Chez Roger & Françoise, maandag 9 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Sorry hoor, dat ik gisteren geen nieuw café heb geopend. Ik ben even na elven gestrekt gegaan. KO. Was toch nerveuzer over het weekend dan ik zelf dacht, waarschijnlijk. Gisteren onderweg naar huis een paar keer bijna een optocht veteranen omvergereden en één keer dwars door een minuut stilte heen gescheurd. Het was 8 mei (oui mais), als Frankrijk zijn doden eert. En ’s middags samen met Hiromi nog twee ‘puces’ gedaan, om foldertjes uit te delen voor die van ons. En nu weer aan de slag. Prettige week allemaal!

81 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 9 mei

 1. Zo ik ben de eerste vandaag :). Ik ga over 20 minuten mijn nieuwe auto ophalen. 2-zitter zonder dak 😀 Foto’s volgen als het hier weer geod weer is

 2. Goedenmorgen, zie dat iedereen weer heelhuids thuis is na een heel leuk weekend.
  Wacht op een verslag en foto’s.

 3. Weer een nieuwe dag! Vanavond weer eens champagne proeven. 🙂
  Trouwens, er is gister nog een vraagje blijven liggen: Waar is de Zwarte Adelaar, in het lied van Barbara, een symbool voor? De hoop voor een betere wereld?

 4. Frankrijk eert zijn doden en in Chateau-Gontier hadden ze het hele dorp afgezet voor klassiekers…. zou dat op één of andere manier met elkaar te maken hebben?

 5. @René: ik heb de tekst even gelezen en het lijkt me meer te gaan over heimwee naar vroegere tijden, toen het leven nog zo simpel was.

 6. Rene, Dineke, volgens mij is “l’aigle noir” iemand (een lief ?) die is overleden en terugkomt in haar dromen.
  De son bec il a touché ma joue,
  Dans ma main il a glissé son cou,
  C’est alors que je l’ai reconnu,
  Surgissant du passé,
  Il m’était revenu.

 7. @Dineke, Maaike vraagt om de foto’s van jullie kamerolifantje… ook oma heeft bevestigd dat ze echt bestaan….

 8. @Marjan: ons olifantje wordt panisch van flitslicht. Dus heb ik helaas nog nooit een foto kunnen maken. Je kunt wel vertellen dat het om de Indische variant gaat. Dit vanwege de kleinere oren. Haar Afrikaanse nichtje ging er steeds op staan….

 9. Even nog over het oude café. Ik zie al waarom die site van Barbara niet werkt. Er is Flash 6.. voor nodig en de maker van Flash heeft de distributie daarvan verboden voor mijn type computer. Dus werkt het niet….

 10. Zo wij zijn er ook weer….alles uitgepakt, afgedraaid van het klussen, maar…..alles wat klaar moest zijn, was af……goed weekend gehad met al die maffe HenF-ers…hellas Gertjan en Henk gemist, maar er komt vast een volgende keer……

 11. Zo, nou het was weer schrikbarend warm vandaag, soms vraag ik me wel eens af waarom ik niet naar schotland ben verhuisd. De temperatur daar lijkt me qua werken toch prettiger. Het aardappelveld ligt ondersteboven in ieder geval nu moeten ze er nog ‘even’ in. Wat hier erg goed groeit zijn stenen. Iemand nog een rotstuintje?

 12. Ja, wij gaan een rotstuintje zaaien. We hebben al een aardige berg (2 meter hoog) stenen verzameld bij het (laten) graven van een zwembadgat in de harde rots…. Dat was wel een tegenvaller voor de buurman…..

 13. Een rotstuintje zaaien??? De plantjes neem ik dan maar aan, want die stenen…Arme buurman.
  Nu je hier toch bent Frank, doen jullie ook aan simpele overnachtingen? 1 nachtje bv.

 14. We gaan muurtjes metselen tegen een vrij steile helling. En dat moet dan een rotstuin worden. Ze (het personeel van de buurman die aannemer is) zijn de afgelopen dagen bezig geweest met het hakken van een zwembadgat. Er ligt een massa rotsblokken. Die hoeven wij alleen nog maar op een betere plek te rollen/tillen (oef!) en de rotstuin is gezaaid…. Daarna komen de plantjes.

