Chez Roger & Françoise dinsdag 07/12


Klik logo voor smoelenboek.

Krek is zijn sleutel kwijt maar gelukkig heb ik een reservesleutel en kan een weer een nieuwe dag openen.
Is die angst er bij jullie? Je gaat naar je vakantiehuisje en je bent de sleutels vergeten. ons is het nog niet overkomen omdat we 4 keer controleren of we ze wel bij ons hebben. Hebben jullie daar een oplossing voor bedacht? Wij wel; onze overburen hebben een reservesleutel van ons (die ze de laatste keer dus vergeten waren)

183 reacties op “Chez Roger & Françoise dinsdag 07/12

 1. Sta ik vannacht voor een gesloten deur #@–
  Roger………. één slaapmutsje mag toch nog wel.
  Memootje op mn stuur 🙂
  Moet je alleen het memootje niet vergeten.

 2. Ik kwam in october aan en de sleutel brak af!!! Gelukkig iemand in de buurt die helpen kon. Goed zo’n beheerder te hebben!!!

 3. ik denk wel eens moet ik soms ergens een sleutel verstoppen ofzo. nâh… is geen goed idee

 4. Eigenlijk nooit bij stil gestaan Ferry, weer iets om me ongerust over te maken….

 5. Alleen als je weet waar je hem verstopt hebt. Ik heb er ook over lopen denken, het kan goed volgens mij.

 6. kreeg vandaag een rekening van het waterbedrijf. volgens hen heb ik van juni tot december 13 kuub water verbruikt
  ZIJN ZE HELEMAAL GEK GEWORDEN
  ik heb niet eens een septic tank god nondeju
  moet ik weer brieven gaan schrijven in het Frans..

 7. Onze buurman, de burgermeester, heeft een sleutel.
  Daarnaast hebben wij een vaste Frankrijk-koffer.
  Zo’n goedkoop attache-ding, waar altijd een stel sleutels, een woordenboek, kaarten, Franse-bank-spullen en allerlei papieren die we moeten afhandelen inzitten. Dit koffertje wordt steeds heen en weer gesleept.

 8. @ Jeanne slim, nog niet aan gedacht. Maar als je de koffer nu vergeet???

 9. Die koffer is een vast onderdeel van het “inshippen”. Is net zo vanzelfsprekend als de paspoorten en het rijbewijs.

 10. ga eerst volgende keer de watermeter ff bekijken, misschien is het wel een schattingsfoutje (bedankt)

 11. Ach wat is nou 13 kuub in Frankrijk, er komt veel meer uit de hemel. De zege komt van boven en niet uit de grond!!!

 12. nee Jeanne ook dat niet.. Blèèèèèhh
  (wij doen het met een porta-potti)

 13. Kom bij mij niet in de kelder kijken, het komt weer met bakken binnen vanaf de berg.

 14. Robert, jij zit toch vlak bij mij in buurt? het is droog. waar komt dat water vandaan dan?

 15. Ik ken deze site, leuk en ik hoop de mijne deze winter ook te maken. Kunnen jullie meekijken.

 16. Wij hadden ook alleen een koude kraan. En deden het op een porta-potti en zomers op een gat-in-de-grond met plasic w.c. en landbouwplastic eromheen.
  Sinds deze zomer hebben we een septic-tank en kunnen we indoor-plassen.

 17. Ferry Ronaldus, weten jullie het? Voor mij blijft het nog een oplossing zoeken. Maar ik kan ook nog de berg afgraven?, Oplossing???

 18. dus het water komt omhoog??
  je hebt speciaal kelderspul om de kelder waterkerend te maken

 19. Dat zij je er niet bij robert, niet meer gebruiken en volstorten met zand.

 20. @ Ronaldus: Hoef je ook niet bang te zijn van een rekening voor 15 kuub water!!!

 21. 65 reacties in een uur, en nog kom ik na een lange avondklus in een lege tent. Roger, blijf maar liggen, ik bedien mezelf wel.

 22. geen dank roger, die johnie walker smaakte prima. ik sluit mij ook maar aan bij het rustend legioen…

 23. Ben je de eerste ’s morgens en hoop je in een schoon maagdelijk café te komen, hebben ze vannacht alle rotzooi laten staan….

 24. @Ferry…vwb je water:)) Bij jou staat op de rekening hoogstwaarschijnlijk het geschatte verbruik! “votre consommation estimee” daarbij opgeteld je abonnementsprijs!
  Ná een bezoek van de meteropnemer krijg je het teveelbetaalde/ingehouden bedrag terug! Op de volgende rekening zul je zien dat het geschatte bedrag véél lager is!
  Salut, Ronald H

 25. Wat een ^%$^$% rotzooi hier. Zeker een paar bezoekers die hebben zitten doorzakken. En als er een ding vreselijk vies is is het de luchy van een cafe vroeg in de ochtend. Ik ga wel even koffie bij de buren halen.

 26. ik was vannacht kennelijk te moe om de puinhoop te zien en ook de sigarenlucht viel me niet op. Maar ons aller francoise is uit haar hoekje gekropen en loopt driftig op te ruimen. Moppert ondertussen wat op Roger…

 27. Wat een uurtje werk al niet doet. In de verte zie ik Roger aankomen. Hij stapt op Francoise af, met een roos in zijn hand. Kijk d’r eens opfleuren!

 28. Ach, ze kunnen niet buiten elkaar. Was een gewoon wat ze in het Engels “the 7 year itch” noemen.

 29. Is er nog iemand? Het lijkt hier wel een begraafplaats!
  4 onbekenden? daar hoor ik ook wel bij, maar ik meldt wat!!!

 30. Wat mijn “appeltjes schillen” betreft: in het ene geval kon ik het met een dunschiller af; in het andere geval bouwt de spanning zich op : dat wordt moes!!

 31. hallo Rob(ert) ik had je al eeder aangesproken, in meu 2005 hebben we een flink aantal liters wijn nodig. is er iets te regelen?

 32. Ik had een paar dagen eerder gemeld dat ik op het werk “enkele appeltjes te schillen had”.
  Ik hou jullie cryptisch op de hoogte. Aardig toch?!

 33. Wat ik nou meemaak (nou ja, ik…) Gisterenavond een uur gesproken met een klant van immogo, die geïnteresseerd was in twee gîte-panden. Een ‘Het Roer om’-gesprek met een veertiger die de stap wil wagen voor het te laat is. We spraken over scholen voor de kinderen, de verschillen in culturen, zijn financiële beperkingen en zo. Vanochtend stuurt hij me een mail dat de twee huizen die hij op het oog had toch wel wat duur zijn. Of ik de eigenaar wil vragen wat de exploitatie van de gîtes precies oplevert. Kijken of het zo financieel rond te breien is.
  Een paar uur later krijg ik een vreemd mailtje van hem, met de titel: DAT HEB IK WEER. Blijkt vanmiddag Harmen Siezen met een cameraploeg voor zijn deur te staan. Bankgiroloterij: 500.000 euro! Na belasting toch nog altijd 375.000! Zoals hij zelf zegt: “Bizar. Maar wel leuk.”
  Zucht….

 34. Iets anders: las zojuist de volgende zin in krantenbericht:
  L’essentiel des interpellations a eu lieu dans le milieu des gens du voyage sédentarisés de la région roannaise
  De term ‘gens du voyage sédentarisés is dat politiejargon voor zigeuners? of woonwagenbewoners?

 35. goede avond alle, een dagje regen is ook wel eens goed. wat aan mijn site gewerkt nu is het wandel gedeelte bijna klaar http://www.catllar.com klik op het “wandemannetje”en vervolgens op parcours. Elf nieuwe routes(GPS) met foto’s en kaarten.
  Hoop dat ik morgen mijn hek kan afmaken want één dag binnen is genoeg.
  veel virtueel wandel plezier

 36. “Gens de voyage” is jargon voor zigeuners. Vroeger heette dat ‘gitane’, maar dat zal wel weer discriminerend geworden zijn. In de perceptie van niet-zigeuners, dan. Net zoals donkerder gekleurde medelanders elkaar gewoon nikker mogen noemen. Zolang de lichter-gekleurden het maar niet doen. En zoals een geestelijk gehandicapte in het Amerikaans tegenwoordig een ‘mentally challenged’ heet. Als ze sédentarisés zijn, dan betreft het kennelijk een woonwagenkamp.
  Overigens is een neger in Frankrijk een zwarte: noir. Ik maakte in het begin nogal eens de fout om ‘nègre’ te zeggen. Dat is dus precies andersom als in het Nederlands, waar ‘neger’ wel mag, en ‘zwarte’ niet.
  Maar het gaat niet om het woord, het gaat om de intentie! Sommige van mijn beste zwarte vrienden zijn neger.
  Maar zonder dollen: dat is een van de weinige dingen die we hier een beetje missen: gekleurde mensen! Onze kinderen – zelf half-aziatisch – zien nooit eens iets anders als Franse autochtonen. Dat kan toch ook niet goed zijn.

 37. maar een kamper is in het nederlands bepaald geen zigeuner…
  gebrek aan buitenlanders trof mij jaren geleden in de states, waar ik op een rondje nationale parken alleen maar blanken en japanse toeristen zag. geen negers. toen ik de eerste zag, in yellowstone, vroeg ik hem dus waar al die anderen waren, in mijn betse school-engels. Antwoordt die man: ,,spreekt u maar nederlands, ik ben surinamer.’ overigens wist hij het antwoord ook niet.

 38. Nègre wordt als behoorlijk denigrerend ervaren.
  Volgens mij ben je abuis wat betreft het gebruik van ‘neger’ en ‘zwarte’ in het Nederlands, hoor. Ook hier is ‘neger’ geen geliefd woord. Mijn donkerbruine vrienden horen lieveren het woord’ zwarte’. Praten over mij ook altijd als” die witte’ (en niet ‘die blanke’)
  In Nl. praten we ook over ‘de mensen van de reis’ wanneer we het over de patalo-clan hebben. Kampers zijn dan weer van een ander kaliber.

 39. @Peter ik dacht dat je laatst vertelde dat je op vakantie wilde in de pyreneeen weet je al waar ?

 40. @Dineke is U hier, wat is de juiste vertaling in het duits voor wandelforum probeer het op te zoeken maar kom op ausflug ,maar da’s niet goed denk ik en laufen is rennen ?
  HELP

 41. Ik dacht dat je les in het duits geeft mis dus.
  Is er nog een Duitser in ’t café

 42. Had je niet mis: ik geef les in Duits. Maar het is m’n vak niet, heb niet eens een fatsoenlijk Duits woordenboek in huis (foei)

 43. Ah dan weet je vast wat Randonnée in het duits is Roger giet Dineke ff vol praat ze beter Duits

 44. Gatverdakkeme Ferry!!! Was je me voor!! Waar kom jij inenen vandaan?
  Ik geef les in Duits. Maar ben van oorsprong lerares Frans. Zo. Het is er uit.

 45. Denk t niet, want wij hebben nog helemaal geen vakantiebestemming. P2ter misschien?
  Op zich vind ik de pyreneen overigens prima bestemming, al ben ik dan geneigd ‘vreemd’ te gaan en de spaanse kant op te zoeken. Die is imho rustiger en ongerepter dan de franse kant.
  Wat dat wandelforum betreft: wandelen is vlolgens mij wanderen en ik denk dat een duitser het woord forum best begrijpt. Dan zou je dus op Wanderforum uitkomen. en verdraaid, googelen op wanderforum levert 4040 resultaten op. dus kon ik wel eens gelijk hebben, al zeg ik het zelf.
  Ben overigens geen Duitser (laat staan duitse juf), heb alleen een achtergrond in de buurt van de grens.

 46. thanx dat moet ik hebben ben ook aan de grens geboren maar in het Drents versta je elkaar ook.
  ff over de spaanse kant de Frans is warmer en hier is het zeer rustig alleen op spaanse feestdagen is het druk komen alle spanjaarden hier heen vanwege het weer en de bergen zijn iets ruiger.

 47. Héé Peter, ik kom oorspronkelijk ook uit de buurt van de Duitse grens. Is ook de enige reden dat ik het vakinhoudelijk wel trek, dat Duitse juf zijn. Kon overigens tot in Denemarken Gronings spreken en werd gewoon verstaan Vader Groninger, moeder Drentse.
  Volgens mij is ‘randonée’ gewoon ‘Wanderung’

 48. het antwoord weet ik al maar ik wil dat mijn huisgenoten het van anderen dan mijzelf horen/lezen:
  Hoe zit het met vuurwerk rond oudnieuw in Frankrijk???

 49. Mijn plat is te slecht voor in nederland, maar goed genoeg om me over de grens te redden.
  vond die spaanse nationale parken (ordesa, aiguestortes) anders ook behoorlijk indrukwekkend. en laatst ving ik ergens op dat je aan de franse kant op sommige plekken al moet betalen om er alleen maar te mogen wandelen…

 50. Laten die inconnu(e) zich eens bekend maken. Al die onbekenden in de kroeg. Niet gezellig.

 51. tjeemig de peemig het wordt druk, Roger, sla de vaten maar aan eb doe de glazen maar vol

 52. Vond je met die webcam wel geestig:
  Ferry aandachtig
  Ferry afgeleid
  Ferry geinteresseerd
  Ferry verveeld
  Ferry geamuseerd
  etc.

 53. jaja, maar voornamelijk stomme foto’s. als het nou video was zou het nog wat zijn, maar dit…..

