar buiten wil, het is goddelijk weer op het moment.

 4. Over enge dieren gesproken. Dit heb ik op m’n balcon gefotografeerd, een zeer dicht spinneweb met daarin een bolletje van ong. 2 cm. doorsnee, als je het aanraakte bleken het honderden spinachtigen te zijn die alle kanten uit renden (zoals te zien op het plaatje).
  Twee dagen later geen spoor meer, zelfs het web was verdwenen.
  Iemand een idee?

 5. Die had ik ook een keer in een grote kluit aan de zijkant van de auto. Ze kunnen heeeel hard rennen en zijn idd talrijk.

 6. Henk.. ongeveer hetzelfde idee als kikkerdril.. zo is je vijver afgeladen met kleine jonge kikkertjes en zo zijn ze allemaal verdwenen.. maar troost je, ze komen terug naar hun geboorteplek..

 7. Dineke, even serieus, ik stuitte toevallig op je berichtje met foto: sinds bijna drie weken is onze roodwangschildpad zoek. Verdwenen uit de vijver in onze tuin. Adres: Rastignac, La Bachellerie, Dordogne.
  Wij hebben dagen gezocht, eerst de hele vijver leeggepomt, we hebben haar al tien jaar en ze luistert naar de naam Paddestoel Sylvia. We zijn bang dat iemand haar gestolen heeft… Dus als jullie echt een roodwangschildpad zijn tegengekomen, kan het de onze zijn? En om het voor de iedereen nog absurder te maken: ze is een paar jaar geleden geopereerd en heeft een “pleister” van polyester op haar schild aan de onderkant. Normaal zijn ze vrij agressief, maar die van ons is heel vriendelijk, bijt niet en eet kattevoer.
  Waarom ik op deze weblog kwam? Omdat we die aanbieding hebben van camping lac de veronne en ik vegeten was hoe die ook al weer luidde.
  Maar nu heb ik jullie nodig in onze zoektocht naar Paddestoel Sylvia!
  margot

 8. Ik dacht dat schilpadden heel langzaam waren! Kan ze in 3 dagen naar de regio Den Haag lopen?
  Geintje, natuurlijk. Deze is gewoon gedumpt door iemand. Had geen pleister!!
  Wanneer ik hem weer zie, mag ik hem naar de kinderboerderij brengen.

 9. Nog toevalliger: vrienden van ons hadden ook zo’n beest in de achtertuin. 16 jaar in de familie! Ineens weg. Zouden de reigers ze eten?

 10. En ik ook, maar ik denk dat Margot de aanHeF van het toenmalige café niet heeft gezien.