Chez Roger & Françoise donderdag 26 mei


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Terwijl er een reiger aan de overkant van de straat in de berm heen en weer loopt, speurend naar jonge eendjes (ô, wrede natuur), bereid ik mij voor op de 1e warme zomerwerkdag. Er zal bij LAKS geklaagd gaan worden over te warme gymzalen, de docenten kunnen hun ogen fêteren op een eindeloze stroom navelpiercings en bijhorende vetrollen en alle terrasjes op de Grote markt en het Plein zullen afgeladen zijn. Maar ik ga er niet heen! Straks loop ik weer tegen een folderend kamerlid aan.

106 reacties op “Chez Roger & Françoise donderdag 26 mei

 1. Zo. Even binnenwippen om gedag te zeggen. Man en ik zijn 14 dagen op vakantie in Florida, bij onze Amerikaanse vrienden. Hopelijk reilt en zeilt ondertussen de hele procedure in Frankrijk gewoon door.
  Ik wens jullie allemaal mooie dagen en tot gauw!

 2. Zo, ook even een snel bakkie. Adware heeft m’n WIE-cookie weer opgegeten zie ik. Gisteren werd het 2:15 met de gasten, ouderwets gezellig. Blijkt dat de vrouw haar oma de oude huurbazin was van m’n vader. Het blijft een dorp deze wereld.
  @Hanneke heel veel plezier.
  Het word nog heter vandaag dus muts op, factor 24 in de tuin (de piepers heb ik eronder!!!) en gewoon doen..
  @Rene, ben echt erg blij met de cd’s. Mooie collectie!

 3. Goei reis Hanneke!
  Ook hier wordt het weer heet, gisteren 31 maar er stond af en toe een lekker briesje. Vandaag moet ik echt geweldig gaan soppen en organiseren (huis/tuinoppas) want zaterdag vroeg naar NL. Duim voor mooi weer op 2 juni want dan gaat mijn dochter trouwen. Heb even vooruit gekeken maar het mooie weer van nu is dan allang weer over… maar als jullie vanuit het zuiden nou eens allemaal hard naar het Noorden gaan blazen…

 4. Het gekke is dat ik, als ik echt veel te doen heb, niet op gang kan komen, zit hier mijn tijd te verdoen terwijl het almaar heter wordt, stom!

 5. Lijkt wel alsof het sneeuwt, allemaal pluisjes van de populieren verderop zweven door de lucht

 6. Kits, dat herken ik….wachten tot het bijna te laat is….en dan op je adrenaline de klus klaren……en: voldaan gevoel. Dat wel! Maar ook: bekaf.

 7. Kitty en Jeanne ook van hier een stralende goeiemorgen.
  Ben aan het fotos maken van de A380, is hier aan het rondvliegen. Wat een monster. Jeanne prettige vakantie en Kitty heel fijne trouwdag voor je dochter en ik duim voor mooi weer.

 8. JaCoco, die A380 hebben we hier ook wel gehoord maar niet gezien, te hoog. Is het echt zo’n monster als je hem ziet vliegen? Fotootje misschien hier laten zien…?
  Fijn dat duimen… bedankt! Ga nu echt wat doen, tot later.

 9. jeanne: ben blij dat dit lichtelijk normaal is… hihi. Inderdaad altijd voldaan maar bekaf, ga tot diep in de nacht door dan want kan toch in de auto uitrusten… denk ik dan.

 10. Als je niet hoeft te rijden, is dat prima.
  Dat last-minute-werk geeft mij altijd een kick.
  Echter….het zal ook een keer mis gaan….
  Ben achterthuis in NL (in m’n gisteren gekochte zwempak) olijfplantjes aan het potten. Die gaan over een paar weken mee naar Fr.
  Ik heb de zomer helemaal in m ’n bol!

