Chez Roger & Françoise, 13 en 14 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Goedemorgen. Ben een beetje vroeg met het nieuwe café, maar wil vannacht een keer op tijd (dwz voor 1 uur) naar bed. Morgen weer een drukke dag. Geheel vrij in te delen. Maar wél met de nodige deadlines. Iedereen een prettige woensdag, deweekwordtdoormiddengehaktdag!
UPDATE
Wegens groot succes blijft dit café maar liefst 2 x 24 uur geopend. Kijk voor de lol ook nog even bij het Eendlog, hoe Scoupé-Monique professioneel de vloer aanveegt met die tot over zijn oren beleende sukkel van een Subaru-rijdende Krek. Aaaaauwwww!

272 reacties op “Chez Roger & Françoise, 13 en 14 april.

 1. Voor 1 uur? Vast wel: hij had nog23 minuten om zijn tanden te poetsen en zijn pyjama aan te trekken. Moet lukken toch?
  Morgen! Even snel wat cornflakes en de koppen in de kranten snellen en dan hup de auto in.
  Laterrrrrrr!!!!!

 2. Zie gisteravond: Hoezo is Frits Bolkestein ook een HeF-fer? Daar hoef ik nou niet gelijk mee in de kroeg te zitten!

 3. @Dineke: René kreeg een stuk later per mail nog reactie op een linktip, vandaar dat hij weet hoe laat ik nog op was. Ben nu dan ook pas net uit bed.
  @Jeanne: FB is een zeer aimabele man, waar je een heel goede boom mee kunt opzetten. Bekend om zijn scherp beargumenteerde debateer- en schrijfvaardigheid. Hij heeft een huisje in Frankrijk (vandaar HeF’er, neem ik aan), maar heeft hier zijn neus nog niet laten zien. Hoewel…. wie weet ben jij ‘m wel!

 4. Hallo,
  Ik had gister Franse gasten. Alles ging goed, totdat ik uitlegde dat ze op plek A, maar ook op plek B konden gaan zitten. “Que vous desirez…” En dat laatste (“Wat u wilt”) snapten ze dus niet. Wat had het moeten zijn?
  (En “Mag ik u voorgaan”, is dat “Je peux vous précéder ?” ? (Ik heb zo’n hekel aan “wilt u me volgen”, ’t zijn geen schoothondjes…)
  Maar wel lekker een redelijke pourboire! 😀

 5. Goedemorgen allemaal… de foto’s heb ik nog niet overgezet, maar ik zal het maar verklappen… de garage hier in het dorp ligt in de clinch met renault en hij moest daarom van zijn voorraad af… Laat ie nou net nog een schattig eendje in perfecte staat (vorig jaar nog opnieuw gespoten) hebben staan, die die voor de helft van de vraagprijs heeft verkocht aan….. ONS… gaaf he?

 6. Een Renault Eend? Heeeel zuinig op zijn, want daar zijn er niet veel van gemaakt. 😉
  Gefeliciteerd, Marjan. Echter kan niet, qua Frankrijk. Als je ooit naar Australië verhuist, zul je dan aan me denken?

 7. Mijn vragen gingen niet over etiquette maar de Franse taal…
  Trouwens had ik mijn website netjes aangemeld bij Musicopy, zodat ik een billijke vergoeding (tientje per maand) betaal voor het publiceren van de songteksten. Blijkt nu dat ik voor de vertalingen vooraf toestemming moet vragen aan de rechthebbenden… pfffff… en dat voor een website met één of twee bezoekers per dag. Ik denk dat ik de gerechtelijke procedures maar gewoon afwacht.

 8. Een EEND? Een echte 2CV? Ik barst van de jalouzie, mijn eerste auto! Lid van de Eendenclub, elke zaterdag sleutelen.

 9. Hé, iets voor een nieuw logje. De eend. Er zijn hier meer liefhebbers, waaronder ikzelf. En: Krek zegt het al: Franser kan niet.

