Kerstmenu’s


Wij zijn geen grote eters. Daar verandert Kerst niks aan. Op mijn voorstel om 1e Kerstdag gewoon boerenkool te eten( want vrijdag nog gewoon aan het werk), werd echter verontwaardigd gereageerd. Men verwacht een diner, met minstens drie gangen. En of ik dat lekkere ijs van vorig jaar weer wil maken. Zelf denk ik aan Death by Chocolate
Nu de rest nog.
Ik heb echter een probleem, want ik wil wel iets maken dat anders dan anders is, het moet echter niet te ingewikkeld worden (geen rode vlekken in de nek-recepten, dus), en het moet vooral niet te lang duren allemaal.
Ik wil dus graag van jullie horen wat jullie van plan zijn!
Kom maar op met jullie menu’s……

54 reacties op “Kerstmenu’s

 1. Op eerste kerstdag eten wij bij mijn zwager en schoonzus. Wij maken 2 voorgerechten: paddestoelenbouillon met portobello’s en daarna vitello tonnato, mannie’s favo voorgerecht. Het makkelijke is dat we beide gerechten gewoon kant-en-klaar mee kunnen nemen naar zwager en schoonzus, alleen de bouillon nog even opwarmen.
  Tja, nu we niet gaan fonduen bij de schoonouders moet ik zelf een kerstmenu verzinnen voor tweede kerstdag. Echt veel inspiratie heb ik nog niet. Eerst maar eens de kerst-AllerHande doorspitten.

 2. @P2ter: je bent niet de enige. Ik neem ze wel eens mee naar NL als ik een rondje langs mijn klanten doe. En dit jaar gaan er rond de jaarwisseling een stel bulletjesenveloppen met worst uit La Chapelle-Thècle naar reclame-Nederland. Het voordeel van samenwerken met een freelancer in Frankrijk.

 3. Citroenlikeur:
  2à3 citroenen (bio)
  1 ltr eau de vie of een 1/2 ltr alcohol 90° van de apotheek en deze aanlengen met een 1/2 ltr water.
  250 gr suiker
  wat kaneel
  1 kruidnagel
  De citroenen schillen en in stukken snijden.
  In een bokaal met de alcohol, de kaneel, de kruidnagel en de suiker.
  Een week laten staan en af en toe schudden.
  Na een week filteren en in flessen doen.
  Hetzelfde recept kan ook gebruikt worden met manderijnen of sinasappels.
  Zet de flessen in de vrieskast en op het laatste moment eruit halen.
  Heel goed voor de spijsvertering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *