chez Roger & Françoise 17 december


Klik logo voor smoelenboek.

Côtes du Rhône, Bordeaux… namen van streken en steden die echter de ware liefhebber in vervoering brengen vanwege de oenologische geneugten waaraan ze refereren. Ik type met dubbele wijsvinger, dus laat het hierbij. Prettige vrijdag!

126 reacties op “chez Roger & Françoise 17 december

 1. Nou, trek al die flessen maar open want de fax van de franse notaris rolde net binnen en we zijn dus nu echt eigenaar van Le Bon Ton….tahtaaaaaah

 2. Zat een klein foutje in de url, moet dus zijn Le Bon Ton…..ben er helemaal zenuwachtig en opgewonden van en dan maak je typefoutjes, dus nu is het goed……

 3. Van harte proficiat, zeggen ze hier in het zuiden. Dus laat die champagne maar komen!

 4. Frank, Gefeliciteerd! Ik hoef niet te vragen hoe het voelt, eigenaar te zijn van een luxe buitenverblijf in Frankrijk, dat blijkt wel uit je eigen uitgelaten staat. Dat je er maar heel lang heel veel plezier van mag hebben!

 5. Zal nog wat wijnstreken bijvoegen:
  Alsace
  Beaujolais
  Languedoc-Rousillon
  Loire
  Provence
  Corse (heerlijke wijnen) o.a. Clos d’Alzeto,
  Sud Ouest

 6. Ik heb de formaten van alle terrasfoto’s aangepast, het ziet er nu wat gelikter uit. Ik leer het wel! Ooit.

 7. Wil ik wel, een nieuwe keuken. Nadat we hier de belangrijkste verbouwingen hadden gedaan was het geld op. Mijn zwager, die ‘in keukens doet’ had ons bezworen dat we keuken nooooit mochten slopen, want het is een bulthaup. Schijnt een degelijke te zijn. Maar ik zou het wel weten met een boel geld, dan kwam er een Aga of in ieder geval zo’n brede 6-pitter En ik wil sowieso weer op gas koken, kook nu op halogeen. Een drama.

 8. Hallo!!! Hebben jullie de laatste aanvulling gezien bij mijn kerstmenu-log! Die durft!!

 9. Maar ja, hij geeft wél een kerstmenu. Dat is meer dan je kunt zeggen van die hallo-roepers die alleen maar hun URL komen spammen. Dus dan mag het.

 10. Wat bedoel je hiermee??
  Van die hallo-roepers die alleen maar hun URL komen spammen.

 11. Dat zijn mensen die reclame komen maken voor hun website, zonder een daadwerkelijke toevoeging aan het onderwerp te leveren. Ze komen éénmalig langs, reageren meestal met iets als “Cool” of “Gave site” en gaan dan weer weg. Als je dat een middagje doet, stijgt het bezoek aan je site enorm. Allemaal mensen die nieuwsgierig tóch even op je link klikken. url-spammers zijn weinig popualir in weblogland.

 12. @Frank, nu het echt officieel is van harte gefeliciteerd.
  Waar kan ik trouwens een linkje vinden naar dat estate, moet je toch iets meer energie in steken.

 13. Hadden we nul punten, staan we heel ergens onderaan, want dan komen al die mensen met één 10 en weinig historie bovenaan te staan, omdat de waarderingscijfers ook meetellen.

 14. Dinges, jeweetwelles, kan ik ook nergens meer terugvinden. Hoe heet ze toch….
  Er staan weer nieuwe terrassen bij!

 15. Lange feestelijk gedekte tafels had ik nog niet aan gedacht. Zal het in gedachten houden

 16. Hé Hé. Het is gelukkig weer weekend. Nog maar een weekje slapen en dan kunnen we weer naar Frankrijk afreizen. Zijn er nog meer stamgasten tussen kerst en oud en nieuw in Frankrijk?

 17. Tja Coco, je hebt altijd baas boven baas. Maar altijd in Frankrijk betekent wel dat het gewoon voor je is geworden, neem ik aan. Voor ons is het weer een feest als we kunnen gaan.

