Chez Roger & Françoise, maandag 18 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Ik wil vandaag graag uitroepen tot “Goed Nieuws Dag”. Ik doe zelf de kick-off: Ajax heeft gewonnen van Feyenoord. En ik was vanacht al voor 1 uur naar bed. Wie volgt?

82 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 18 april.

 1. IK heb het gezien, Jeanne. Ik doe het misschien gewoon toch. Al is het wel een beetje een fuik voor het institut geographique, die je een kaart van Cassini wil verkopen. Maar het blijft leuk. Ik ga verder zoeken, kijken of ik ergens een origineel kan vinden, nu ik weet dat ze bestaan. Bedankt!

 2. Goedemorgen, allen. Mijn bijdrage aan het goede nieuws: ik ga mijn eerste poging doen om een website te maken. Over Villa Drôlederepos, natuurlijk. En nog wel in Dreamweaver. Uiteraard krijgen jullie het resultaat t.z.t. te zien, de termijn is vooral afhankelijk van mijn rug.
  @Remke: bizar, maar wel leuk. Toch? Of was Krek heel eng in je droom?

 3. Onze zoon (11) heeft afgelopen weekend zijn eerste LAN-party gehad… vind ik toch eigenlijk nog steeds heel bizar van mezelf dat ik dat goed heb gevonden..
  @Hanneke, we wachten in spanning af…

 4. @Hanneke, dat is een bijeenkomst van computer nerds die het hele weekend computerspelletjes spelen en elkaar software kopiëren…. schijnt erg leuk te zijn…

 5. Volgens mij is een lanparty toch echt alleen maar gamen (en een boel sjouwen met computers) al sluit ik niet uit dat er ook wel eens iets gekopieerd wordt. Een lan is een lokaal netwerk van allemaal computers. Zo’n netwerk heeft als groot voordeel dat je tegen mensen ipv tegen computers speelt.
  Wat wij doen is geen lan-party, maar chatten met vertraging (Inderdaad, we zijn geen 16 meer, snik).

 6. Bier drinken doen ze hier niet op een lanparty, ze drinken cola en ze eten pizza of macaroni… het lijkt mij heel erg saai.. maar ja ik hou ook niet van gamen… meer van babbelen….

 7. Zij met haar Playstation kijkt vol onbegrip in het rond……
  Heerlijk, lijkt me dat. Een weekend lang gamen. Alleen niet tegen pubers, dat verlies ik geheid.

 8. Hallo! Ik heb ook goed nieuws -voor mezelf dan- Eindelijk (exact een maand na de eerste vertaling) is de hele CD van Wende Snijders vertaald.. Slotstuk was Paris Canaille. Wat een rotstuk om te vertalen zeg. Vol met niet alledaagse woorden. Klik ik ook nog eens op het verkeerde knopje, zodat ik nog een keer opnieuw kon beginnen. Pffff…. Maar goed, het is nu af – en daar gaat het om! (Klinkt als een reclameverhaaltje – maar ik ben nu oprecht blij)

 9. Dag René, dat nummer is bijna 50 jaar oud (eerst door Leo Ferré gezongen nl.) Was daar nog geen vertaling van?

 10. Nee, ik kon het niet vinden… ook niet in het Engels of Duits. Ik wist wel dat het over de duistere kanten en mensen van Parijs ging… maar dat was ook alles.

 11. Ik ben direct aan het zoeken gegaan. Heb het van Leo alleen op een cassette, maar wel op CD in de uitvoering van Cathérine Sauvage. Ook niet te versmaden.

 12. Zal de droom nog even vertellen dan…Lopend door een heel oud, volledig uitgestorven dorpje komt Krek uit een steegje en beduid mij met hem mee te gaan. In alle huizen bevinden zich kamertjes waar over duidelijk ooit druk gewerkt was aan zeer uiteenlopende dingen.
  Hij wou vooral dat ik goed zag hoe druk hij in al die kamertjes bezig was terwijl alles overdekt was met een dikke laag stof en spinnenwebben. Na de rondleiding moest ik in een moderne kamer op een rond bed gaan liggen, werd ingestopt onder een heel dik dekbed zodat ik vooral goed kon bijkomen van hetgeen ik allemaal gezien had. Er waren daar meer mensen waarvan ik wist dat het stamgasten waren maar heb hun gezichten niet gezien. Ik wou steeds uit bed maar dat mocht niet van krek, die bleef maar zeggen: Nee, rust nou maar uit en laat het allemaal goed op je inwerken.
  Daarbij lachte hij wel vriendelijk trouwens…
  Nou, is dat bizar of niet….

 13. @Remke, wist je die droom meteen toen je opstond of kwam ie in de loop van de dag weer boven. Ik ben mijn dromen soms meteen kwijt als ik wakker wordt.

 14. @marjan en krek: Dineke zet haar foto’s geloof ik op photobucket.com. Is die site wellicht op een of andere manier geblokkeerd bij jullie?

 15. PC werkt niet mee, kan eerder gemaakt werk niet terugvinden, schijfje kaduuk, enfin: denk dat het tijd is dat ik maar ga pitten

 16. Misschien ligt het er alleen bij jullie uitdan. Ik weet wel dat ik het afgelopen weekend wat trubbels had omdat de zooi in revisie was.

 17. Ik heb dat ook een tijdje gehad. Bleek dat er ergens een optie in mijn browser aanstond die niet toeliet dat er plaatjes van vanaf andere websites werden weergegeven.
  “Load images for the originating web site only” heet dat in Firefox.

 18. Goedenavond;
  Doe maar een paar dubbele whisky’s, morgen een begrafenis van de man van mijn schoonzus. Is 52 geworden, het syndroom van Pick, duurt maar 7 jaar voordat je je laatste adem uitblaast. Daarna een etentje van papaa die 76 wordt, en over twee dagen wederom kennismaakt met het mes van de chirurg.
  En ik kreeg te horen dat ik volgende week donderdag af mag reizen naar Italie, om bijgeschoold te worden in de geheimen van de grootmeesters van de witte vullingen. Kom ik pas zondag weer thuis, terwijl ik dan al in Frankrijk had moeten zitten. O ja… verders verloopt alles volgens planning.

 19. Bedankt Peter.
  Je verbaast je er toch over dat het ene jaar doodsaai verloopt, om dat vervolgens een ander jaar weer helemaal te compenseren. En dat hoeft gelukkig natuurlijk niet alleen maar rampspoed te zijn .

 20. Natuurlijk ben ik van de partij.
  Ik lees net de dagopening, het goede nieuws is dat mijn papaa tegen elke verwachting morgen toch maar mooi 76 wordt. Is inmiddels vandaag, dus gelukt… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *