Chez Roger & Françoise, dinsdag 12 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Het is niet makkelijk om elke week een nieuwe log te prakkezeren. Laat staan elke dag. Ideeën genoeg hoor! Maar ik vraag jullie toch maar alleen even waar behoefte/vraag/interesse naar is.

63 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 12 april.

 1. Sorry, Willem, maar je lag vannacht zó overduidelijk uit je nek te lullen, dat ik het even niet laten kon je een beetje te plagen. Maar jij kunt wel tegen een ootje, of niet?

 2. Wir gratulieren, wir gratulieren, wir gratulieieieieieren….
  Proficiat, Marjan!! 4 kruisjes.

 3. Gefeliciteerd, Marjan. Ik weet inmiddels uit ervaring dat het gewoon te doen is, 40 worden.

 4. Hey, Marjan, Als het goed is, kom je helemaal niet kijken vandaag, want te druk met echt(e) leuke dingen. Maar in ieder geval een hele gezellige dag gewenst, met je gezin. Gefeliciteerd!

 5. Ondertussen heb ik nog een bijdrage: een wedstrijd. Wie verzint een mooie/leuke/goede naam voor ons nieuwe onderkomen? De prijs is (uiteraard) eeuwig durende roem door het naambord op het huis. Het huis is tot nu toe naamloos en we komen zelf niet echt op een goed idee, wellicht ook door onze basale kennis van het Frans. Dus: wie??

 6. Morgen , is er al koffie? Marjan van harte van deze kant.Ik zie overigens nog geen taart.

 7. Oh nee, ik ben er al uit. Iemand noemde je huis van de week een soort ‘Villa Kakelbont’. Hier vond ik dat de Franse Pipi Langkous (Fifi Brindacier) woont in Villa Drôlederepos. Vrij vertaald: een ‘vreemd soort rustplek’. Moet jou toch aanspreken.

 8. Marjan van harte gefeliciteerd. Piepjong nog.
  Ik volg je zondag maar met ietsepietse meer jaartjes.
  Prettige dag.

 9. Marjan, gefiliciteerd, meld even of het pijn doet, ik mag het in oktober beleven.(hoor nu nog bij de jongeren 😉 )

 10. @Krek.: ik hoor het wel meer, dat het net Villa Kakelbont is. En de Franse vertaling ervan heeft zeker wel wat, ja. Ik neem het zeker in overweging.

 11. @Marjan: van harte gefeliciteerd, zal wel lekker in de keuken ruiken na mijn chocoladetaart. Een prettige dag verder! groetjes

 12. Manlief reageert trouwens positief op Villa Drolederepos. Dus wie weet…..
  De twintig duimen doen het ietsje minder in de polls. Jammer voor Ferry. Heeft al zijn geduim wel een huis, maar geen naam opgeleverd.

 13. vin ik niet erg Hanneke.. drolledinges is wel een beetje moeilijk uitspreken. probeer maar eens na een fles wijn..:)

 14. vin ik niet erg Hanneke.. drolledinges is wel een beetje moeilijk uitspreken. probeer maar eens na een fles wijn..:)

 15. Nou Ferry, je hebt wel erg je best gedaan om te proberen hoe het is na een fles wijn…….je post in ieder geval al dubbel.

 16. @Krek., Willen en Gertjan: wat zijn jullie toch een stelletje nachtbrakers! Van Krek. weet ik dat ie zijn eigen tijd in kan delen, van Gertjan weet ik het niet, maar het lijkt mij dat Willem toch alweer vroeg aan de bak moet voor de koeien. Slaap jij zo weinig, Willem? Of haal je overdag, op een slap uurtje, wat in?

 17. @dineke, ik moet ook altijd vroeg op, maar eens een nachtmens altijd…daarintegen doe ik dan ’s middags een petite sieste…heel prettig. dat mag in het zuiden.
  als ik hier weg ga rond een uur of 1 ga ik nog eens tot ong. 3 uur aan dekeukentafel, heerlijk om in alle rust de dag, de dag die komen gaat, de weken die komen gaan te overdenken.

 18. @Rem: Ja, wanneer ik weet dat ik ’s middags een uitlje kan knappen, dan zou ik het ook wel langer uithouden. Maar met de wekker op 6 uur en een lange lesdag voor de boeg, moet ik toch echt minstens 6 à 7 uur slaap wil ik niet als een zombie voor de klas staan.

 19. ja nou ’s ochtends heb ik ook wel eens 6 koeien ipv drie hoor! Maar veel werk doe je op de auto-pilote, het is prettig om te weten dat maar 4 uur hoeft ipv 4. Daarna nog vier, apero, eten, nockout, koffie, inernet.

 20. @Rem: wegens tijdgebrek: geef es een hint waar ik dat ongeveer kan aantreffen?

 21. LOL: Hef-fer Frits Bolkestein, jawel, de oud-EU- en oud-VVD-man, heeft een flater geslagen. Hij beweerde dat het goed is dat er Poolse loodgieters en electriciens naar Frankrijk komen, omdat hij die bij zijn tweede huis in Ramousies bij Maubeuge niet kon vinden. Krijgt ie prompt een brief van de burgemeester, dat er in het arrondissement dertien loodgieters en dertien electriciens te vinden zijn: kwestie van even door de gouden gids lopen…

 22. @Peter, snap ik ja, want die Poolse loodgieter krijgt in Frankrijk hetzelfde salaris als in Polen, dus bijna gratis voor Bolkenstein.
  Over dit probleem is een programma geweest op de Franse TV.

 23. Grappig. Maar Frits heeft wel een beetje gelijk. Mijn maître d’œuvre heeft álle metselaars in onze regio gevraagd of ze een offerte willen uitbrengen voor het werk aan mijn huis. Er heeft er geen een gereageerd. Terwijl het toch om een klus van enkele tienduizenden euro’s gaat. We hebben er nu een van buiten de regio gevonden. Maar een paar hardwerkende Polen had van mij ook gemogen. Ik ben 100% vóór immigranten. Zolang ze maar geen Nederlandse teksten gaan schrijven voor de halve prijs.

 24. Toch raar hoe dat soort dingen kunnen terwijl de werkeloosheid in Frankrijk de pan uit rijst (volgens de kranten).
  Ik begin trouwens oeverloos nieuwsgierig te worden naar het kado van Marjan….. ze houdt ons wel in spanning!

 25. He Krek, ben weer even in beeld, drie weken geleden de watermolen gekocht. 30 Juni is de overdracht.
  Ik heb op de weblog gezocht naar invoeren van nieuwe auto vanuit Nederland naar Frankrijk. Dus een auto waarover in Nederland geen BTW betaald is. Heeft dit hier al eens de revue gepasseerd?

 26. Ron: kan me dat niet herinneren, maar Wim bavelaar heeft er op zijn site een uitgebreid verhaal over.

 27. Hoi, Ron. Gefeliciteerd! Ik moest vandaag nog aan je denken want ik krijg net een restaurant met vakantiehuisje en bouwvergunning voor nog eens 20 bungalows te koop aangeboden voor Immogo. Ik wilde je nog mailen, want het is op de grens van Isère en Hautes Alpes. Maar dat hoeft dus niet meer. Waar ben je uiteindelijk belandt? Als je klaar bent voor gasten moet je het me maar melden, krijg je een plugje op dit weblog.
  PS: weet je dat een werkende watermolen met elektrische turbine wel 1000 euro per maand aan elektriciteit op kan leveren! Kun je al bijna van leven, als dat nodig was.

 28. Tjonge. Die site van Wim Bavelaar is ook écht een standaardwerk, hè! Uitputtende informatie, uitstekend geschreven, op een nuchtere toon. Indrukwekkend. De laatste zin van het desbetreffende stukje loop overigens verkeerd af, als je nu van alle lof blozend meeleest, Wim!

 29. We hebben vandaag het akkoord gekregen van de hypotheek bij een Franse bank
  de site die de eigenaren nu gebruiken is http://www.moulin-mesmin.com , deze zal aangepast worden
  Wat je van die stroom vertelde klopt, het EDF heeft geloof ik wel eens 20.000 euro per jaar geboden ( 3x 45 Amph)

 30. Als je de discussies over dat vermaledijde directief van Bolkestein hier een beetje volgt en probeert die Europese Grondwet te doorgronden, lijkt het erop dat die beste Frits iets heeft bedacht dat faliekant tegen die grondwet indruist, want daar staat met zoveel woorden in dat je als EU-ondernemer gerust in een ander EU-land mag werken of er een (dochter)bedrijf mag vestigen, maar dan wel volgens de regels en normen van dat betreffende land. Het gaat ook niet alleen om salarissen, wat dacht je van technische normen? Ik ken hier een stel Britten die een Engelse elektricien hebben laten overkomen om hun installatie te doen. Zit dat hele Franse huis vol met van die malle Engelse driepool-contactdozen met in elke doos een zekering en een schakelaar, en geen Frans/continentaal snoer past erop.
  @krek: als je maitre d’oeuvre van geen enkele lokale metselaar een offerte heeft gekregen, is er dan misschien een reden waarom die mannen niet met hem door één deur kunnen? Zit of zat het probleem soms bij hem?

 31. @Schwep: hij is inderdaad lastig (très strict) en er zijn werklui die daarom niet met hem willen werken. Maar als artisans liever elders aanklooien dan bij hem goed werk leveren, dan zijn dat toch niet de artisans die ik aan mijn huis wil hebben aanklooien. Ik heb hem aan het werk gezien bij Engelsen die ik weer help met vertaling bij de bouwbegeleiding. En kan niet anders constateren dan dat hij met vaklui werkt die duidelijk respect hebben voor zijn mening. Ze leveren gewoon goed werk, en dat zie je.

 32. Krek, ik ben ook niet tegen de immigranten. Het gaat erom als een Pool in Frankrijk of elders in Europa gaat
  werken krijgt hij een Pools misère salaris. Daar ben ik het niet mee eens. Stel dat de bedrijven gebruik gaan maken, via uitzendbureau’s, van goedkope werknemers krijg je volgens mij een enorme werkeloosheid. Het is net zoals jij zegt, beter een goeie Poolse werknemer maar betaal hem wel een Frans salaris.
  (Pour justifier sa directive, qui propose aux européens de pouvoir travailler en France avec les règles sociales de leur pays d’origine)

 33. Krek
  als je een iligale pool lat werken kan je dat zéér zuur opbreken !
  in belgie zijn iligale polen en werkgevers er al veroordeeld tot minimum 12500 boete ! +kosten terugzending ,neem maar aan dat dit in frankrijk niet véél minder zal zijn !
  succes

 34. @Belg: Het was een hypothetisch geval. Ik was zeker niet van plan illegale Polen aan mijn huis te laten werken. Stel je voor, zeg. Dat is hartstikke verboden. Bovendien, illegale Algerijnen zijn net zo goedkoop en spreken nog Frans ook. 😉

 35. Ik heb een aantal maanden geleden ons bedrijfspand door een aannemer laten inrichten, muren, elektra etc..
  Kwam hij werken met Polen!
  Als je er bij was gingen ze als de brandweer, was je er niet en kwam je onverwachts en was de aannemer er ook niet, trof je ze slapend (!) aan Iets fatsoenlijk afwerken? Nooit van gehoord. Ze werken alsof ze nog iin een of andere kolchoz zitten. Ik was niet goedkoper, maar slechter en duurder uit. De lachende was in dit geval de aannemer. ;0[[