 18. Nee hoor Aat het is helemaal geen kwestie van mens boven mens. Het is gewoon zo gegaan. Ik ga weer met plezier naar Nederland.

 19. Je hebt gelijk Coco als mens zijn we gelijk. Maar er zijn wel mensen, zoals jij, die het dan blijkbaar beter voor elkaar hebben dan ik. 😉

 20. Roger, geef allen nog wat te drinken van mij…en allemaal bedankt voor de felicitaties….valt vandaag de Maison en France in de bus….roept mijn wederhelft dat ze weer een leuk huisje bij de advertenties heeft zien staan….ben even niet thuis…
  Ronald: speciaal voor jou omdat je de link miste, hier is ook een leuke….verdere links op de pagina AL ONZE LINKS OOIT (2x)…..en hier en hier….

 21. Frank: staat in de Maison en France ook het adres van hun website? maisonenfrance.nl bestaat niet en maison-en-france.nl is al een paar maanden offline. Ik zat te denken om te gaan adverteren met immogo, maar moet dan wel de redactie kunnen mailen.

 22. Een week lang geen internet, en nu ben ik totaal zo’n 1,5 uur bezig geweest met bijlezen… Heb aardig wat discussies gemist, heb ik gezien….

 23. Ik moest deze week mijn goedkeuring geven om Jasper sexuele voorlichting te laten krijgen op school… We hebben 18 januari eerst een voorlichtingsavond over de sexuele voorlichting, er komt iemand praten van de C.L.E.R. = Centre de Liaison des Equipes de Recherche sur l’Armour et la Famille. Zou dat het equivalent van de N.V.S.H. zijn?

 24. We hebben deze helaas 2 van onze honden af moeten laten maken. 1 is Jorgen en mij aangevallen en de andere is jasper aangevallen.

 25. @Marjan hadden we het niet in het verleden gehad over honden die uitvielen naar hun bazen???…vervelend dat het zo moest gaan, het zal best pijn doen omdat je je toch hecht aan een hond, ook al doet hij leleijk tegen je….jullie zullen er best verdriet om hebben…sterkte…
  @Krek, ik zoek het na voor je….

 26. Screenshot van mijn bureaublad met onze vandaag begraven kat: Gros Lard. Wat een kater!
  En nu moet ik eten. Later!

 27. Hoi Frank
  koud op het terras! val maar binnen en heb een vatje belgisch kriekbier bij voor allen ,santé !
  hopelijk ben ik hier als rasechte vlaming welkom ?anders ben ik weer weg,want ik wil niet storen!
  bla-bla-bla 17 dec. op het fforum overleden en begraven ???

 28. Ja, Adri, ik `denk ook dat we hier warmer zitten…neem er maar eentje van mij, want je weet , vandaag is het zover en zijn we eindelijk officiele eigenaren of eigenlijk de SCI heeft een huis in Frankrijk gekocht….overigens ik had je net gemaild in je box….

 29. Adri, jij bent ook een fanatieke doorklikker….om 18.57 een berichtje hier en om 19.00 al een Skynet Belgacom (volgens mij ben jij dat) geregistreerd bij Nedstat ( waar ik even op keek hoe de score was)….leuk hoor…maar nu ga ik even koken…zuurkool met worst…

 30. Mensen wat enerverende week, maar we zijn er…weekend.
  @Frank, bedankt voor je link, ik heb hem ook op m’n web-log geplaatst (dat wordt provisie beuren;).
  Roger… ik heb hem verdiend, meteen maar een dubbele.

 31. Welkom Adri, hoe kom je erbij dat een Vlaming hier niet welkom zou zijn? The more the merrier!

 32. Hallo Dineke
  Vlamingen zijn meestal een beetje gereserveerd en niet zo
  uitbundig als nederlanders.Doch in onze residentieomgeving in belgie zitten al aardig wat gefortuneerde nederlanders met kasten van villa’s die wij niet meer kunnen betalen.doch is een kort naastgelegen nl’er verdwenen,want de maffia was op zoek naar hem en zijn woning staat nu te koop prijs
  777.777 interesse ?blijkt wel een koopje !
  dit maar ter inleiding
  neem er eentje

 33. @Adri: deze link zijn de betaal links….die van jou ben ik begonnen, deze staat er al….
  @Krek: is dit wat je zoekt….

 34. Thanks Krek,geef een rondje van mij,indien er interesse is laat ik mijn zoon eens een info geven over de belgische bieren,hij is een kenner en geeft er soms avondinfo over.
  dit kan wel als hij in belgie is ,want hij heeft zijn liefde gevonden in Bali dus als hij kan zit hij daar meestal ! dit jaar al 6 maand met tussenpozen.schrijft wel heel leuke ervaringen
  wanneer hij daar is.als daar interresse voor is wil ik wel eens iets van posten,echt leuk om te lezen.

 35. Adri, sorry, maar wellicht heb ik iets gemist. Kun je me uitleggen wat ‘jouw foto’s en gegevens zijn? Heeft Home XP gewoon jouw huis een gratis advertentie gegeven om zelf meer content te hebben? Gewoon mailen en zeggen dat ze het er af moeten gooien.

 36. @krek
  ze gebruiken mijn foto’s en tekst voor reclame voor hun bedrijf
  zonder mijn site of gegevens te vermelden.ik heb nooit bij hun geadverteerd!ik heb hun al een deftige mail gestuurd!
  het zal wel snel opgelost zijn denk ik.dit is wel echt misbruik!

 37. Dat soort varkentjes zijn hier al vaker gewassen. Je moet alleen wel wat specifieker met je gegevens zijn, het is niet geheel te volgen

 38. En ik heb pas nu alles bijgelezen. Sorry Marjan. Wat l*llig van de honden. Hoe lang hadden jullie ze al?

 39. Ja ik ben er weer, was ook even bij de buren aan het bij lezen.
  Kwispel hadden we 3 jaar en Bep is eind februari dit jaar geboren.
  Het gekke is, het zijn altijd gewoon lieve honden geweest totdat de kat verdween, daarna waren ze gewoon niet meer te houden, niet meer luisteren ons aanvallen. Waarschijnlijk was de onze kat de baas van het hele zooitje en hebben ze ons nooit echt als de baas gezien, of zoiets moet het toch geweest zijn.

 40. Even iets anders, misschien heb ik het gemist, maar hebben jullie nog iets van Jolanda gehoord?

 41. Roger, hoe is het met Francoise is ze alweer een beetje opgeknapt? Want ze is weer nergens meer te zien…….
  Oh, je wilt er niet over praten… Dan niet….. doe me dan maar een martini, wel koud, maar zonder ijs.

 42. en toen zat ik weer tegen mezelf te l*llen… schenk mijn glas nog maar een keertje bij, Roger, want zelfs jij praat niet meer tegen me…

 43. Eenzaam en verlaten zat zij aan de bar….. doe me er nog maar een…. met een sneltreinvaart te zuipen…. maar zelfs daar werd ze vanavond niet dronken van….. de tranen biggelden over haar wangen….. Roger vond haar niet mooi meer……. na alle pijn die ze had ondergaan, het had allemaal niet meer mogen baten, hij hield echt niet meer van haar….. ze was alleen, ze wist het allemaal niet meer…. ja doe mij er nog maar één. Ze wilde dronken worden, maar zelfs dat werd haar vandaag niet gegund…… HELP ME DAN!!!!!!!!!!!!

 44. Ja, het is hier heel erg gezellig vanavond..
  Hoi Ronaldus, alles goed? Heb begrepen dat het niet zo goed ging met je vader, maar dat hij nu weer aan de beterende hand is, ben blij voor je.

 45. Hoi Marjan, bedankt ’t gaat een stuk beter met hem en papaa is misschien voor de kerst weer thuis.
  Bij jou ook niet zo’n vrolijke boel met de honden, ik hoop dat je er een paar liefe beestjes voor in de plaats kunt vinden.

 46. Nog heel even, want de luiken gaan bijna dicht bij mij (de hele week al wat minnetjes): Jolanda heeft te kennen gegeven zich toch niet zo thuis te voelen bij HeF. Ze acht het leeftijdsverschil tussen de meeste stamgasten en haarzelf te groot en ze wil wat meer tijd in haar relatie steken. Dat was wel het voornaamste geloof ik. Ik denk dat ze nog wel eens voorbij komt.
  Denis heeft een blauwe maandag in het smoelenboek gestaan, maar hij is m.o.m. geroyeerd, hij komt nooit en lijkt HeF alleen ter meerdere eer en glorie van zijn eigen sites te hebben aangedaan. Verder……nieuwe sterren aan het firmament: Robert(a) is de laatste tijd een trouwe bezoeker….
  We hebben geen last meer van de jeweetwellen….dat was het wel zo’n beetje
  @Krek: sorry van je kat. Ze doet me een beetje denken aan Claudia Carbonade, de kat -lang geleden- van mijn buurmeisje op de studentenflat.

 47. We hebben nog 2 honden, onze oude labradors van 10 jaar oud, en daar houden we het voorlopig ook maar bij. In het voorjaar wel weer 2 katten, want die zijn we hier ook kwijt geraakt.

 48. Ik heb net gister een mail gehad van een oude schoovriend die binnen een half jaar zijn beide deense doggen is kwijtgeraakt. Een aan een hartkwaal en de ander aan een maagkanteling. Ze zijn er echt kapot van.

 49. Die vind ik echt helemaal geweldig, deens doggen. Maar het is bekend dat die niet erg oud worden en grote kans hebben op maagkanteling, dat heeft me er eigenlijk altijd van weerhouden om deens dogs te nemen. Maar daarom niet minder l*llig om binnen een half jaar je 2 honden kwijt te raken.

 50. en toen ging ik slapen….. trusten… ik kan mijn ogen bijna niet meer open houden, zit hier echt met luciferhoutjes…

 51. onze hond een groenedaler hebben we ook een spuitje moeten laten geven,13 jaar en helemaal op,dus nu geen hond niet meer.toch hebben we nog een voordeel,onze kat denkt dat ze een hond is want deze grolt lijk de hond en waakt op de zelfde wijze.doch in onze buurt in de bossen is een hond als waker, wel aan te raden

 52. nemen we nog een afzakkertje, mannen of zit ik hier alleen….even bij de dochter op de thee geweest…wil nu wel iets sterkers…
  Adri, dank voor je post…heb ook de site bekeken, je moet maar lef hebben….het minste wat ze hadden kunnen doen is je huis voor niets in hun bestand opnemen, maar ik zag het n iet staan….vandaag is mijn dagrecord gebroken……

 53. Ja, maar bij jou is het de hele tijd door en bij mij komt het doordat ik hier wat link….bij jou zijn het vast mensen die via al die andere sites naar jouw huis zoeken, maar wacht maar….ik krijg nu was meer vrije tijd en dan ga ik er eens hard tegen aan….dus voor mij ben jij nu nog de winnaar, ook zijn mijn boekingen nog niet veel….

 54. Hoi Aat, ik ga van 2 tot 9 januari naar Frankrijk, ben met de feestdagen thuis.

 55. Een heel vat, wauw, dat wordt weer te laat thuiskomen.
  Net nog Jamie gezien bij BVD, toch nog iets dat ze goed doen.

 56. ik zal de opruim maar doen ,geeft een goede indruk van een gewillige belg !
  slaapwel.

 57. ron-aldus !
  de taxi wacht,pak dat vat mee!
  we zijn weg,wat voor een indruk laten wij hie achter?,,

 58. Je hebt gelijk adri, hoogste tijd, we maken dat we wegkomen want er moet morgen nog veel gedaan worden in voorbereiding op de feestdagen. Lig ik er ook eens op tijd in.
  Voor alle achterblijvers een goede nacht.