Leo Ferré


Dankzij een voorzetje van René, die over “Paris Canaille” begon…
Een log over Leo Ferré, onvergetelijke vertolker van het Franse lied die zijn weerga niet kent.
(het is niet druk op deze site: Vous êtes le 1e ème visiteur depuis le 4 août…)
Ook deze site is een beauté….
Klik door en geniet….
Hier vind je zijn teksten.
Wil ik jullie evenmin onthouden: Leo Ferré op internet…
Iedereen die wat van Ferré heeft gezongen vind je hier.
Eén van de bekendste is Cathérine Sauvage…luister naar haar Paris Canaille….
Persoonlijke favorieten: Avec le temps, hier geïnterpreteerd door Marc Ogeret
en
Est-ce ainsi que les hommes vivent, naar een gedicht van Louis Aragon

28 reacties op “Leo Ferré

 1. L’artiste des artistes. Soms wat hoog gegrepen voor deze plouc, maar superpoetisch en – ook als ik niet alles begrijp – gewoon prachtig.

 2. Met zo veel moois denk ik weer terug aan dat roemruchte cabaret in Montmartre, Au Lapin Agile, waar je de hele avond door zangers en zangeressen vergast wordt op het Franse lied. Meezingen zo ongeveer verplicht. Desondanks: hoog niveau en beregezellig.

 3. Als je goed kijkt, staat er niet 1e bezoeker, maar “le …ième visiteur. Waar hier de puntjes staan, heeft ooit een tellertje gestaan, dat het kennelijk niet meer doet. Eerste bezoeker zou ook “1er visiteur” zijn.
  Peter: wat blijkt, heeft Gerben Hoekstra ooit een huis op Immogo te koop gehad. Was hij vergeten af te melden bij verkoop. Dus zo zijn er twee positieve gevolgen van je linktip. Een leuk logje. En een update van immogo.

 4. @Krek.: hier herken je weer de ware meester: had ik niet gezien. Wat dat 1er betreft heb je wel gelijk, maar omdat het maar om 1 ‘hit’ gaat wordt dat meestal zo gelaten, de rest is immers allemaal -ième.

 5. Noot: wanneer ik dood ben wil ik dat op mijn begrafenis Avec le temps wordt gedraaid..

 6. @René: Gerben heeft zijn huis buiten Immogo om verkocht, dus ik verdien er niets aan. Dat is het risico van het vak.

 7. @Krek: ehh..dat staat eigenlijk nergens in de tekst, maar is wel de strekking

 8. Je hebt gelijk. Het is “Avec le temps va, tout s’en va.”
  Ik heb een tijdje terug een hele poeplading Leo Ferry gekregen via Ronaldus. Mooi is dat.

 9. SH….ik bedoel natuurlijk deze ferry…, niet die gemankeerde Herman Finkers. (hoewel hij ook wel een schatje is)

 10. “avec le temps va tout s’en va”, maar helaas mekkert men nog steeds over die vreselijke Ferré. Eind jaren 80 zag ik hem ooit bij een concert in Groningen, maar ben thuis verder gaan slapen. De man kan niet zingen, en de idolatrie van het public irriteerde me mateloos
  Vuilnismaaaaan…..(etc)

 11. Nu voor het eerst van Leo Ferre gehoord.
  Geweldige kop met een zieldoorsnijdende stem.
  Ga gelijk een cd-tje kopen.

 12. Tijdens onze vakantie in een gehuurd zomerverblijf in Frankrijf hebben we vaak de LP (!) Les Fleurs de Mal, gezongen door Leo Ferre, op een pick up gedraaid. Prachtige muziek, gevoelig gezongen en goed voor een romantisch dansje. Terug in Nederland uiteraard gekeken of ik ergens een CD-versie kon kopen, maar dat vlot tot dusver niet. Ook niet via internet. Kan iemand mij wellicht een tip geven hoe hieraan te komen?

 13. Beste Jan, als ik het wist, kocht ik hem zelf. Ik kreeg via dit logje wel wat MP3’tjes van liedjes die op die LP staan, maar ik zou hem graag terug vinden. Er zijn delen van die liedjes die nu – 20 jaar nadat ik de LP (helaas op casettebandje) grijs draaide nóg door mijn kop spoken.

 14. In de jaren tachtig ben ik met een vriend naar een optreden van Ferre geweest. Hij heeft toen foto’s van Ferre gemaakt. Ik vindt de muziek van Fere mooi, maar mijn Frans is niet meer zo goed als op de middelbare school. Zijn z’n teksten ook vertaald?

 15. In de jaren tachtig ben ik met een vriend naar een optreden van Ferre geweest. Hij heeft toen foto’s van Ferre gemaakt. Ik vindt de muziek van Fere mooi, maar mijn Frans is niet meer zo goed als op de middelbare school. Zijn z’n teksten ook vertaald?

 16. Grappig, ik was deze site op ene Bert aan het doorlichten en zag toen deze Bert. Maar het bleek een heel andere Bert! Iemand een dienst bewijzen, dat heb ik die ene Bert nog nooit zien doen. 🙂