 11. @Hanneke, veel plezier…
  @Kits, al vast een fijne dag toegewenst 2 juni… wel frappant, wij moeten 2 juni naar de kinderuroloog met Madelief… ze moet waarschijnlijk nog een keer geopereerd worden…

 12. moet wat kwijt! Zojuist vloog hier de A380 vlak boven ons huis! Wat istie prachtig stil, hij vloog denk ik op nog geen km hoogte!
  Ouwe roestvrijstalen wasmachinetrommel heeft weer nieuwe functie! Als je wat bewaard..:-), hij ligt nu in de rivier, vol met keien gestopt en ook er omheen een dijkje gebouwd van keien, zodat ie niet snel zal wegspoelen. Daar zit natuurlijk de ‘ cripine’, zuigmond met gaas, in opgesloten, zodat alle kranen op het terrein nu water blijven geven. Gisteren was er kennelijk een blad of stukje plastic aangezogen, dus geen water. Buurjongen aroseert alles, vorig jaar ook al fout gegaan, omdat de put te weinig water leverde… nu proberen te voorkomen!

 13. Wie mijn geklungel onder de link van vliegende Coco ziet, weet het. Holandse hitte is niets voor mij. ik moet er hoognodig even tussen uit. Even op en neer naar Griekenland tot maandag of dinsdag

 14. Stilletjes, hier.
  Maar alles beter dan oeverloos geleuter.

 15. Ja hoor.
  De examens Duits zijn a.s. maandag en dinsdag. Hou m’n hart vast.

 16. Ok, ze paste er i.i.g. goed tussen.
  Ik moet weg, want Tim moet cijfers invoeren.
  LATER!!!

 17. zat vroeger op een kampeerclub en hebben aankomend weekend het jaarlijkse reunieweekend.. nou gaan we met de camper van m’n vader, zal mij benieuwen, nog nooit met zo’n groot ding gereden..

 18. weekend het jaarlijkse reunieweekend??? wat moet ik me daar bij voorstellen. Maar je doet het toch wel in Frankrijk???

 19. Roger, doe de glazen nog eens vol. het wordt zo.n 30 graden dit weekend, wat gaan jullie doen?

 20. Ik blik op oneindig, verstand op nul. Teveel uren gemaakt.
  Zondag sample sale bij Tommy Hilfiger, alles 25 euro per stuk. De jongens nemen al hun zakgeld mee.

 21. ook zonder Moccona zijn de momenten voor jezelf erg belangrijk

 22. Het kan zijn dat de camping spijt heeft gehad van Remke???

 23. denk het niet Robert(a) als ik lees wat R allemaal doet mag deze camping zich erg gelukkig prijzen..

 24. M’n hart ligt bij de boerderij en qua kampong is het ook vaak gezellig, stangasten enzo…

 25. Ben je al ingedronken Ronaldus? Genoeg om te vergeten en nu te genieten?

 26. Zo, net een skype gesprek afgerond, kan ik mij weer even tot Roger wenden.
  Roger………………………

 27. Skype gesprek? c ést quoi ca..en ja als je geen tijd hebt om te werken kan dat maar één ding betekenen.

 28. Remke: Yep, er zijn teveel leuke dingen om je mee bezig te houden, maar de schoorsteen moet roken, dus toch wat bijsnabbelen om dit te realiseren.

 29. Zolang je werk je hobby is is er niks aan de hand. Toch?! Een rokende schoorsteen moet ik nu even niet aan denken trouwens…maar dit terzijde. Wat is een leuk ding?

 30. Een leuk ding, ik bedoel dat er heel veel onderwerpen zijn om je mee bezig te houden. Hobbies, zoals muziek maken, of je verdiepen in archeologie, of je huis verbouwen in Frankrijk, HenF, Frans leren spreken, je gezin vermaken, postzegels verzamelen, aan de bar hangen, kortom genoeg te bedenken.

 31. Of een Porche restaureren, een Donkervoort testen op het circuit van Zandvoort. De Mont Blanc beklimmen, uit een vliegtuig springen.
  Iedereen te bed zie ik………….
  @Allen: trusten, en kijk uit voor zonnebrand.