 54. Neen, ik ben er nog steeds, maar berichten komen niet snel goed door. Zou dat komen om dat ik dat nu op twee pc’s volg ??

 55. Wie is Ineke?
  Ik ga t e bed, de luikjes vallen dicht. Morgen om 6 uur weer op.
  Nog 2 weken volhouden, dan is het vakantie. Kunnen we weer ziek worden.

 56. Hallo Ineke, welkom. wat hebben jullie met Framnkrijk (behalve de wijn dan)

 57. wijn voor mei.. klinkt dubbelzinnig maar is het niet
  zoals jw eet (misschien) komen wij in mei met een man (vrouw) of dertig, veertig tesaam in bourgondië, en daar hoort wijn bij, we zoeken dus een sponsor…….:)

 58. Neen, dat weet ik nog niet, zit nog niet zo heel lang in dit café. maar ik neem aan dat het hier om de stamgasten gaat.

 59. @frankb: speelde enkele jaren geleden in ieder geval bij de Pic du Midi de Bigorre, die in beheer gegeven was aan een gezamenlijk bedrijf van overheid en commerciëlen (als ik ‘syndicat mixte’ zo goed vertaal). daar heeft een rechtzaak over gespeeld, maar ik kon zo snel niet vinden wat daar uit gekomen is.
  een euro voor een parking bij goed verzorgd pad vind ik overigens niet echt onredelijk of onoverkomelijk. Pic du Midi vroeg detijds meen ik 100 franc als gewoon door de natuur naar de top wandelde.

 60. In de Bougogne-sud, Bresse.
  Volgens mij zijn we volgend jaar buren van Krek.Nog geen kilometer

 61. @Peter Ik betwijffel of zoiets hier zal lukken de grond is van zoveel verschillende eigenaren ben zelf ook nog bezitter van een berg je kan er niets mee, maar toch leuk een boer heeft er een paar koien op lopen maar het is vrij toegankelijk en ik mag het niet afsluiten even als de rivier hier ben je verplicht het vrij te laten.

 62. En stamgast wordt je vooral door er te zijn. Al denk ik er over Denis maar weer te royeren. Want die mag er dan wellicht zijn, hij laat nooit meer iets van zich horen. We zijn er niet om extra linkjes naar andere sites te verzorgen.
  Lees je mee Billet?
  Jørgen, van Marjan, is een geval apart. Die is medeaanstichter, dus erestamgast.

 63. Heb (deel van) log gelezen, klinkt in ieder geval heel goed en neem de tip van Krek meteen ter harte om in iedere geval regelmatig binnen te vallen.

 64. da’s afgesproken Rob(èrt) en ga je dan ook een stukje schrijven voor het verhaal van Sloeber?

 65. EN GELDT OOK VOOR DE REST… het verhaal moet wel af zijn vóórdat het mei is.

 66. Dag ineke, wij zitten ook in de Bresse. (met vakanties dan he)
  Volgens het woordenboek is Fusstour (eigenlijk ringel-s) ook goed.

 67. Françoise?.. tja dat weet eigenlijk niemand precies, dat is al een mysterie vanaf het begin

 68. Ferry… waarom sta ik niet bij de auteurs, of moet je dan met teveel delen als het een bestseller wordt.

 69. Ferry, Dat is wel heel erg intrigerend, Een extra reden om regelmartig langs te komen om het geheim van Francoise te ontdekken.

 70. Jeanne Moeilijk??? alt 225 =alttoest ingedrukt houden, 225 toetsen en weer de alttoest loslaten, dat kan zelfs jij…

 71. @Ferry, Hebben we dan een voorleeswedstrijd in mei, wie leest het beste Sloeber voor 🙂

 72. Als ik dat allemaal moet onthouden. Ik moet al zoveel onthouden!
  Eigenlijk wil ik dat allemaal niet onthouden.
  Ik wil gewoon in de Franse avondzon buiten op een krakkemikkig bankje een glaasje wijn drinken.

 73. Ja hoor ‘s, stel je voor dat we een klapper maken, zit ik er mooi naast….

 74. Welterusten allemaal en ik als jullie het goed vinden neem ik Ineke ook mee. Overigens als jullie het niet goed vinden ook.

 75. in dat geval…….. kom ik naast je zitten, ondergaande zon, glaasje wijn,……….

 76. In de verte scheurt een auto met franse snelheid over de Bweg. Een konijntje springt met hoge sprongen door het gras, en het paard van de buurman dat in onze wei staat laat een tevreden hinnikje horen.
  Langzaam zakt de rode zon in het gras. Zo te zien morgen weer mooi weer….