Chez Roger & Françoise donderdag 2 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Ik ging gisteravond tollend naar bed om 1 seconde later weer wakker te worden door de wekker….
@##$%$*^
Zo voelt niet uitgerust zijn dus.
Snel naar school om het computerlokaal te reserveren zodat ik verder kan slapen. De kinderen vermaken zich wel….

84 reacties op “Chez Roger & Françoise donderdag 2 juni

 1. Er schijnt hier weer een lekker zonnetje en we hebben al weer een gezellige ochtend achter de rug. Maaike heeft vandaag evalutions en heeft daar nooit zo’n zin in…dus was ze vréééselijk zwak, ziek en misselijk vanmorgen… Enfin, ze zit nu op school en de meester zoekt het maar uit met haar…
  Zo meteen naar Angers, naar de specialist met Madelief…
  @Kits, als je hier nog voorbij komt vandaag: Gefeliciteerd met je dochter en schoonzoon…

 2. Het miezert hier in het oosten van NL.
  Niks aan.
  Over twee weken gaan we met z’n tweeen even een lang weekend naar het oosten van FR.
  Ik heb er nu al zin aan.

 3. In de Bresse is het lekker weer, hoor! Als je zin heb, Jeanne, kom een bakje doen. John komt rond de 14e ook even langs geloof ik.

 4. 37º C in de zon en zwembadwater 22º, zuid frankrijk heeft dus ook nadelen…Ga nu lekker afkoelen in de ecomarché. (trui meenemen, niet vergeten)

 5. @Krek: Wij gaan pas donderdagmiddag de 16e weg. Doen een BB onderweg, omdat we op vrijdag bij Castorama in Dijon langs willen.
  Maar misschien op zaterdagmiddag…
  Anders kom jij / jullie toch even bij ons langs…

 6. ‘avond samen….
  Fijne dag vandaag…ben “en flagdrant délit” betrapt door een leerling terwijl ik een automobilist die mij bijna aanreed de ‘bras d’ honneur’ gaf…
  oei…

 7. Iedereen over twee weken weer naar Frankrijk? Ik ook. Kijken of de tuin en boomgaard niet echt een wildernis is geworden.

 8. @MArjan Ik leef nog wel 😉 maar ik heb het vooral druk met lezen en bekijken wat er allemaal voor moois op deze site terecht komt. (En ik moet natuurlijk veel “proefrijden” met de voiture)

 9. Heee! Echt alleen om die bende te bekijken. Niet omdat ik helemaal gek word van die stad en dat gezuig van alles en iedereen. En al die mensen! En die computer, waar ik nu 24h/j mee doorbreng, in plaats van een schilderij te maken. Knettergek van heimwee. Heel Amsterdam een erearmpje, nom de chien! Nee, alleen om onkruid te wieden.

 10. Ik kwam vandaag allerlei ongelooflijke zakken tegen, ik moet een deadline halen en een stuk schrijven en ik wil eigenlijk niet meer. Had ik al gezegd dat ik een stelletje zakken was tegengekomen? Bestaat er ook een doigt d’honneur? En ik verwaarloos mijn man en kinderen.

 11. @E: Nou, hup aan het werk dan. Ik wil je hier vandaag niet meer zien. Spoedklus afmaken en linea recta naar je man! En sterkte, trouwens.

 12. @Krek, je snapt weer eens niets van vrouwen, e. moet eerst even bijkomen, alles eruitgooien en dan kan ze weer verder… in de staat waar ze nu in is, kan ze echt niet schrijven… geloof me…

 13. Ik probeer te schrijven…en wel de uitwerking van notulen van een vergadering van eerder deze week. (3x van: mooie stijl…)
  Gortdroog natuurlijk..eh…Roger! Roseetje, graag….

 14. @Ronald: P. had zijn laatste examen al op maandag en E. gister (scheikunde). Ze zijn vandaag naar Utrecht geweest om hun nieuwe woonstee te bezoeken en kwamen laaiend enthousiast terug

 15. Maar Ronald, het is niet dezelfde spanning als destijds bij ons. Ze zien nu al heel snel op internet hoe ze hebben gescoord. Natuurlijk moeten ze nog afwachten wat de normering wordt, maar toch

 16. Pieter wordt ook steeds onzekerder, naarmate de tijd vordert. M.n. het examen Ak was k*t volgens hem en hij heeft zijn twijfels over Eco.
  emma staat er heel goed voor.
  Welk profiel had Bob?

 17. @Dineke: Economie en maatschappij, Bob heeft net op internet uitgevonden dat hij voor wiskunde waarschijnlijk een 6,5 tot 8,2 heeft gehaald.

 18. Gelukkig…
  Pieter doet ook E M. Emma N G. Andrée gaat C M doen (wil naar de hotelschool) Zit al de hele avond Duits te ‘studeren’ bij een pas ontdekte buurjongen

 19. Onze jongste (16) voert zoals gewoonlijk de spanning weer op tegen het eind van het schooljaar. Moet nu van Havo-4 naar Havo-5.
  We beginnen er al lakoniek onder te worden: het gaat hem gegarandeerd een keer mis.
  Op z’n Twents: “…ut vrus hem ’n keer op ’n emmer…” (vraag me niet wat dat echt betekent!)

 20. Dat ie vastvriest terwijl ie het op de emmer doet?
  Geen idee, ken de uitdrukking niet, maar kan me er leuke dingen bij voorstellen.
  Onze jongste moet vna 3 h naar 4 H en heeft ons heel wat schrik aangejaagd een paar maanden geleden, maar het lijkt nu de goeie kant op te gaan.

 21. Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken. Ik mopper, overtuig en fleem wat ik kan opbrengen.
  Voor de rest moet-ie maar een keer tegen de muur lopen…
  Een jaartje ouder is geen ramp – hopelijk dan ook iets serieuzer.

 22. Wij hebben geredeneerd: blijvenzitten is geen optie. Werkt ze nu niet, verandert volgend jaar ook niks. Dat wordt dus een andere school. (Keuze genoeg hiero) Vanaf dat moment viel het kwartje *grijns*

 23. Keine Ahnung…
  Terugkomend op je opmerking: wanneer je ouder wordt gaat de tijd sneller. Toch? Dus heb je ook de neiging overal meer nadruk op te leggen.
  Ik weet nog dat ik als kind de schoolvakanties (wel 5 (!) weken) eindeloos vond duren. Nu is 7 weken een poep en een zucht…

 24. Ajb, Ronald.
  Roger is al weg. Die vond het te stil.
  Alles af? Mijn notulen gelukkig ook. Morgen de laatste cijfers voor 2e correctie aanbieden en dan ben ik er -heel-even- vanaf.

 25. Toen ik uiteindelijk klaar was dacht ik, nooit meer huiswerk of een studieboek. Valt dat ff tegen 🙂
  Zit nog steeds elke avond achter m’n thuiswerk.

 26. @Dineke: Ik weet niet of de snelheid van tijd er mee te maken heeft. Meer dat je als ouder langs de zijlijn staat en als kind had je het zelfvertrouwen dat je het onder controle had.
  Wat is nu weer NSJ?

 27. “een mens is nooit te oud om te leren”
  Dat moest ik mijn inburgeraars altijd voorhouden.
  Moeilijk hoor. Voor zo’n 60-jarige die zo vanachter de berggeiten in NL is gezet door zoon of dochter.

 28. @Dineke: NSJ gaat helaas aan mij voorbij, bleek dat ik al andere verplichtingen had. Mooi balen, zeker nu het de laatste keer in Den Haag is.

 29. R’dam? Gaan wij zeker niet!!
  Dit jaar ook niet trouwens, omdat het de laatste keer is wordt het onwaarschijnlijk druk. En boendien vonden wij het geboden program niet zo.
  We gaan wel naar Heats the Hague op de donderdagavond ervoor.

 30. Om nog even terug te komen op de opmerkingen over wel of niet over… het is echt niet erg hoor om te blijven zitten.. zowel Jorgen als ik hebben 7 jaar over de Havo gedaan… maar een lol dat we hebben gehad….

 31. @Dineke, onze kinderen weten dat ook (nog) niet… maar ja die zijn natuurlijk nog lang niet zover dat ze zoiets überhaupt willen weten…

 32. Ik heb overigens eindexamen gedaan op het Winkler Prins Lyceum in Veendam…..ik heb er gelukkig alleen maar de eindexamenklas gezeten, wat een gat zeg….aan het Bocht Oosterdiep, alleen de naam al doet me weer gruwen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *