Chez Roger & Françoise, donderdag 31 maart


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Goedemorgen! Wat hoor ik toch? Is dat…. jaaaaaa! Roger heeft een jukebox gekocht! Een echte Wurlitzer? Oh nee, het is een nepperd. Tjonge, 1 euro per liedje. Kunnen we nu zelf MP3’tjes uploaden in dat ding? En wie heeft die kunstbloemen op de tafeltjes gezet? Is de moeder van Françoise weer op bezoek? Die wil het altijd ‘gezellig’ maken.

467 reacties op “Chez Roger & Françoise, donderdag 31 maart

 1. Ja maar, gertjan, wanneer je in het smoelenboek hebt gekeken zie je dat ik erg blonT ben. Ik moet me dus te allen tijde insmeren. Ook in de schaduw.

 2. @Dineke, mijn oudste zus werkt in een bieb, ze zou voor mij de afdankertjes bewaren. Moet dan wel met een aanhanger naar nl

 3. Er komen steeds meer onduideljke figuren in de kroeg. Giel!! Als dit een uitwas is van jouw aanwezigheid: *gebaar van kruis met vingers*
  Volgende keer gebruik ik knof

 4. n’avond .. ff heel snel een wijntje … rose plies … mag weer tis warm genoeg … kom enkel ff binnenwippen om namens Marjan ff excuses te geven voor haar afwezigheid.. Ze heeft “vertiges” .. moet volledig rust houden, en zo min mogelijk bewegen met haar hoofd.
  Heb haar nog proberen te overtuigen dat ze beter ook niks kan zeggen … maar denk niet dat het gelukt is ..
  wat zeg je schat ? Ja ik kom eraan …. was ff in het cafe.. wat oh. sorry ja zal een drnakje voor je meenemen…
  sorry folks …gotta go !

 5. @Dineke: ik moet je helaas voorlopig teleurstellen. Ik wil gerust mijn terras, An d’r keuken, of wat ook hier tentoonstellen, maar er zijn privee-omstandigheden die mij tegenhouden om een koppeling tussen mijn smoel en Frankrijk te leggen. Ik zou het op prijs stellen als men dat accepteert. Iedereen die mijn smoel wil zien is van harte uitgenodigd om mij privee te mailen voor de toegangskodes tot mijn foto-album. Maar niet zo hoppa open en bloot op het web. Sorry, maar het is niet anders.

 6. @Peter: hij is mooi en heeft niets met grafstenen te maken! Ik was te lui om verder te zoeken kennelijk….. maar hoe had ik dat kunnen bedenken (zonde Google)?

 7. @fred: maar dankzij jouw bezoeken hier, compleet met mail-adres en website (zal ze hier niet herhalen) word je toch al met frankrijk gelinkt…

 8. @Peter: die site in frankrijk ja, maar niet mijn oorspronkelijke naam en mijn gezicht………. iedereen kan wel Fred of Fredrik heten, en niet iedereen is bekend met whois……

 9. Ik ga mijn bedje opzoeken. Morgen proberen voorzichtig wat in de tuin te doen, zien waar we de man met de hamer tegenkomen…

 10. Bye,bye. Ik ben er weer. Dit ziet er raar uit, maar klopt toch.
  Wat was de noodkreet van Krek in het andere log. Site weggegooid. Zien we nu een virtueel web.
  Ga ff herstarten want m´n leestekens zijn weer in de goot.

 11. jaja, maar soms wordt de lijst me te lang! dan maar weer opnieuw dingen invullen, verder kan het toch geen kwaad?

 12. Le prénom Johanna
  205 enfants nés en 2002 ont reçu pour prénom Johanna.
  20608 personnes ont été prénommées Johanna en France depuis 1940.
  Source : Insee.
  Le prénom Johanna figure au 225e rang des prénoms les plus donnés en France en 2002.
  Le prénom Johanna figure au 218e rang des prénoms les plus donnés en France depuis 1940.
  Voor Fred

 13. @Coco: mooi! je hebt echt voor ons gewerkt! maarruh…. kun jij als echte Française ermee instemmen dat wij er An (hoe spreek je dat precies uit?) van maken?

 14. tis ondanks de stille ochtend hier toch nog behoorlijk vol gelopen, heb niks gelezen anders was ik er nu nog niet geweest…

 15. Ik wil iedereen wat te drinken aanbieden. Ik heb vandaag bericht van de notaris gehad dat het CdV vandaag naar me is opgestuurd en dat het transport op 2 mei is. Eindelijk.

 16. FF Vicky uitlaten. En dan naar bed, want morgen heb ik een scan. Van me heup. Wie doet het nieuwe café open? Waar is Ferry? Alien?

 17. In Duitsland kun je pas echt voordelig bouwmaterialen halen, scheelt 30 % met Nederland, dus nog veel meer met Frankrijk.
  Hier maak ik ook weer geen vrienden mee in een Frans café.

 18. voor ons zat de besparing van de keuken in het sublieme design van de Duitse keukenontwerpster/architecte…. nergens anders in…

 19. Ik las op een andere site over iemand die z’n wagen vanuit Nederland vol stouwde met zakken Knauf omdat dat 2 euro goedkoper was. Daar word je niet rijk van.

 20. Coco ik koop heel veel in Frankrijk, maar als ik toch een aanhanger meesleep ben ik een dief van mezelf als ik niet af en toe een koopje op de aanhanger slinger.

 21. Ik zie in de zomermaanden ontzettend veel landgenoten in de omgeving hier. Vaak ook in de supermarkt. Ik schaam me soms voor m’n landgenoten.

 22. Coco: ik denk wel dat je een beetje gelijk hebt! Wat die gierigheid betreft dan, maar die mensen zitten vast niet hier in HeF….:-), iedereen is gul met rondjes!

 23. Een Nederlander rijdt rustig 30 km omdat er in de Libelle een bonnetje zit waarmee je een gratis potje madeliefjes (t.w.v. 2 euro) kunt halen bij een tuincentrum. Daar koopt hij zich vervolgens arm aan Laven en andere nutteloze onzin.

 24. voor ons was het destijds dat je je spullen in NL kocht omdat je dan alle tijd in Frankrijk aan het klussen kon besteden. als je in die ene week ook nog stad en land af moet voor boodschappen, dan kom je nergens meer toe

 25. Na wat omzwervingen naar Italiaans design laten we onze keuken nu waarschijnlijk bouwen door de lokale timmerfabriek. Op maat, zonder passtukken. En niet veel duurder dan IKEA!

 26. Nogmaals, ik koop de meeste materialen in Frankrijk. Ze houden de deur al voor me open als ik de parkeerplaats oprijd. Dus dat beetje spul (huisraad) wat ik meesleep mag geen naam hebben.

 27. Wat ik regelmatig hoor is: Jàààn kijk is, wat dùùùùr!!
  Wat drinken op een terrasje, nèèèè hoor veel te duur. We kopen wel een fles in de winkel hoor.
  Waar staan de aardappels Jan, Jàààààn heb je de piepers gevonden.

 28. Maar het is waar dat een keuken in NL veel goedkoper kan zijn (ook bij IKEA). Bovendien is het in NL makkelijker overleggen en bestellen als je Frans minder vloeiend is. Het is toch geen sinecure, zo’n culilabo.

 29. @Ronaldus misschien wel, ligt er maar net aan wat je verstaat onder achterbuurt. Ik heb het nu over m’n landgenoten die in m’n dorp komen kamperen.

 30. Was eens in een Italiaanse design keuken winkel. Keuken met lichtmarmeren aanrechtblad. Vraag: Zie je daar geen vetvlekken op? Antwoord: onze cliëntele kookt bijna nooit. Echt serieus.

 31. Toen wij een BO uitzet kochten stelde ik de domme vraag
  “kan ik met die video ook extra geluid mixen”
  Verkoper, “nee meneer dan kunt U beter Sony kopen” daar heeft onze doelgroep geen tijd voor!

 32. ik geloof dat ik maar eens An achterna moet… die gaat net te bedde…..hier gaat het toch alleen maar over zaken waar ook ik alleen maar over kan sneren… en dat wist ik al van mezelf…….

 33. Ik sprak laatst een specialist. Die levert keukens van een ton waarin nooit gekookt wordt. Maar ze zijn wel mooi. Aan de andere kant kan ik het natuurlijk gewoon na laten timmeren (echt Hollands). En in ons dorp woont een steenhouwer die echt wonderen kan verrichten.

 34. ja Fred, anders krijg je de toetsen in je wang! jammer ben niet zo snel anders zou ik je die leuke foto sturen…

 35. Coco: tsja, maar toen wij 5 jaar geleden hier kochten was het ook nog een erg groot verschil met Nederland hoor…:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *