35 reacties op “Chez Roger & Françoise 8 juli

 1. Nog even een opmerking over een late bezoeker vannacht, die zo kinderlijk was de naam van een nieuwe -welkome- gast (Kees Bakker) te misbruiken. Jo is een oude bekende, zijn teksten zijn te herkennen aan het ontbreken van interpunctie, hoofdletters en inhoud.

 2. Goedenmorgen, alweer de laatste dag van de week. Dit weekend naar mijn zuster in Duitsland. Die is daar onlangs heen verhuisd, schijnen een hoop Nederlanders te wonen. Het is nooit een land geweest wat mij heeft aangetrokken, misschien denk ik daar anders over na zaterdag.

 3. Vanuit Amsterdam eerst naar Friesland verhuisd. Vorig jaar de grens bij Groningen overgestoken. Wat je daar wel hebt is een stuk land en een huis voor niet al te veel geld.

 4. Voordeel is ook dat je je niet aan al die belachelijke bouwregels hoeft te houden! Maar: ga niet op zondag het gras maaien!!!!

 5. Zondagsrust… Hier bij ons in de Combrailles is de zondag juist een van de drukste dagen in de week. ’s Ochtends veel winkels open in het dorp, want dan zijn de klanten er toch om naar de kerk te gaan, nietwaar? En als er gehooid moet worden, wordt er gehooid. Zondag of geen zondag. Ikmheb in Nederland idiote voorbeelden meegemaakt van de ‘zondagsrust’ (als ballonvaarder kom je nogal wat boeren tegen, en ik placht uiteraard ook op zondag te varen). Zoals de boer die me op een zondagavond de ballon niet uit zijn weiland liet halen, want ‘op zondag wordt hier niet gewerkt’. Moesten we wachten tot na middernacht, want toen was het maandag, en mocht het wèl en haalde hij zijn dobermann binnen. En zo heb ik meer voorbeelden. Sinds ik hier ben komen wonen heb ik over dat soort gedoe in elk geval geen zorgen meer.

 6. klik pls op me link hoef maar 1 klik dan ben ik wat rijker!!! dank u zeer hartelijk!!!

 7. Bij duitsland moet ik altijd denken en die vieze weisswursten. Wij hebben er ook een tijdje gewoond, zo’n 20 jaar geleden, heel kort maar, half jaartje of zo….

 8. Bij Duitsland denk ik aan goed bier. Op dat punt kunnen de fransen nog behoorlijk wat leren.

 9. In de Alsace staan ook een paar goeie brouwerijen…
  Of het Amsterdamse IJ-bier… Heerlijk!
  Maar nu eerst een pastis. Cheers.

 10. Pastis, in Nederland smaakt het niet en gaat het als limonade naar binnen. Vandaag een stripboek gekocht omdat ik al drie dagen niet gedronken heb. Pastisje inschenken en lekker lezen nu. Verder waren de paarden vreselijk irritant door in het bos juist de kant van de laaghangende takken te kiezen. Hebben ze van hun moeders, de galbakken. Later, als ik groot ben, neem ik alleen nog twee mini schildpadjes; handiger ook want als die uitbreken kan ik tenminste eerst nog een bakkie doen. Koken.

 11. Heineken wil Frankrijk ook aan het bier hebben, getuige de copcept store aan de Av. des Champs-Elysees.
  Las in de krant een artikeltje hierover, kon op internet alleen dit vinden…..
  JUNE 23, 2005
  HEINEKEN TO OPEN BAR IN PARIS
  Copyright 2005 by United Press International.
  PARIS — Dutch beer giant Heineken will try to revive beer appreciation in wine-centric France with its first Champs-Elysees bar.
  The beer manufacturer pans to open a bar-lounge in early July on one of the world’s most exclusive addresses.
  The bar will be called “Beer Culture,” France’s Liberation newspaper reported Thursday.
  Heineken is expected to whet French interests by sending a free magazine to more than 1 million potential customers.
  Meanwhile, Heineken’s top rival and No. 1 beer manufacturer — the InBev group — plans to open a theme park on beer in northern France.
  Beer consumption, along with wine, has declined significantly in France in recent years, worrying producers of both beverages.

 12. Iemand van de expats hier belangstelling voor een (zeurderig) artikel, in HP/DE TIJD van deze week, over Nederlandse scholen in het buitenland en in het bijzonder die aan de Côte d’Azur met de naam Gouden Klomp?
  Mail me, dan stuur ik een scan.

 13. Heineken en ‘Beer Culture’? Dat gaat toch niet samen? Heineken en voetbal, daar kan ik me nog wat bij voorstellen, maar cultuur… nee, zelfs niet als het om gistcultuur gaat.
  @Henk: non merci. Maar laat even weten of-ie breekt. Die klomp, dus.

 14. @Dineke: Was niet voor jou bedoeld.
  @Kees: Als ie breekt mail ik je een klompje.

 15. Geen virtueel klompje, he. Ik ben alleen tevreden met een echte; die blinken veel mooier 😉

 16. We zijn zondagmiddag weer terug, ik houdt jullie op de hoogte. Of we worst gaan eten of niet.

 17. @kees: oude bak: de directeuren van Heineken, Amstel en Grolsch ontmoeten elkaar in een kroeg. Die van Heineken bestelt een Heineken, die van Amstel een Amstel en die van Grolsch een witte Bourgogne. Vragen die anderen: ,,Moet jij geen Grolsch?” Zegt de Grolsch-baas: ,,Als jullie geen bier drinken, doe ik het ook niet.”

 18. @Peter, als jullie geen BIER drinken doe ik het ook niet, is de clou!

 19. Ik bedoel de vraag van de twee directeuren aan de Grolsch directeur is moet jij geen bier? Antwoord: als jullie etc etc