Chez Roger & Françoise 14 december


Klik logo voor smoelenboek.

Môgge! Vandaag rond 12.00 uur komen er mensen uit de Haute Savoie kijken naar ons huis. En vanmiddag moet ik naar de osteopaat, want ik groei krom. Kijken of we een en ander recht kunnen zetten.
Dat moet die Krombink ook doen vandaag, trouwens. Want al heeft hij gelijk met zijn opmerking over Submission (verkeerde vorm voor goede boodschap – heb ik zelf ook regelmatig last van), hij had dat natuurlijk op dit moment beter niet kunnen aankaarten. Of moeten we juist wél alles op elk moment kunnen aankaarten? Gooi het in de groep! Dan ben je het kwijt! Alleen… dan zit de groep er mee. Ik ben er nog niet uit.

46 reacties op “Chez Roger & Françoise 14 december

 1. Ten eerste: 31 fouten bij het Nationaal Dictee.
  Ten tweede ; ik vond het een integere film. Ik vond zowel de boodschap als de vorm correct. Weliswaar confronterend, echter correct!

 2. Waarschijnlijk als je morgen krom komt binnenlopen zal hij vragen, u zoekt het toilet??? Die is 3 etages lager!!!
  Ik zie U zo.

 3. Môgge! Ik begin maar met koffie.
  Ik heb de film niet gezien en kan dus niet over de boodschap of vorm oordelen. Op elk moment iets kunnen aankaarten zou moeten kunnen, maar we hebben alllemaal wel eens een verkeerd moment gekozen en daarbij onszelf in de verlegenheid gebracht of iemand onnodig gekwetst. Waar ligt de grens?
  Heb wel steeds meer moeite met het veranderend taalgebruik dat in sommige gevallen ronduit kwetsend is. Maar zie ook niet in waarom dit tot fysiek geweld moet leiden.
  Lange manier om te zeggen dat ik er ook niet uit ben.

 4. Waar ligt de grens???…..
  Kom nou zeg…..
  Moslims en de door hen geadoreerde geloof de Islam is een gevaar voor een moderne samenleving.!.
  Door terreur wordt je monddood gemaakt.
  Vrouwen worden behandeld als zijnde een voetveeg.!.
  Nee, je krijgt er nog heel wat mee te stellen. We worden op het ogenblik verkocht.!.
  groet ted

 5. @Ted:Ik denk dat je grens niet ver in het Zuiden ligt zoals jij je uitdrukt! Raar als je naar Frankrijk wil. Laat je niet verkopen en ik zou ook niet weten aan wie!
  Geloof in mij, dan komt het goed!!!

 6. Ik vind eigenlijk dat onze kroeg geen plek is om dit soort zaken te bespreken misschien wil krek er een apart onderwerpje van maken ? Heftige onderwerpen vragen in mijn optiek niet direct om heftige reacties. En ik heb het idee dat dat al veel te vaak gebeurd.

 7. We hadden het toch over een film.?.
  Ik geef mijn mening daarover, thats simpel.!.
  groet

 8. John heeft gelijk. Dit is door de wat ongenuanceerde toon en de vele uitroeptekens eerder een TWIST-PUNT-gesprek geworden. Voor je het weet krijgen de discussies het niveau van de brallekoppen van geenstijl.nl.
  Wie tegen moslims of Christenen wil ageren, mag HIER zijn recht op vrije meningsuiting uitoefenen.

 9. Gelijk heb je. In de bouw is het echter heel normaal om te zeggen wat je denkt zonder daarbij op iemands tenen te letten.:-) Moet ik nog effe bijvijlen met de haakse slijper, zeg maar.

 10. Ik kom net uit de bouw maar die stenen waren erg stil vandaag. Ze hadden het niet over imams of priesters.
  Elke religie heeft zijn goede en zwakke kanten, veroordeel elkaar niet.
  Heb de film gezien is goed weergegeven, maar het is niet de islam maar het is hoe sommige mensen de koran uitleggen en toepassen.

 11. @Ted: Hoezo bijvijlen? Je mag hier, volgens mij verkondigen wat je wil. Het is tocheen openbare gelegenheid?

 12. @ Frank B: mee eens, maar het probleem met alle religies is niet zozeer het boek, maar de manier waarop het wordt uitgelegd.

 13. Zonder religie zou de aarde een stuk leuker zijn. Ik ben bang dat er dan wel iets voor anders zou zijn om elkaar de nek af te snijden.

 14. Ik acht de Islam erg hoog. Daarom vond ik de film ook goed, omdat ze op een confronterende wijze de uitwassen van de behoudende interpretaties letterlijk en figuurlijk bloot legt.
  Vrouwen zijn in elke cultuur en religie steeds weer een een meerderheid die achteraan komt.
  En iedere cultuur en religie kent momenten waarop daar tegen in wordt gegaan.

 15. Ik ben wat wiebelig naar het werk gegaan vanmorgen en daar met krampen en misselijk omgevallen (figuurlijk), dus linea recta weer naar huis en met een kruik op de buik in bed gekropen.
  Heb onderweg ook nog -heel decent achter een boom- overgegeven. Het mocht geen naam hebben, want ik kon vanmorgen al niet eten.
  Maar: alle nadeel hep ze voordeel: nu ziek, betekent niet ziek in de vakantie ;-D

 16. Beterschap Dineke, veel alcohol drinken zijn de bact. snel dood, doen ze hier onder de brug ook en ze zijn nooit ziek.
  Wat anders, in nederland staat google stevig op de één positie weet iemand welke in Frankrijk op één staat.