 10. @GertJan: doorzoek HeF met het trefwoord ‘eend’.
  Of kijk op de pagina ‘Al onze links ooit’ onder Hobby.
  We vallen steeds vaker in herhalingen. Alles is als eens gedaan…. we kunnen net zo goed stoppen.
  😉

 11. Nou, dan gaan we het toch hebben over Frits Bolkestein. Ik heb nooit wat van hem en zijn pertinente opportunistische visies moeten hebben.
  Ik ben blij om van Dineke te horen dat je goed met hem een boom op kan zette, alhoewel ik die van hem liever omzaag.
  En verder vind ik dat-ie zich niet meer met politiek m oet bemoeien. Wat denken al die ouwe mannen toch – dat we op hun comeback zitten te wachten?! Stelletje peno-pauze-politici!
  (of is dit te fel?)

 12. @jeanne: volkomen mee eens, laat ze nou eens rustig in een verzorgingshuis in La France gaan zitten.
  Zijn we ze gelukkig kwijt!!!

 13. @Jeanne: ik denk dat Frits de penopauze al een tijdje achter zich heeft liggen. Ik weet dat hij ooit schreef voor het onvolprezen studentenblad Propria Cures en dat is op zich al een aanbeveling. Zijn mening deel ik maar zelden. Maar een goed beargumenteerde discussie, daar kun je me midden in de ochtend voor wakker maken.

 14. @Gertjan: jij je zin. Schrijf een leuk stukje, lever de links bij en ik maak er een logje van.

 15. Kraaiiist, wat is er in godsnaam tegen goed gebruikte intelligentie?! Vele politici mochten willen dat het verstand wat Frits B. in zijn grote teen heeft, bij hen onder het ‘pannetje’ zat!
  Door zijn ietwat pedante ( hautaine) opstelling af en toe, kunnen veel hem niet velen, ik denk dat een groot deel met jaloersie ( excusez le mot) te maken heeft.
  Maar ik mag hem graag horen.

 16. Arrogantie is een snelle manier om een goede discussie in je (ogenschijnlijke) voordeel te beslechten. Het is echter niet de fairste, en zeker niet de meest intelligentste!

 17. ….intelligente…leuk om je bij zo’n woord te “verspreken”…

 18. Eh Jeanne: ik ken die Bolkesteijn niet, hoor.
  (Wanneer ik Frits B. zie staan, zoals bij Roin, moet ik eerder aan de Vakantieman denken)

 19. @Dineke: past ook beter in dit verband…
  Ik zit net een heerlijk broodje van de Turkse bakker te eten: borek of zoiets. Eentje met spinazie en hele scherpe kruiden, en eentje met feta-kaas. Verrukkelijk….

 20. Je bedoelt die slecht geklede man die nu leningen probeert aan te smeren? Daar denk ik liefst helemaal niet aan….

 21. Laat ik nou denken dat je dat echt bedoelde – ik miste alleen de knipoog erachter!

 22. Ferry: na opmerkingen over Ronald dat die *%# boormachine wel weer in Frankrijk zal liggen, heb ik besloten maar zoveel mogelijk ter plekke nieuw aan te schaffen.

 23. Gertjan, je zat naast je broer,toch? of was dat P2ter..
  kun je bij hem gereedschap lenen..:)

 24. Ferry, ik ben bij BricoDepot geweest. Onmogelijk om een catalogus te krijgen. Je krijgt ze in de brievenbus. In de winkels liggen ze niet meer.

 25. da’s jammer Coco. iig bedankt voor de moeite. over 17 dagen gaan we toch weer die kant op. zal eens kijken wat we kunne regelen

 26. Alsnog bedankt voor de tips die ik van jullie heb gekregen voor leuke hotelletjes in Frankrijk. Ik wilde nog even laten weten dat we inmiddels hebben geboekt voor de meivakantie. Een (denk ik) hele leuke chambre d’hotes in Cercy la Tour. Ik heb al jullie tips genoteerd voor een volgende vakantie.

 27. Fijn dat je dit nog even terugmeldt, Betty! Heb veel plezier op je vakantie!!!

 28. Zo. Even een spatie om de scheiding (…) aan te geven.
  Goedemorgen. Had het gister een beetje druk en dus geen tijd om langs te komen.
  Lees zojuist dat Monique haar oude zelf heeft hervonden. Proficiat.
  En tevens wordt kwantiteit weer eens verward met kwaliteit. Gaan we nu in elkaars portemonnee kijken? Halleluja!!! Dan zeg ik het maar direct: wij zijn armoedzaaiers.

 29. Wij worden armoedzaaiers. Met hopelijk een lening bij de CA. Moet eerst nog worden toegekend. Doe maar een glaasje water, Roger. Kan ik vast wennen.

 30. Ik begin met koffie én een glas water. Droge bek van al het OH’en gisteren. Tjonge, wat hapte die Monique lekker, zeg. 😉

 31. Mwah. Wie voor een dubbeltje geboren is, die wordt nooit een kwartje. Aan de andere kant: geld maakt niet gelukkig. Weten we uit ondervinding, maar ja…..het is wel verdomd makkelijk om het te hebben. Roger….rondje voor de hele zaak. Nu kan het nog. Zo meteen hebben we een dubbele hypotheek.

 32. Zolang je kan eten, een dak boven je hoofd hebt en lol hebt, is er niks aan de hand… wij hebben ook een lening en al het geld gaat iedere maand schoon op, ondanks alle goede voornemens om nou toch eens in ieder geval een klein bedrag per maand te gaan sparen. We kunnen het gewoon niet.
  Oh ja, Jorgen zit vandaag in Amsterdam en verveelt zich, want zijn afspraken voor vandaag zijn afgezegd, dus hij baalt, iemand van jullie tijd om hem bezig te houden?

 33. Kom op, Ferry, ga lekker lunchen met Jørgen. Aftrekbaar als studie naar de eetgewoonten van een ADHD-genie.

 34. nog vergeten te vermelden.. zondag een toernooi gespeelt.. wel toevallig 1e geworden. a.s. zondag weer een toernooi..

 35. zeg, wordt er hier niet meer gedronken ofzo?? geneuzel over burgerauto’s die op een honda willen lijken, waar hebben we het over?
  het is tijd voor wijn..

 36. Ja lekker, roseetje…het zonnetje komt weer door..
  Jorgen wordt dit jaar ook 40, hij krijgt een ezel.. of ie nou wil of niet….

 37. Ik heb al een rooie voor me staan, Fer. En tsja, ik kan er ook niks aan doen dat mijn voltijdsbaan in 4 dagen zit gepropt. Maakt wel dat ik op donderdag altijd afgeknoedeld ben en niet zo sociabel (?)

 38. nee, niet echt, deed er in NL ook nooit iets aan en toen kwam jorgen ook altijd al met grote cadeau’s aanzetten, waar we eigenlijk geen geld voor hebben….
  niks nieuws onder de zon dus…

 39. Dus jullie zijn ook armoedzaaiers eigenlijk? Ik ga me hier steeds meer thuis voelen.

 40. Ja, Dineke, we doen wel heel duur, maar we hebben geen franc te makken… maar we hebben wel heel veel lol en in de loop der jaren ook heeeeel veel spullen bijeen gesprokkeld…

 41. Roger heb ik al een paar dagen niet gezien. werd een beetje gek van die overvolle kroeg en is vloekend de tent uitgelopen en riep iets van dat’ie een of andere auto in een stoel met gordijnen ging proppen..

 42. Ik zit niet te stoken, zit alleen maar te bedenken of ik mijn verstand nou wel zo fijn vind… het bemoeit zich overal mee, staat nooit stil, wil alleen maar mijn gevoel overstemmen… eigenlijk heb ik een haat-liefde-verhouding met mijn verstand…

 43. Sorry. Kwas even weg. Aan de overkant was iemand bezig ruiten in te slaan. En aangezien het een monument betreft dat verbuowd gaat worden hebben we maar even de anti-krakers gebeld die er in zitten. Maar: het schijn koosher te zijn? Hij strak iig zijn duim omhoog vanaf de overkant.

 44. Bij ons gaan de pizza’s zo de oven in. Ja, mama is moe dus het is diepvries.

 45. Om even terug te komen op mijn 1e bericht van vandaag….
  Wij vragen ons regelmatig serieus af waar al die mensen het vandaan halen om 3 of 4 keer per jaar op vakantie te gaan. Dan zeggen we maar tegen mekaar: die wonen goedkoop en vinden de vakanties het belangrijkst. Wij willen elke dag genieten. Dus wonen wij duur, hebben wij -voor Randstadse begrippen- een riante- tuin, bezuinigen niet op de boodschappen. En dan ga je voor je vakantie niet in een eerste-klashotel, nee. Dan vinden wij het juist een sport om heel relaxed te doen waar we zin in hebben, zonder ons aan conventies te moeten storen. (wat overigens niet inhoudt dat we 3 dagen in hetzelfde shirt lopen ofzo)

 46. en nu ga ik even mijn overheerlijke diepvriespizza consumeren. Tim zit aan een copieus (…) diner op school, want het is tafeltjesavond.

 47. Hmm Dineke, het is niet zozeer het geld van al die vakantie. Ik vraag me al jaren af hoe iemand zoveel vrije dagen kan hebben. Wat doen we fout????

 48. Vrije dagen heb ik. Ik kan er alleen niet ten volle van genieten, omdat je de helft nodig hebt om te re-cu-pe-re-ren.

 49. We zijn gewoon in de verkeerde familie geboren, dat is het probleem…. en dan ook nog in de verkeerde familie getrouwd (financieel gezien dan)… dat is het gewoon…

 50. Foute keuzes…we kunne echt handen schudden… ik had misschien ook wel mee moeten gaan met dat jeugdvriendje die nu uroloog is. Maar of ik dan zo gelukkig was geworden en zulke mooie kindertjes had gekregen….

 51. Mijn jeugdvriendje is tandarts geworden en heeft NB alleen particulier verzekerden patiënten… maar ja… had ik dan ook zoveel lol gehad als nu?!?!?!?

 52. Valt vast tegen…. misschien hebben we allemaal wel een vreselijke hekel aan elkaar, als we elkaar zien en dan gaan we ruzie maken, en dat loopt dan vreselijk uit de hand en dan……hoooo… mijn fantasie gaat even met me op de loop…
  Nee hoor, het wordt vast heel erg gezellig….

 53. Als er maar genoeg wijn is vinden we mekaar allemaal fresenlijk lief. Daar ben ik van overtuigd.
  Nee, zonder gekheid. We hebben nu zo’n klein jaar mekaars meningen afgetast over van alles en nog wat. Moet wel heel raar lopen, wanneer enz.

 54. @Marjan, als jullie maar foto’s maken. 🙂
  @Dineke, wij waren 25 jaar geleden toen we trouwden straatarm. Zelfs geen geld voor gordijnen. Soms ook nauwelijk om eten te kopen. Maar lol hadden we wel. In die tijd reisde ik met een theatergroep half Europa rond. Verdiende geen cent maar een ontzettend leuke tijd gehad, en dat is denk ik veel belangrijker.

 55. @RobertS: likewise!! Wij zijn op Vlieland getrouwd. Deels uit ludieke en deels uit economische overwegingen (“ze komen toch niet”) We zaten echt niet te wachten op peper- en zoutstelletjes van ooms en tantes die we anders toch nooit zagen. Maar wij[/ hadden een tof weekend met de mensen die we er graag wilden hebben. We denken er nog graag aan terug, hebben het 2 jaar geleden met onze getuigen dunnetjes over gedaan….

 56. Volgens mij ga ik me heel erg buitengesloten voelen, met Hemelvaart. Zet D en M bij elkaar met een paar flessen wij en je komt er niet meer tussen.

 57. @Dineke, onze huwelijksreis was een tournee in Florance. We zijn beide een week ziek geweest en al onze bagage is toen gestolen. Nu kunnen we er om lachen. Ik vertel mijn kinderen dat ze:
  1: haal alles diploma’s die je nu kunt halen.
  2: voor je 30ste jaat doe gewoon alle leuke dingen die je kunt bedenken, na je 30ste kun je terugvallen op je papieren en serieus gaan werken.

 58. Hiromi is de food buff hier in huis. Dus die houdt dat soort dingen bij. Maar ik geloof niet dat ze ready steady cook kijkt. Wel vroeger altijd die Delia Smith an natuurlijk Jamie Oliver. Ik hield het bij Chef!, al was dat niet echt een kookprogramma.
  Kon wel genieten van The Beer Hunter, van een Michael Jackson. Die mzich tot taak had gesteld alle bieren van de Britse eilanden in kaart te brengen. Zoals hij zelf in de intro zei: “It’s a terrible job, but somebody’s got to do it.”

 59. @RobertS: wanneer ik erover nadenk: wij hebben altijd hard gestudeerd of gewerkt. Er was altijd wel wat waardoor e.e.a.spaak liep. Wij roepen al 20 jaar: onze tijd komt nog wel..

 60. Grappig, Krek.: er lopen nu 2 logs door elkaar. Echt niet meer te volgen voor een buitenstaander.

 61. Of moet dat ‘somebodies’ zijn? woord eindigend op y plus s? 😉
  Dank, RobertS. Die goede raad ga ik pikken. Is trouwens wel een beetje mijn levensverhaal. Tjonge, wat een feest. Met dien verstande dat ik geen papieren heb en nog steeds niet serieus werk. En het nog leuk vind ook!

 62. En Coco moest me er op wijzen dat ik bij onze concullega de 500 heb gehaald. Niet op gelet en ja: been there, done that, niet zo interessant dus. (hetgeen overigens niets met Coco’s opmerking an sich te maken heeft, maar dat snapt Coco ook wel)

 63. Ook daar zag ik ‘m een hele tijd (sinds het vertrek van Monique, die bot ving bij Fred) op 498 staan. Maar om nu ff snel twee keer iets te roepen alleen om een decennium te scoren…

 64. Deed ik niet !!! Foei, ik kijk niet eens naar getallen, lijd volgens mij aan dyscalculie.
  Aziatische gratenpakhuizen? Als tegenwicht wat volslanke Eruopesen?

 65. Gezellig hier. Ik moest weer veel bijlezen sinds 17.30 uur. Dat was toch niet de afspraak?

 66. Tja, ook ik moet toegeven dat ik vooral ervaring heb met ‘petite’. Komt waarschijnlijk door mijn wat kleine ego, dat ik bang ben van grote vrouwen of zo. Al moet zich er bij zeggen dat de allerleukste vrouw die ik ken niet meteen een van de smalsten is. Met die kun je me wel een weekje in een berghut opsluiten. Al verveelt ze zich waarschijnlijk binnen een dag te pletter. Te slim voor mij.

 67. Gezien, GJ, zoals ik al zei: been there done that. Niet interessant.

 68. Ik heb de laatste 24 uur ontzettend gelachen. Maar ik was inmiddels gewend aan logjes van 50 per dag. Wist ik veel dat die eend zo populair zou worden. (En dat Monique zioch als een puber zou gaan gedragen).

 69. Hoi, GJ. Weer in het land. Ik kan niet beloven dat het net zo grappig wordt als gisterenavond hoor. It takes two to tango.

 70. GJ: wij hebben een geschiedenis…dat wl je niet weten! Ik heb hier af en toe zo zitten hikken van de lach dat de kinderen kwamen kijken of alles wel goed ging. Ik word wel wat nostalgisch wanneer ik terugdenk aan die tijd…..

 71. Ja, ff eten, tijd voor de familie, nu weer klaar voor het spectakel.

 72. Nee, hoezo, Krek? Ik haal alleen ff een herinering op aan die goeie ouwe tijd…

 73. Ik bedoel niet ‘je, maar letterlijk ‘we’. Dat we niet meer zo hard lachen om wat hier voorbij komt. Al moet ik toegeven dat ik soms nog stiekem grinnik.

 74. @Krek.: eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het af en toe bijkans in mijn broek deed vanwege jouw replieken. En vanwege mijn gehinnik zat de rest van het gezin dan wat schaapachtig mee te lachen (ze kenden de hele historie niet)

 75. Tja, dan ben ik nu maar een saai mannetje geworden. Ik bedacht laatst ook dat we in zeeeer korte tijd van een rebels clubje behoorlijk behoudend geworden zijn. Geen spijt van de jongstleden strubbelingen hoor! Maar het is eigenlijk veel leuker als er iets te bevechten valt. Vind je niet? Belligerent, is het engelse woord, geloof ik. Voor wat ik kennelijk ben.

 76. Ik hou ook wel van een lekkere rel. Maar wanneer ik dat nu zeg wordt het tegen me gebruikt, wacht maar.

 77. @Krek, je haalt me de woorden uit de mond…
  Ik hoop trouwens dat John:P genoeg wijn meeneemt…..

 78. @Krek: jij had toch gisteravond wel continu een satanische grijns op je gezicht?

 79. Zo weer helemaal bijgekletst met manlief… Hij heeft Ferry trouwens niet getroffen, had alweer iets anders geregeld…

 80. @Gertjan: welnee joh, ik was doodserieus. Het kan toch niet zo zijn dat de bevolking wordt voorgehouden dat een Hyundai Scoupé gelijk staat aan een bolide. Een dergelijke valse voorstelling van zaken kan niet anders dan met de grootste, meneer de voorzitter, grootste kracht bestreden worden. Lekker belangrijk ook!

 81. Vooral dat laatste. Of wij nu diep buigend achterwaarts moeten gaan lopen

 82. Rel?.. Rel… is er hier een rel… ja kom maar op, ben helemaal in de stemming voor een lekkere rel…

 83. Maar achteraf heb ik wel enige wroeging. Josephine die trots een fotootje laat zien, en wij als aasgieren er met z’n allen bovenop.

 84. Maar volgens mij refereert GJ aan de handtekening van een van onze ex-gasten, die regelmatig probeerde ons wijs te maken over een satanische grijns te beschikken. Zijn handtekening betekent – zo wijst de praktijk uit – echter niet very evil grin maar vegetable.

 85. Nee hij zit nog in Amsterdam, morgenochtend heeft ie nog 1 afspraak en dan rijdt ie weer naar huis…

 86. Kasplantje?
  @GJ: heb ff gekeken, had ik idd gemist. Ben niet onder de indruk. Had me bij een ‘bolide’ toch echt een ander voorstelling van zaken gemakt

 87. Het arme kind is geïndoctrineerd. Haar broertje heeft bij het aanschouwen van de bolide indertijd naar verluid “wauwe tutu” geroepen. Tenminste, dat hebben ze het schaap achteraf wijsgemaakt.

 88. @Ferry: een ver doorgevoerde split-personality? kan.
  Ik had gisteren sosieso enige twijfel. Zoiets als bij Hyacinth Bouquet als jullie dat wat zegt. Te erg om geloofwaardig te zijn.

 89. Ik wil helemaaaal geen rel beginnen, maar een aixam en een scoupe… het lijkt een beetje tokkie-achtig…

 90. Waar ik niet goed van word, is dat die J. “Verklaar je nader!!”” roept zoals M. dat doet

 91. Was een grapje, hoor! Fred is een scherpe vent. Alleen een beetje flauw dat hij de rechtstreekse confrontatie uit de weg is gegaan. Hij vindt vermoedelijk dat hij er boven staat. Netto effect was echter wel dat Kits in haar eentje – heel loyaal en dat is te prijzen – de vlag moest verdedigen. Fred blijft intussen op de achtergrond omzichtig verbale plaagstootjes uitdelen, maar komt niet echt tot een gerichte tegenaanval.

 92. het grappige is dat Willem zich nu meldt met “heb alles gelezen, enz enz” ze moeten nu wel bijhouden waar het overgaat allemaal..

 93. Ik ben niet begonnen. Al zal ‘men’ anders beweren. Maar ja: ik kan toch niets meer goed doen bij bepaalde types. Niet dat ik er een seconde minder om slaap.

 94. Nee, Josephine is wel degelijk Josephine. 14 jaar oud en wijs voor haar leeftijd. Een echt kind van haar ouders, die – en dat is logisch – wat eigenschappen en gedragskenmerken heeft over genomen. Mijn kinderen zullen ook op mijn gaan lijken. En me ervoor haten, ben ik bang.

 95. Vorige week waren Jorgen en ik in Nantes voor een kachel. En in die winkel waren we behoorlijk aan het stuntelen met ons frans, je hebt soms van die dagen… zegt de verkoopster: het mag ook wel in het Duits… nu is dat nog meer gestuntel voor mij, maar vooruit dan maar.. bleek ze een duitse te zijn uit Munchen en al 10 jaar woonachtig in Nantes….
  de moraal van dit verhaal? Helemaal niks, moest er ineens aan denken toen ik de duitse opmerkingen van mijn medestamgasten zag…

 96. Lijkt me leuk worden Krek als je weerwerk krijgt van een lastige puber.

 97. Mijn steenkolenduits? Mijn ouwe lerares draait zich om in haar graf!

 98. Onze zoon begint een beetje met puberen, hij is nu 11… en hij is af en toe precies zijn vader…. zo vermoeiend…

 99. Ik heb geen studie voor communicatie gedaan.. het is voor mij een aangeboren talent… dat zich in 40 jaar tijd automatisch ontwikkeld heeft tot de gigantische hoogte die het nu heeft…

 100. …even afkloppen….ik vind dat we er tot nu toe aardig doorheen rollen….moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik natuurlijk veel verkeerds zie op school en dan geneigd ben mijn eigen kroost nogal te verheerlijken

 101. Jasper is wel heel schattig, hij is een beetje een nerd en vindt zichzelf heel stoer… ik moet daar altijd heel erg om lachen…

 102. Mijn zoon is er geruisloos doorgerold en is nu 18. Ik heb het gevoel dat het nog wel wat anders wordt met m’n dochter. Karaktertje.

 103. Is op voorhand niet zoveel van te zeggen, GJ. Wij hebben altijd van onze 2e gezegd: daar gaan we nog wat mee beleven!! Blijkt ze de makkelijkste en gezelligste van de 3 te zijn….

 104. Wat kan je ook anders, Marjan….
  Ik ga plat, heb de werkweek in mijn lijf en ben op. Morgen verder. Heb een vies logje voor na het nieuwe café

 105. Dat “wat kan je ook anders” was bedoeld voor 23:23
  (maar dat snapte je vast wel)

 106. Voor de archieven wil ik nog even gemeld hebben dat ik de twee leukste kinderen ter wereld heb. Aardig, beleefd, zeker geen ruziezoekers als hun vader, bescheiden en nog intelligent ook. Ze zouden alleen íets brutaler kunnen zijn. Maar ja, dat komt waarschijnlijk vanzelf wel, en dan heb ik spijt van mij wens.

 107. En over wie de leukste dochter had gingen we nog een wedstrijd doen, weet je nog Krek?

 108. Zijn wij nu alleen over GJ? Of zit er nog iemand in de schaduw mee te lezen. Dit keer gaan we minder lang door hoor. Het thuisfront begint (terecht) te morren.

 109. Hoe dan ook ga ik zo een nieuw café openen. En dan nog één keer met de hond en naar bed. Morgen nog wat geld verdienen. Net de offertes voor het nieuwe huis binnen. Er was één metselaar beschikbaar. En die was 15 euro duurder dan begroot. Maar ja, wat doe je? Hij zit voorin het proces en alle anderen kunnen pas na september. Slikken en schuiven, vrees ik.

 110. Nou, Ferry, alsnog gefeliciteerd met je overwinning van de week. Ik lees alles, maar soms komt de reactie pas als jij al lang weer pleite bent. Hoe bevalt de nieuwe centrale?

 111. Oeps. 15.000 bedoel ik. De maître d’œuvre had 23.000 ingeschat en het komt op 38.000. Maar er heeft er maar één een offerte uitgebracht. De andere vier hebben het te druk. Ze kunnen dus vragen wat ze willen. Gelukkig heb ik nog een beetje reserve.

 112. Sjonge tjonge, Dames en Heren. Het staat al jaten vast dat ik de 2 aardigste, leukste en fijnste kinderen/dochters heb. Tegen deze kanjers kan niemand op. Proberen heeft geen zin.

 113. Oh, wacht even, RobertS, nu móet je echt langs komen, al is het voor een tussenstop op zaterdagavond! Dan houden we een kidsverkiezing!

 114. @Krek: Dat is beestachtig. Dan moet je metselaars importeren. Dat is toch waanzin. Of ga je een luchtkasteel laten metselen?

 115. GertJan, heb je al plannen, of ga je straks (net als wij) allerlei klusjes door elkaar lopen doen..

 116. Goedenavond: Ben wel weer toe aan een dubbele whisky,
  blijft een hectische ervaring die Deutsche Autobahn. Doe mij maar Metz-Nancy-Dijon-Autun 🙂

 117. @Ferry: ga de eerste week van mei eerst alles opmeten, inventariseren en plannen maken. Van de zomer pas echt aan de gang.
  @Ronaldus: lekker hard. Heb je monique niet voorbij zien komen?

 118. @Ronaldus: Hoi! Kijk je ff bij Rendez-vous?
  @Gertjan: nou, dat is slopen van vloeren, uitgraven, gravel, beton, isolatie, beton (250m2), openingen hakken, muurtjes opmetselen… Wij verbouwen een HUIS.

 119. Ronaldus was waarschijnlijk met serieuzer zaken bezig dan ons kinderachtige gegraaf naar de blootliggende zenuwen van Monique. Die heeft alles gemist. En dus eigenlijk niks gemist, Ronaldus, hoor. Ik zit aan de witte wijn, trouwens.

 120. @Krek: mooi project. waar zat de overschrijding precies? 60% meer den de begroting is nog al wat.

 121. @Krek: tenzij het geld je op de rug groeit: als je een legitieme begroting hebt zou ik toch niet gauw zoveel meer betalen. Dan kun je beter (legale) Polen huren, of heb je dan ruzie op het dorp?

 122. Een inschattingsfout van de projectmanager, denk ik. Hij was wat dingetjes vergeten en het laatste half jaar zijn de prijzen enorm gestegen, gewoon omdat ze werk zát hebben. Ik doe dat zelf ook, eerlijk gezegd. Als een nieuwe klant om een offerte vraagt en ik heb eigenlijk geen tijd, dan gooi ik er gewoon flink wat bovenop. Krijg ik het werk niet? Geen probleem. Krijg ik het wel? Groot probleem, maar een goed betaald probleem, dat in de avonduren en de weekends wordt opgelost. Zo denken die betonjongens ook. Als ik 10.000 euro meer betaal, willen ze voor dat geld wel ruzie krijgen met een andere klant die op mijn klus moet wachten. Niet dat ik haast heb, maar ik wil wel graag voor de winter over.