Intussen, in de echte wereld…


Terwijl wij hier virtueel kibbelen over niks, gaat het echte leven gewoon door. Zo is het op 16 april 100 dagen geleden dat de journaliste Florence Aubenas en haar tolk Hussein Hanoun al-Saadi gekidnapt werden in Irak. Honderd dagen dat de gezamenlijke Franse pers zijn best doet om aandacht te blijven besteden aan iets dat anders al lang geen nieuws meer zou zijn. Op 16 April wordt een petitie aangeboden aan de Franse regering, met als doel de activiteiten ter vrijlating van de twee te intensiveren. Op die dag worden ook duizenden balonnen losgelaten boven Frankrijk.
Onder het motto: “Te wapen, alle duiven!” Alles over de actie op deze site, waar je naast een online te tekenen petitie ook gefilmde statements van beroemde Fransen aantreft.
Linktip: René

12 reacties op “Intussen, in de echte wereld…

 1. Bedankt voor de tip, Elisabeth. Ik zie dat ze de ontvoering gebruiken als ingang om nog veel meer van dergelijke gijzelzaken aan de kaak te stellen.

 2. Wat hebben wij dan een luxe-probleempjes, hè? Je moet er toch niet aan denken, wat die luitjes doormaken. Elke dag in doodsangst.
  Heb nog steeds dat beeld op mijn netvlies van die smekende Margaret Hassan.

 3. Prima actie, maar kan iemand me uitleggen wat in deze context de betekenis van bobines is. Ik dacht dat dat motoronderdelen waren (ben niet echt technisch), maar dat zal hier niet bedoeld worden.
  Dineke, vocablokje?

 4. In welk verband heb je dat zien staan, Peter?
  Bobine betekent heel algemeen ‘spoel’, kan ook filmrolletje betekenen

 5. Het zijn spoelen of klossen, Peter. Dus ook die met celluloid erop. Maar aan het gebruik te zien, zit er nog een tweede betekenis aan (Fransen zijn dol op woordspelingen) die ik niet ken.

 6. Overdrachtelijk? De films, of liever nog de klossen, de assen, van hun levens? Of denk ik nu te ver door?

 7. Ik heb even gegoogled, en ontdekt dat ‘bobines’ ook ‘gezichten’ kan betekenen. Dus inderdaad: geef ons hun smoelen/spoelen terug. Dit ook in verband met het filmfestival.
  Vond trouwens en passant een errug mooie site, die ik lekker voor later deze week bewaar.