38 reacties op “—TWIST-PUNT—

 1. Kijk, dat bedoel ik nou met totaal onbegrijpelijke en inhoudsloze zwatel. Hoe kun je nou ooit een gesprek voeren als 80% van de reacties bestaat uit vast erg lollig bedoelde maar verder nutteloze opmerkingen?

 2. Goed, strijden met open visier! Krek wil het zo, (zie biechtstoel bij paus), anders had hij dit twistpunt niet geopend.
  Was het echt nodig Krek, om 2 mensen openlijk zó in de zeik te drukken,voordat je wist wat je met dat uit de klauw vliegende café aanmoest? Ok, geen geneuzel dus, geen persoonlijke uitwisselingen. Hoe moet dat dan als ik bijvoorbeeld van Coco wil weten hoe zij in France terecht is gekomen? Is niet in 4 zinnen gezegd! En zeg nou niet: dan ga je toch mailen, want voor anderen is zoiets ook leuk om te lezen! Maar ik durf zo’n vraag al niet eens meer te stellen!
  Die hele argumentatie van jou betreffende de inhoud van het café ligt buiten de werkelijkheid. Je bent een opprtunist van de eerste orde! Lef en laf gaan bij jou hand in hand, als je je doel wilt bereiken. Het uitgummen van de reacties van Fred noem ik een aanslag op je eigen grondbeginselen, laf en zwak! Je ontneemt iemand niet het recht op een weerwoord! En je onthoudt je gasten daar ook niet van, omdat je een probleem met jezelf hebt! Ik denk dat alle ‘heppiefjoes’ zo hun voorkeuren hebben voor bepaalde gasten, maar die kunnen toch ook niet zo maar gaan gummen? Voer liever een ontmoedigingsbeleid dat je waardig is, zonder aldoor in herhaling te vervallen over wat geweest is.
  En Dineke: instabiliteit! Rancuneus en gevaarlijk! Heeft een grote mate van ‘zich verschuilen achter…’, lief, aardig, inspirerend… tot je aan haar trauma’s komt.

 3. @Kits: ten eerste was het niet Krek, maar ik die dat ene -dus niet overdrijven!- bericht van Fred heeft gewist. Het bericht van Fred was volkomen onbegrijpelijk, vol onduidelijke pc afkortingen. Maar ik geef je gelijk: ik had dat niet mogen doen, het was tenslotte geen porno…
  Ik zou mezelf niet instabiel willen noemen, eerder het tegendeel (want weegschaal), wat betreft dat rancuneus dat klopt ook wel, ja, zeker nu je het over vermeende trauma’s hebt. Waar slaat dit op.
  Pfff. Dineke, de gevaarlijke vrouw. Laat jezelf nakijken.

 4. @Kits Ik weet niet wie de heppiefjoes zijn maar ik ga er maar gemakshalve even van uiot dat dat iedereen is die iedere dag, op welke wijze dan ook, dit weblog bezoekt. Derhalve schaar ik mij gemakshalve maar even onder de heppiefjoes.
  Ik vind het in ieder geval vreemd dat jij voor mij bedacht hebt dat ik voorkeuren heb voor bepaalde gasten ?? Zo ja voor welke gast heb ik dan een voorkeur ? Ik leer namelijk graag wat.
  Ten tweede vind ik de respectloze wijze waarop jij over mensen oordeelt betreurenswaardig. Voor alle duidelijkheid als iemand zich in mijn huis op deze wijze gedraagt kan ook gaan.
  En ik ben blij dat je zo in je kaarten laat kijken door mensen te beoordelen aan de hand van wat tekstjes die ze op het internet tikken. Dat geeft geen blijk van een groot inlevingsvermogen slechts van botte kortzichtigheid.

 5. JohnP: kan alleen maar zeggen dat je dan héél veel gemist hebt! Dat zie ik in jouw kaarten… En respectloos? Ik heb me tot nu toe zeer ingehouden… lees de lgomailtjes van krek maar eens! Verder ga ik ervan uit dat niets menselijks ons vreemd is, dus dat iedereen zo zijn voorkeur heeft bij dingen en mensen.
  Verder vind ik jou best een aardige gast hoor…:-)

 6. Dineke: wat jij deed is respectloos, je hebt de wet van hoor en wederhoor overtreden! En wie of wat geeft jou dat recht? Het gewicht op jouw weegschaal is absoluut niet in evenwicht, maar dit kan tijdelijk zijn, wat ik zeker hoop!

 7. @Kits: ik geloof dat ik nog niet duidelijk genoeg ben geweest. Persoonlijke verhalen over hoe je in FR terecht bent gekomen zijn zéér welkom. Hoe langer hoe beter. Niet welkom zijn opeenvolgingen van kreten en kreetjes, gekke kleurtjes, geronk, geblaf, strooien met afkortingen en verwijzingen naar mailtjes die zich buiten het blikveld van de andere bezoekers afspelen. Ik heb dat een paar keer voorzichtig proberen aan te geven en werd daarvoor ‘gestraft’ met juist nóg meer gezeik.
  Wat het gummen betreft: ik ben tégen gummen en heb dat ook meermaals duidelijk gemaakt. Al was het maar omdat onzinreacties meer over de afzender zeggen dan over mij. Maar goed, Dineke vond het inhoudsloze lulkoek. Ik weet niet wat er stond, maar heb wel vertrouwen in haar beoordelingsvermogen. Fred zei later dat hij met die reactie wilde aantonen dat hij inderdaad een zeikerd is, dus dan kun je – Fred kennende – het niveau wel een beetje inschatten. Er zullen niet veel inhoudelijke argumenten in dat stukje gestaan hebben. Scheldpartijen en (liever nog) goede argumenten om mijn foute gedrag aan te tonen zijn echter van harte welkom.
  Goed. Het café vloog ‘uit de klauwen’ zoals jij zegt. Dat valt wel mee. Het waren vooral Fredsie en Kitsie die uit de klauwen vlogen. Wat heb ik toen gedaan?
  1: gezegd dat het afgelopen moest zijn met dom puberaal gegeit dat alleen maar ruimte op het weblog inneemt en niets toevoegt. Zonder overigens de ‘daders’ bij naam te noemen.
  2: toen daar van jou en Fred klachten en gesnier over kwamen, heb ik geroepen dat je je óf kunt aanpassen aan mijn huisregels óf moet ophoepelen.
  Aan je reactie te merken denk ik dat je voor het laatste kiest.
  En @Kits 14.20: Dineke heeft al gezegd dat ze de tekst van Fred onterecht gewist heeft en daarmee haar ongelijk toegegeven. Dus daar kun je nu wel over ophouden.

 8. Dat Pffffff…… van mij was eigenlijk om te proberen de spanningen een beetje weg te laten lopen van iedereen…. geloof niet dat het gelukt is….
  Willen jullie nu allemaal weer aardig tegen elkaar doen, want morgen ben ik jarig (ik word 40) en dan wil ik hier geen ruzie meer…. IS DAT BEGREPEN!!!!!

 9. krek: Je doet veel me veel te gemakkelijk over dat gummen! Er is sprake van een SERIE berichten die zijn uitgepoetst! Ga dat maar eens uitzoeken dan, als jij het niet zelf bent geweest! En als jij dit verder onbelangrijk vindt omdat Din er ééntje heeft toegegeven, prima, maar ik kan daar niet mee leven!
  En weet je, Fred heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan in dit log, (ik trouwens tot vandaag toe ook niet, en dan nòg alleen maar omdat ik hiertoe werd uitgenodigd en geen lafaard ben). De rest van die hele discussie over jouw gedrag en eisenpakket kan me verder gestolen worden, omdat er na ons weer nieuwe komen waar je dezelfde ellende mee over je heenhaalt. Gesprekken en discussies zijn in HeF niet te vertrouwen, er wordt selectief gepoetst! Dat is voor mij de druppel!
  Einde discussie, want jij heb geen andere woorden tot je beschikking dan die je nu al tien keer hebt herhaald! En ik vroeg je toch zo om NIET ALLES WEER TE HERHALEN! Heb je al eens gevraagd of je dacht dat ik een zombie was, en nu behandel je me zo voor de zoveelste keer! Dat doe je niet voor mij, maar voor je minnend publiek!
  Ja, je hebt het goed, verwijder alles van mij uit HeF, behalve de berichten graag…;-) want ik sta voor wat ik zeg! Al met al een aardige ervaring waar ik binnen 3 maanden weer uit ben gegroeid. Bedankt leuke gasten, voor het toch merendeels aardig verpozen.

 10. Maar Marjan, dat was toch juist de bedoeling van het Twistpunt? Dat we ergens konden ruzieën waar zij die geen geruzie willen lezen er geen last van zouden hebben?

 11. Marjan: zie net je berichtje! Sorry, maar soms is er iets niet meer te redden…
  Ik wens je een heerlijke verjaardag toe! Ik ben ook een mens dat JARIG zijn toch als iets bijzonders voelt. Alleen daarom ben ik al blij met deze punt, kan iedereen verder gaan met z’n leven. De rust zal nu kunnen weerkeren.

 12. Waar heb je het toch over, Kits.
  ëen serie berichten” gepoetst. Eén (1).
  Over herhalen gesproken: jullie vielen zoveel in herhaling dat het niet mooi meer was. Wanneer dat door deze of gene werd gesignaleerd werd er gesmiepeld op een manier waar de honden geen brood van lusten.
  Over de opmerking dat Fred geen vlieg heeft kwaadgedaan: wel, vind ik dus wel. Maar jullie vonden dat “humor”.
  Ik vind dat alles wel gezegd is.
  De groeten.

 13. Ik herhaal alleen omdat jij er duidelijk blijk van geeft dat je het niet begrepen hebt. Je suggereert dat je Coco niet mag vragen hoe ze in FR terecht gekomen is en dat heb ik nooit beweerd.
  Voor zo ver ik weet, is er maar 1 bericht gewist. Beweert Fred dat het een hele serie was? Ik weet nergens van, maar het lijkt me sterk. Hoe dan ook heb ik dat niet gedaan en kan ik het ook niet meer controleren. Je kent inmiddels mijn standpunt over gummen. Ik heb het zelf in een dolle bui eens bij Henk gedaan en ik had er meteen spijt van. Het is dom.
  Jij hebt ook vandaag geen vlieg kwaad gedaan, want op het Twistpunt mag je roepen wat je wilt. Lucht je hart maar. Ik vind het jammer dat je je niet over deze hobbel heen kunt zetten. Nog jammerder vind ik het dat Fred jou zijn zaakjes laat opknappen. Ik heb van hemzelf nog geen inhoudelijke bijdrage aan de discussie gezien. Hier noch bij de Paus, waar hij er zeker van kan zijn dat zijn bijdragen niet gewist worden. Dus als hij iets per se naar voren had willen brengen, was daar ruimte en gelegenheid genoeg geweest. Zonder enig wisgevaar. Maar Fred houdt het bij vage insinuaties en laat nooit het achterste van zijn tong zien.
  Enfin, zoals ik zei, jammer. Persoonlijk vond ik het een hele tijd leuk om je hier te hebben en ik weet zeker dat velen van de ‘heppiefjoe’ je inderdaad zullen missen.
  Tot ziens.

 14. Weet je waar ik nou niet tegen kan? (Ik richt dit niet aan Kits)
  Er wordt geluld over 1 bericht en voorbijgegaan aan de oorzaak van het hele gebeuren.
  Ik heb mea culpa gezegd (ok” mea maxima culpa”), maar het ge-emmer blijft maar doorgaan. Steek de hand in eigen boezem, is kennelijk een onbekend gezegde.

 15. Jongens, kan dit ophouden?!
  @Kits en Fred: kom terug!
  Het gaat nergens over.
  Zo zie je maar weer wat er gebeurd als je alle nonverbale communicatie moet missen.
  Alles wordt verkeerd geinterpreteerd of letterlijk genomen, enz.
  “Het ene woord haalt het andere…” zou m’n moeder zeggen.

 16. @Jeanne: het is opgehouden…alles is al gezegd.
  Kunnen we het over iets belangrijks hebben, ofzo?
  Bijvoorbeeld over Wally of Anton. Vind ze beiden nogal overrated….

 17. Bekvechten zonder je bek te gebruiken. Ik weet nog steeds niet waar het over gaat. Alleen dat het iets met lange virtuele tenen te maken heeft. Ik maak me liever om belangrijker zaken druk.

 18. Toch baal ik er een beetje van dat dit gebeurd. Het is al eerder voorgekomen, en het stoort me.

 19. @Dineke, Ik net andersom.
  @Jeanne, het stoort me ook, niet het onderwerp. Zoals ik al zei, ik weet niet waar het over gaat. Het gaat om het gekissebis. Daar kan ik niet tegen. Verder vindt ik wel dat krek gelijk heeft. Het log was soms net een msn sessie. Inhoudsloos geklets en voor buitenstaanders onbegrijpelijk. Lange virtuel tenen dus. Dan was het gezegde uit mijn hippietijd nog niet zo gek. Make love, not war..;-)

 20. Wally en Anton maakten beiden love, not war, behalve Anton – die deed allebei niet.

 21. Ohh, wacht even. Ik leef op de planeet Frankrijk. Tax is hier gewoon belasting en Heyboer een gutturale klank. Ik zou geen song van Tax kunnen noemen. Noch kan ik me een prentje van de veelwijver voor de geest halen. Typerend: als je zegt ‘Heyboer’, roept iedereen: “Die met die vrouwen!” En niemand: “Die schilder!”. Zegt genoeg, lijkt me.

 22. Ik heb Wally nooit fris gevonden. Fris was Anton evenmin, maar verfrissend was hij wel. Hij lachte zich ook dood, om al die stommerds die zijn werk kochten. Kliederde wat verf uit een tube, reed er vervolgens met de trekker overheen: kunst!

 23. Ik snap niet waarom mensen Fransen zo arrogant noemen…. Als je maar Frans spreekt / probeert te spreken….

 24. Dineke, ik woon ook in Frankrijk en heb de discussie gelezen. Ben een beetje nieuwschierig maar kreeg het gevoel dat je erg onder de indruk bent van van die krek. Vraagje: ben je stiekum een beetje fliefd op hem aan het woren als het al niet te laat is?……..

 25. En hoe oud ben jij dan wel helemaal, Esterre? Aan het (ontbreken van ) nivo van je schrijfstijl te zien een jaar of 12. Ook wil je Jeanne nog kinderen aanpraten. Wat aanmatigend, dit. Wie denk je wel dat je bent?