 17. vandaagf ook bij de osteopaat geweest…even voor een check-up…bijna alles was goed…kan er weer even tegen…door mijn werk zit alles scheef…moet zo nu en dan weer recht gezet worden…
  Ik heb een “stadspraktijk voor jongeren”, veel buitenlanders, is niets mis mee…zitten ook etters tussen, provocateurs…maar die heb ik ook onder de binnenlanders…ben het met Frank eens, het gaat erom hoe je ermee omgaat…ik vraag alles wat ik weten wil over hun godsdienst en ik krijg van iedereen normaal antwoord…
  ik denk ook dat er extreme elementen bij zitten, maar waar is dat niet ( v.d.G.)….we moeten maar gewoon van alle andere dingen genieten en ieder in zijn waarde laten….

 18. @Jeanne wel gekeken mijn dochter heeft mee geschreven maar ik heb het resultaat niet mogen zien, vind het wel knap ze heeft maar tot de vierde klas lagereschool in Nederland gezeten. Ik denk dat ze het goed gedaan heeft schrijft beter dan ik het kan, ze is nu twaalf als ik een woord in het frans nederlands of engels niet weet is zij het woordenboek erg makkelijk in huis. Wat ik wel merk is dat ze erg gauw moe is als ze een boek in het nederlands leest heb het idee dat ze alles vertaald.
  @frank
  dit is voor mij genieten

 19. @Frankb: Knap van je dochter!
  Ik doe al jaren mee – gewoon voor de sport. Sinds een paar jaar doet mijn dochter ook mee.
  Ik vind het altijd behoorlijk pittig, maar steek er elke keer weer iets van op.

 20. @RoberS: Hoeft toch ook niet foutloos. Het gemiddelde lag deze keer op 25. Dat haal ik ook niet.

 21. Ik ben blij als ik er 25 goed heb. Slechte opleiding gehad daarna kiezen of in dienst of eigen bedrijf beginnen en onmisbaar worden, het is het laatste geworden. Al met al is het nog goed gekomen.

 22. Om heel eerlijk te zijn is “onmisbaar zijn in je eigen bedrijf ” 100 x meer waard dan foutloos een dictee schrijven.
  Niet dan?!

 23. Weet ik niet heb wel het gevoel dat ik de studententijd gemist heb. Soldaatje spelen kan me gestolen worden al zie ik wel in dat je een leger nodig hebt voor controlerende taken.

 24. ff een artikel omdat het log over de film van van G
  De Gezonder Roker verder als De Gestopte Roker
  De redacteuren van de site van Theo van Gogh, De Gezonde Roker, maken een doorstart onder een nieuwe naam, De Gestopte Roker.
  Van Gogh
  De Gezonde Roker was de website van de vermoorde columnist/regisseur Theo van Gogh. Maar hij schreef niet als enige de site vol. De overige redacteuren gaan door onder de naam De Gestopte Roker. Omstreeks middernacht wordt de nieuwe internetsite gelanceerd.
  Columns
  Op degestopteroker.nl staan columns, analyses en journalistieke verhalen van onder anderen Pamela Hemelrijk, Micha Kat en europarlementariër Paul van Buitenen. Advocaat Oscar Hammerstein sponsort de nieuwe internetpagina.
  ‘Niet goed bij zijn hoofd’
  De initiatiefnemers willen hun strijd voor het werkelijk vrije woord voortzetten. “Internet is hèt medium voor het vrije woord. Wij schrijven wat wij willen. Iedereen die nog meent dat de krant, de tv en de radio onafhankelijk zijn, is niet goed bij zijn hoofd.”

 25. Ik maak er toch even een apart logje voor, want dit leidt maar af van belangrijker zaken, zoals een correct gebruik van de Nederlandse taal.

 26. Ik heb een leuke vraag…bij het opruimen van mijn ouderlijk huis kwam ik negatieven tegen op glazen platen…misschien wel 100…bij de beschrijving staan jaartallen van 1900-1903…prachtige oude familie/statiefoto’s…wie weet hoe ik deze kan ontwikkelen, want ik ben wel benieuwd….wie helpt mij op weg…misschien een vraag voor het info-punt…maar het gaat niet over frankrijk…

 27. @Frank: kun je ze niet gewoon op de scanner leggen? Een kennis van mij ontwerpt boekomslagen en die legt álles op de scanner. Tot zoute haring aan toe (folie ertussen natuurlijk. Gewoon proberen, kijken of je ze digitaal kan krijgen. Als dat niet lukt wil ik wel eens bij een professionele kunstfotograafkennis van me informeren.

 28. vindt dat zo’n dom idee nog niet. je krijgt dan natuurlijk digitale negatieven, maar die kun je met meeste fotoshop-varianten wel in positieven omzetten

 29. Robert(a), Het is totaal niet de bedoeling om op dit forum mensen te kwetsen.
  groet