Chez Roger & Françoise, dinsdag 19 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Serieuze dag vandaag. Rekeningen schrijven en versturen. Een klusje waar ik telkens weer als een berg tegen op zie. Dat stomme gereken (gelukkig geen BTW meer), knippen en plakken van urenstaten, verzamelen van opdrachtenbriefjes… brrrr. Saai! Terwijl er ook zoveel leuke dingen te schrijven zijn! Rekeningen betaald krijgen is natuurlijk wél erg leuk.

63 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 19 april.

 1. Is leuk, maar het ergste vond ik uren schrijven voor de declaraties!!

 2. Goede morgen allemaal we zijn weer terug uit Frankrijk. Het afgelopen weekend (vooral zaterdag) was het hels weer snelwegen afgesloten en voor het eerst in 30 jaar +30 cm sneeuw bij ons in de buurt. Kortom bizar.

 3. Goedenmorgen, vreemd weer inderdaad. HEt einde der tijden is nabij, de meteoriet is al onderweg….
  Laat die btw dus ook maar ziten.. 😉

 4. Net een aangetekende envelop ontvangen met ‘Lettre recommandee avec demande d’avis de reception’, van notaris Delcroix ontvangen. Op zich een mooi bericht, maar wel deprimerend te bemerken, dat mijn kennis van de Franse taal nodig bijgespijkerd moet worden.

 5. @Krek: ben jij niet TVA-plichtig in Frankrijk dan? Of zit je in een ‘hokje’ waar dat niet voor geldt? Reclamebureau? Vrij beroep? Auteur? Artiest? Communicatie-adviesbureau?
  Doet me eraan denken dat ik mijn driemaandelijkse Nederlandse btw nog moet doen (mijn toko zit formeel nog in de lage landen)…

 6. Nee, Frank,
  Ik werk als Frans belastingplichtige voor Nederlandse BTW-plichtige klanten. De BTW is verlegd (zoals dat officieel heet), om te voorkomen dat ze dat allemaal onderling moeten gaan zitten verrekenen. Ik bereken dus alleen BTW als ik toevallig eens voor een Frans bedrijf wat maak. Of als ik schrijf voor een Nederlandse klant die geen BTW-nummer heeft, zoals overheidsinstellingen. Ik moet op elke rekening zonder BTW wél het BTW-nummer van de desbetreffende klant vermelden.

 7. Het blijft ingewikkeld, dat verenigde Europa. Ik zag ook dat het Franse BTW-formulier veel meer hokjes telt dan het Nederlandse… Nu heb ik sowieso een hekel aan boekhouden (geld tellen dat binnenkomt is niet erg, maar de rest…). Ooit had ik voor mijn administratie een immens spreadsheet in elkaar geprutst waar een boekhouder vast een hartverzakking van had gekregen, maar ik kon wel zien hoe ik ervoor stond. Nu moet de aangifte in Nederland elektronisch en heb ik een boekhoudpakket in gebruik, en ik snap er veel minder van.
  Boekhoudkundig en fiscaal in twee landen wonen is sowieso verwarrend, maar ik kan vooralsnog niet anders.

 8. Het heeft ook zijn voordelen, je eigen tijd indelen en alleen verantwoording afleggen aan je klanten.

 9. Zeg dat wel, ik denk dat een hoop mensen toch op dat HenkFred forum zitten (de Pous) Maar dat gaat echt helemaal nergens over.

 10. Welnee, RobertS, hoe kom je erbij. Wij zijn gewoon hardwerkende mensen en hebben geen tijd voor geleuter.

 11. en hij heeft een strippenkaart opgegeten…nou ja: verbeten…met een beetje geluk krijg ik nog wat terug bij de HTM

 12. Er zijn webcams in een autofocus uitvoering. Dan maakt bewegen niet uit. Alle honden hebben ADHD volgens mij.

 13. Truste…ik ga proberen te slapen, hoewel ik wat onrustig ben, want T. moetnog terug komen uit Alkmaar.

 14. Hé WIE is weer terug. Maar Dineke en RobertS moeten zich weer even aanmelden bij WIE want ze zijn nu nog inconnu

 15. SI: stel je eerst maar eens behoorlijk voor. Reageerders zonder mail worden hier genegeerd.
  @GJ: Beetje saai, inderdaad. En ik heb WIE nog wel terug gezet!

 16. Met als gevolg dat iedereen een beetje drempelvrees heeft, lijkt het.

 17. Letterlijk, kijk en vergelijk, heel simpel.Ga nu naar bed tot morgen.

 18. Kijk nou, daar hebben we Ronaldus ook. Toch handig, zo’n WIE. Dat ik dat niet eerder aangezet heb!

 19. Goedenavond.
  Ik denk ff in een hoekje zitten en in alle rust alles de revu laten passeren. Ziet iedereen me weer zitten.

 20. Bedoel je de IP-adressen, Willem? Dat is het eerste wat ik deed, natuurlijk. Maar ik kan geen eerdere bijdragen van SI vinden. Dus als hij al eerder iets gemeldt heeft, dan in ieder geval niet via dit adres.

 21. Nou, ja, je was hier toch aangeland, qua lezen. Het schijnt dat Willem een probleem heeft met ene SI. Ik heb hem nog nooit zo pissig gezien. Hij scheldt zelfs op zijn eigen weblog!

 22. Op het gevaar af mijn eigen kolommen vol te schrijven, ik volg Willem naar bed (zei het een ander). Ik probeer een beetje te minderen. 😉

 23. Toch wel handig alle zwagers bij elkaar vandaag, meteen het probleem wasmachine en aggregaat opgelost.
  Een aggregaat levert pas 220V als er voldoende vraag is.
  De electronica van sommige apparatuur gaat pas in werking als er 220V wordt aangeboden. Oplossing, hang er een bouwlamp aan als je de wasmachine wilt gebruiken en voila. Uitgeprobeerd vanmiddag, en ja hoor alles functioneert perfect.

 24. ei van Columbus. Zo leer je toch dingen die je als gewone stadsbewoner nooit zou weten.

 25. Ik zie overigens dat bij het verversen, het log blijft hangen op WIE, dat levert dus een deel van de vertraging op.

 26. Ben afgelopen dagen erg druk geweest.
  Vind het toch wel leuk om te zien wie er zijn.
  Pous of Paus….de eersten zullen de laatsten zijn….