Juin


Wanneer iemand mij vraagt wat mijn favoriete maand is, twijfel ik altijd tussen juni en september. (Wat de laatste betreft, daar kom ik over een maand of wat wel op terug)
Juni is de groeimaand. Ik heb niet zoveel met de lente, wordt iebelig van narcissen en tulpen. Pas wanneer de ranonkeltjes komen, wordt het voor mij leuk. De tuin staat echt op exploderen: (pioen-)rozen, lavendel, papavers, hortensia, het ziet er allemaal veelbelovend uit.
Verder de voorpret van vrije lanterfantweken……een vrije juli, augustus en dan….
Wat zeur ik eigenlijk…er is elke maand wel wat te genieten………
o ja…ff pesten… verder is juni natuurlijk de maand van …eeeh
(jullie snappen ‘m vast wel: er moest ff wat tussen 2 cafés…)

13 reacties op “Juin

 1. @Dineke, dat pest was NIET nodig…. IK WIL HARING…
  @John, je moet die bolide van je toch lekker in rijden… kun jij niet even een kratje haring komen brengen?

 2. Gister 3 gegeten ( om je te troosten: heb de hele avond last gehad van zo’n klein graatje tussen m’n tanden)

 3. Marjan: misschien gaan wij deze zomer lekker kamperen langs de kust. Ik beloof je dat we dan wat langs komen brengen.

 4. Ehhh, John, over haring gesproken… jij kwam toch hier langs, over een week of wat? Kan ik je een slaapplaats aanbieden? En dan zo’n lekkere korenwijn er naast.

 5. John, bij ons slaap je veeeeeeel lekkerder en….. wij hebben een zwembad…. en hele lekkere cider…. en een lekker restaurantje vlakbij.. enne….

 6. Ik heb nu meerdere soorten: struik- stam- en klim. Nog steeds bescheiden hoor. Het gekke is dat ik in de verondersteling was achter tegen de pergla een oranje klimroos te hebben gepland. Nu hij de luis heeft overwonnen blijkt hij roze te zijn. Mooi, hoor, maar niet wat ik had uitgezocht…
  Tegen de pergola voor staan een ‘new dawn’ en een donkerrode, die ik vorige week op de markt kocht. De laatste geurt hemels.
  En natuurlijk staat er sinds 2 weken in mijn voortuin een roos op stam. Net als in alle voortuinen hier in de straat. Gekregen van de buurvrouw die 90 jaar werd.

 7. Wat een geweldig leuk gebaar van je buurvrouw: een cadeau wat haar zal overleven!

 8. Ze gaat, denk ik, nog heel lang mee: ze is heel vief, goed ‘bij de pinken’ rijdt nog auto, kent van iedereen uit de straat naam en toenaam, weet van iedereen wat ie doet. Vraagt regelmatig naar de examens van de kinderen. Petje af! Ik vind het heel leuk dat de meeste buren de roos een ereplaats midden in hun tuin hebben gegeven. Sommigen zelfs midden in het gazon!