—INFO-PUNT—


Heb je een prangende vraag? Stel ‘m hier!!

1: Tol betalen Ring Lyon Noord?
2: Wie kent makelaar Equinox?
3: Nederlands rijbewijs overschrijven?
4: Waar komen de steentjes vandaan?

47 reacties op “—INFO-PUNT—

 1. Ben in een usenetgroep geconfronteerd met iemand die bij hoog en bij laag volhoudt dat het noordelijke deel van de rocade van Lyon tolweg is, want zo staat het in zijn michelin-atlas. Nu ken ik die atlas niet, maar ik kan me niet herinneren daar ooit tol betaald te hebben. Ben ik in de bonen, word ik oud of…?

 2. Ik reed een paar jaar geleden op de noordelijke rondweg om Lyon van oost nnaar west en toen moest ik inderdaad opeens een paar franc betalen. Maar dat was wel 5 jaar geleden of zo.

 3. Kijk even op bovenstaande link daar zie je de peage hokken en tarieven enzo rondom lyon. (wel ff inzoomen)

 4. Moest even een p achter die link plakken. Kan ook daar op de A46 geen tolpost ontdekken. Wel op de binnenste ringweg ter hoogte van Vaulx en Velin

 5. ik rij altijd door lyon heen , geen tol en veel sneller, maar dit is geen antwoord op je vraag.
  (eerste afslag barcelona niet nemen daarna borden barcelona, mooie route langs het water)
  Frank

 6. wie heeft er ooit van de makelaar equinoxe gehoord in frankrijk
  wil namelijk weten of hij betrouwbaar is en of iemand ervaring met hem heeft in goede of slechte zin

 7. Taalvraagje dat door mijn woordenboeken niet beantwoord wordt: wat betekent het werkwoord se déliter. Voorbeeldgebruik: Ce tissu social qui se délite
  Ik veronderstel dus zo iets als ontbinden, maar kom er niet echt uit.

 8. kan ik mijn rijbewijs, als het verloopt, omruilen voor een Frans rijbewijs ?

 9. Ja, dat kan, via het gemeentehuis van je woonplaats. En Franse rijbewijzen verlopen niet. Je draait dan wel mee in het puntensysteem.

 10. Ja, dat kan, maar volgens mij moet je naar de sous-prefectuur of de prefectuur…. tenminste volgens onze maire…

 11. Het ligt aan het dorp, zelf moest ik m’n rijbewijs door een officieel laten vertalen door een tolk. Belachelijk, want volgens mij is een nederlands rijbewijs in het nederlands, engels en frans. Ik heb het nederlandse ook niet teruggekregen.

 12. Waarschijnlijk gaat het ook via de (sous)préfecture, maar in La Chapelle-Thècle is de Mairie bovengemiddeld hulpvaardig.

 13. Waar komen die steentjes toch vandaan?
  Proberen een (soort van) tuin in stand te houden in de Morvan, we zijn er met tussenpozen van twee maanden, dat betekent een permanent (achterhoede)gevecht tegen de haagwinde, de distel, de braamstruik, de zuring , de slakken en de konijnen. Maar dat zijn tegenstanders die groeien en bewegen en daarom moeilijk uit te roeien. Soit! We hebben echter ook tegenstanders die niet kunnen groeien en bewegen: STEENTJES, bij ieder bezoek rapen we een emmer vol steentjes uit de bloembedden.
  Hoe kan dat? Waar komen die steentjes vandaan? Niet uit de lucht en onze tuin grenst ook niet aan een verkruimelende rotswand. Wij dachten aan de mollen, maar die vertonen zich zelden in de bloembedden.
  ?????

 14. Ik denk dat jullie buren hetzelfde dachten en jullie wilden verrassen

 15. Steentjes komen bovendrijven na regen, de fijne grond spoelt weg en voila een rijke oogst aan steentjes. Schep maar eens wat grond uit de tuin en spoel deze uit, waarschijnlijk houd je een heleboel steentjes over.
  Ik spreek uit ervaring, ik heb nl. jarenlang een stuk grond gehad waar ik een moestuin in leven hield. Ook daar was het constant stenen rapen, vooral na een lange periode van regen.

 16. Stenen worden ook continue naar de oppervlakte geduwd door bv aardbevingen en dergelijke trillingen. Vaak voor ons niet waarneembaar. Verder vriezen ze ook de grond uit ’s winters.
  @Ferry: Stenen zorgen er dan wel weer voor dat dat beetje klei wat er (onder) ligt, word gecomprimeerd. Zodoende zal regen of water uit de sproeier er eerder overheen spoelen dan erin trekken. Wel steentjes rapen dus.

 17. De boeren hier laten de steentjes juist liggen omdat ze goed zijn tegen het uitdrogen van de grond… en ik heb dit van een NL boer!

 18. Ben ik mooi geen steek verder gekomen. En morgen verdwijnt dit log ook nog eens onder de streep.

 19. Dit log verdwijnt alleen wanneer *** dit wil. En dan wordt er een vers aangemaakt en de vragen die niet zijn beantwoord worden meegenomen. Tevreden?

 20. Psst: Neem nou maar van een eigenwijze blonde utregse boeren zuidfrnase muts aan, dat ik gelijk heb. Hier wisten ze me ook te vertellen dat je na ongeveer 20 jaar stenen rapen op een zelfde perceel, je aardig steenvrij bent…(dus hoe lang nog?)

 21. Ik heb van een utrechtse boer juist gehoord dat je de steentjes wel moet laten liggen… en hij boert hier al 12 jaar… dus *** nog niet sluiten… het laatste woord os hier nog niet over gezegd…

 22. Maar wat is er nou tegen een beetje steen in je perk? Laat gewoon liggen, man. Je kent toch het spreekwoord: Laisser pierre, laisser aller!