Chez Roger & Françoise 12 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!
Tjonge, sommige mensen hebben ook niks anders te doen dan in de kroeg hangen. Wil je wel geloven dat ze hier een uur geleden al weer op de stoep stonden? Er is voor een eerbare kroegbaas geen bijhouden meer aan! Ja, kom binnen, ga zitten en hou je kop ff een paar minuten, kan ik mijn gedachten bij het koffie zetten houden. Schepjes tellen: 1-2-3-4-5-6…..

111 reacties op “Chez Roger & Françoise 12 juli

 1. 1 koffie en wie heeft er goede raad omtrent een vermeend besproeiverbod in het zuiden van fr ?

 2. Lekker… koffie… en gewoon niet sproeien in het zuiden van frankrijk, dat is de beste raad die ik je kan geven…

 3. Gewoon niet doen, ze schijnen boetes van 1500 uit te delen.
  Thee graag, die koffie is me te sterk.

 4. Heb net even gebeld met de onfortuinlijke mevrouw van gister en kreeg haar hulp aan de telefoon. Het gaat gelukkig heel goed met haar.

 5. He he, eindelijk is-ie open…
  Ik heb voor nood het toilet moeten gebruiken bij Didier van de bloemenwinkel hiernaast.
  Weet je wel dat Francoise daar al weer zat?!

 6. @Dineke dank je, dat wordt dus zuinig met water doen in de vakantie. We zitten er midden in. Het schijnt dat de opwarming veel invloed gaat hebben in Frankrijk. Wijnboeren die 150km noordeliker moete verhuizen en Olijfbomen die oprukken vanauit het zuiden.

 7. Net nog even gekeken naar de site van de DIREN Auvergne, en kan gelukkig melden dat hier de meeste aquifers boven het lange-termijn gemiddelde niveau zitten. Je kunt aan de kaartjes op de site van RNDE zien dat het Massif Central zowat het enige gebied is waar (althans gedeeltelijk) voldoende neerslag is gevallen. Ik heb net wat afval verbrand in de tuin, dat kan hier nog zonder risico. Er geldt ook geen sproeiverbod. En het stuwmeer hier vlakbij staat tot de rand vol.

 8. Wij mogen het zwembad niet meer vullen, de auto niet meer wassen ( ach jee, ach jee, dat vind ik wel heel erg) en de plantjes niet meer sproeien (en dat vergeet ik toch altijd al)… Het is echt erg droog, de vijver staat al droog en die heeft dit jaar ook nog niet erg hoog gestaan…

 9. Kijken jullie nog naar “Een plek onder de zon in Griekenland”? Of ben je dan een afvallige.
  Ik heb gisteren wel gekeken – zit er weer zo’n “kansloze” man bij die moet huilen als er een raam wel of niet in mag. Wat hebben die mannen toch?!

 10. en de Mayenne staat idd ook heel erg laag, maar wij zitten in niveau 2, dus af en toe een beetje water bij ht zwembad, mag nog wel, 1 keer in de week.

 11. ik heb wel gekeken Jeanne maar om je de waarheid te zeggen boeit het niet zo heel erg.. als je 2 ton over hebt voor wat gras en stenen en daar architectonisch en huis op wilt laten bouwen, heb je te veel geld en zitten wij weer naar tegenstrijdigheden te kijken

 12. Dat kan bijna niet , als je slim bent blijf je niet in Bretagne 😉 maar ga je genieten van je leven.

 13. @henk, het ruikt nergens naar… ik woon helemaal niet in Bretagne, maar in de Mayenne, en dat is Pays de la Loire…

 14. Maar waar maak ik me druk om. Het is siësta tijd… Remke ga op je zij liggen, je snurkt…

 15. @Henk, de eerste link, die Schwep was, daar kun je alles op vinden, maar volgens mij zit je goed in de Bourgogne, niks aan de aan de hand.

 16. Goeie link, staat alles in. Willen we niet van de dorst omkomen dan zullen we wijn moeten drinken. 😉

 17. weersverwachting voor vanavond
  Opklaringen en voorbij trekkende, soms dikke bewolking. Kans op regenbuien.

 18. Linke soep dat linkmisbruik, ik zal je niet verlinken.
  Nièvre (58) is lichtbruin, dus toch enige voorzichtigheid met water geboden.
  Willen dit jaar geen zwembad maar zo’n hele grote zwarte kuip, kunnen we net met z’n tweeën in.

 19. Zo’n cementkuip? Mag je ‘m eerst wel goed schoonmaken anders zit je er zo in vastgegoten.

 20. @Ferry: gebruik die link vooral, hoor. Ik kan niet direct een link invoegen want ik hoor hier maar half bij.
  Er viel hier trouwens net weer een buitje: één wolk, tien minuten regen. Amper een millimeter. Het lijkt niks, maar je kunt er niet tegenaan sproeien.

 21. Maar ik ben wel blij met de reacties ik kan waarschijnlijk de site van Frank S goed gebruiken bij het overtuigen van de burgeneester van al dan niet sproeien.

 22. Toen ik twee jaar terug op Corsica was, leek niemand zich wat van droogte-beperkingen aan te trekken. Maar wellicht was dat gewoon Corsicaanse opstandigheid tegen Frans gezag.

 23. Peter dat is niet waar. Corsica doet het nog beter, s’avonds rond 8 uur geen water meer tot de volgende ochtend 7 uur.

 24. Ik heb net tegen m’n dochter geroepen: “Ik ben je vriendin ook niet, ik ben je moeder!”
  Dineke, tijd voor een pedagogisch logje?

 25. Goedenavond allen,
  In de bourgogne gold afgelopen weekend nog geen verbod; in de morvan is water genoeg met al die vele bronnen….alleen het drinkwater stinkt muf en zeker als je warm water gebruikt…ik heb 2 keer iemand van het waterleidingbedrijf in huis gehad, testte alles en zei dat het inderdaad muf was, en verdween weer.
  Kan je hier geen filter tussen bouwen of zoiets? Wie heeft ervaring…

 26. @coco: ik zag de mensen er anders nog vrolijk auto’s wassen en openbare (!) plantsoenen besproeien.

 27. @frank: raar dat je drinkwater muf ruikt als er blijkbaar genoeg ondergronds in de aquifers zit. Weet je zeker dat het uit een ondergrondse bron komt? Zit er misschien een vervuilde watertoren tussen?

 28. @Frank, wij hebben een filtersysteem, gekocht bij Leroy Merlin, maar tegenwoordig hebben ze die systemen bij zo’n beetje alle doe-het-zelfzaken hier.

 29. @Krek., je komt vast nog wel een keer kijken vanavond of vannacht… fijne vakantie… en maak het Remke niet al te moeilijk…

 30. Nee, ik ga nog niet slapen, ben veel te wakker en de fles cider is nog niet en ik wacht nog op een telefoontje van Jorgen….

 31. Denk dat dat aan WIE ligt Remke, of was iik zojuist ook weg hier?
  Marjan: … en de fles cider is nog niet… opnieuw gevuld?

 32. Alweer niet gegeten, dat zal ’t zijn. HOEZO HAP IK VANDAAG LEKKER? Ben wel helemaal relaxed, voor het eerst sinds anderhalve maand geen mensen op het terras. Is ook wel eens prettig zo tussendoor.

 33. 2Remke: ….de stilte…..oorverdovend……op je in laten werken…..

 34. Goedenavond allen, Roger doe maar een dubbele.
  Na een aantal rumoerige weken, lijkt de rust (cq berusting) voorlopig te zijn wedergekeerd. De kaarten zijn geschud en we zijn met een nieuwe opdracht en visie de markt ingestuurd.
  Na de zomer is het meest vervelende moment omdat we dan werkelijk afscheid moeten nemen van een aantal collega’s.
  Over een jaar volgt een volgende reorganisatie om dan definitief de koers te bepalen en mensen op de juiste plek te plaatsen.
  Kan ik mij nu eindelijk op de komende vakantie gaan voorbereiden. Ook nog een nieuwe auto ophalen volgende week zodat we in stijl op stap gaan. Ik weet niet eens of je met een nieuwe auto meteen een zware aanhanger door de Ardennen kunt sleuren, mwah.. zie wel.

 35. Ik zal onthouden, Remke, dat ik niet op het terras moet gaan zitten. Misschien mag ik tegen die tijd even achter de computer? Ik heb nu al delerium tremens van de anticiperende afkickverschijnselen. Overigens zit het er dik in dat het twee nachten worden. Moeten we trouwens dekbedden of lakens of zo mee?
  Kook je trouwens elke avond, of moeten we zelf eten meenemen?

 36. @Ronaldus: nieuwe visie. Mooi. Hoop dat jullie klanten er ook blij mee zijn. Wat voor auto is het?

 37. @Krek, Niks meenemen, gewoon vakantie hier. En eh, één avond zonder mensen op het terras is wel genoeg hoor…

 38. Enneehhh, R, gaan we nog wat afspreken? Komen jullie op volle oorlogssterkte? En zo ja, willen de kinderen dan wellicht een weekendje oudervrij? Wij hebben de kinderen tot begin september thuis, dus als Truda en jij op bezoek willen komen mag dat ook door de week. En als Dave per se mee wil om Guido’s nieuwe Playstation 2 (GTA San Andreas) uit te proberen, weet hij dat hij met een fles Rutte in La Chapelle-Thècle een heel end komt, qua overnachting.

 39. Ps: Kook iedere avond. Zaterdag plat du jour (1 bord) en zondag waarschijnlijk 3 gangen. (duurder hè)

 40. En voor Krek graag gen wijn erbij. Daar kan hij te lollig van worden.

 41. Twee keer ‘trouwens’, zie ik nu. Schande. OK, we komen vakantie vieren. Weer eens wat anders. De kinderen verheugen zich al op nononono. Weet je trouwens dat je images offline zijn?

 42. Nou, je armen bereiken mijn hoofd toch nooit heb je laatst beschreven??

 43. Remke: het kan mijn niet plat genoeg. Dus du jour moet ook kunnen. En die drie gangen: da’s goed voor mijn embonpoint. Ik heb de pens van Gertjan gezien en probeer hem voorbij te streven. Zal overigens nog wel wat inspanning vergen. Mijn vrouw houdt trouwens erg van vis.

 44. @Remke: The requested URL /beeldfra.htm was not found on this server.
  Kennelijk zit onder de button ‘images’ iets dat leidt naar ‘beeldfra’ Zal wel beeldframes of zo moeten zijn.
  @Gertjan: ik kom van achteren.

 45. @Krek., het is wederom een Mazda MPV geworden, iets meer luxe aan boord zodat het nog aangenamer is om de lange ritten naar Frankrijk te maken. We zijn volgens mij niet op volle sterkte, maar plannen veranderen hier elke dag. We gaan zeker iets afspreken want ik ben zeer benieuwd naar jullie nieuwe stek. We bellen wel als we in Frankrijk zitten en de plannen duidelijk zijn. Jullie veel plezier gewenst bij Remke, dat kan bijna niet mis volgens mij:)

 46. Hé, Henk. Ik ga zo plat (du jour). Morgen willen we niet te laat weg, want – zo zegt onze gastheer in de aude – dat gaat van je eigen tijd af. In het zwembad bedoelt hij. Kunnen we voor de Ossobuco nog even poedelen. Haaaaaaa, vakantie!

 47. krek: hele fijne vakantie! (zou er ook weleens uit willen… 🙂 )