 15. Vertel eens wat meer over je midlifecrisis car John:P. (ik moest kritisch blijven zei je).

 16. @Fred: had jij je niet voorgenomen ergens anders te gaan babbelen? Ik weet nog dat ik dat zo’n goed plan vond!

 17. eindelijk asdl op het platteland in de dordogne
  dus 20 x sneller nu joeppie
  hallo allemaal

 18. ADSL?, luxe hoor. Afgelopen week heeft door de drukte en de af en toe slechte modemverbinding mijn laptop 2 dagen uitgestaan. Dat is al zeker 3 jaar niet voorgekomen. Geeft wel rust.

 19. @Edwin, hoe gaat ie? Dat is lang geleden… zodra je aan adsl gewend ben, moet je maar eens even uitgebreid komen vertellen hoe het jullie is vergaan…

 20. Wow… die kwam weer aan zo’n eerste werkdag na bijna 2 weken niets doen. Een overspannen mailbox etc., maar daar heeft iedereen wel last van gehad. Nog even een tip om files op de A2 vanuit het zuiden voor Utrecht te vermijden, afslag A27 richting Almere nemen en vervolgens de A1 richting Amsterdam. Dat heb ik zondag gedaan en kon bijna probleemloos doorrijden.

 21. Die file was er alleen maar door de wegwerkzaamheden die dag. Dat is daar zowat de enige plek waar we nooit file hebben. Parijs is altijd een gok en dur vreselijk.

 22. @ Ronaldus, in het zuiden gaan wonen is ook een oplossing!!!

 23. @ RobertS: Je hebt wel een hoop gemist, gezelligheid en gein!!!

 24. Nou je hoeft niet gelijk je hele keuken mee te nemen.

 25. Ronaldus heeft al genoeg Flot de Gascogne bij zich!!!

 26. Uit zijn buurt komen de beste spullen, zeker te weten.
  Ik woon bij hem in de buurt, zo’n burgemeester vind je niet in heel Frankrijk. Zie foto, ik mocht ook nog naast hem poseren.!!!

 27. bezit een resto in de dordogne
  geld ook maar zuipen dat ie kan

 28. @Edwin, linkje doet het niet.
  Maar Floc wordt volgen smij alleen rondom Eauze gemaakt. Het gevaar van dat soort drankjes is dus dat het als limonade wegdrinkt. Dat heb ik vorige week ook gemerkt tijdesn de lunch met de buurman. Daarna is van gaatjes boren voor mijn keuken niets terechtgekomen. Foto’s staan op mijn site.
  Volgens de mensen die wij in het dorp spreken hebben wij de slechtste burgemeester van heel Frankrijk. Als ik vloeiend Frans sprak zou ik mij verkiesbaar stellen. Dat schijnt te kunnen als Nederlander.

 29. ze maken er apero op basis van wijn
  met walnoot peer kastanje op een ouderwetse manier
  echt super

 30. Ziet er leuk uit. Ligt 200km noord van ons. We willen nog eens binnendoor naar ons huis rijden i.p.v. de peage. Dan is dit een leuk adres om te bezoeken.

 31. @RobertS: Je kan als buitenlander geen overheidsfunktie krijgen volgens mij, dus jammer!!!

 32. @Robert(a) maar nog niet klaar dus. Ik wilde in het ieder geval alles uitgepakt hebben en ongeveer op zijn plek. Dan kon ik in in Nederland nog eens de Ikea bezoeken voor vragen. Het gevolg is echter wel dat ik met de pp heb gewerkt. We doen dat dus volgende keer anders. 1 dag klussen afwisselen met 1 dag niks doen of iets leuks met het gezin.

 33. Doe vanavond niet mee. web-log is r*t*traag en dan nog toont die alleen de letters (times nota bene, niet ons vertrouwde arial)en dat dan op een witte achtergrond. Voor de techneuten onder ons: alsof de stylesheet zo maar gewist is.
  A la prochaine!

 34. hm, tja, t ene moment is het vlot en probleemloos, t andere moment is het ondoenlijk.
  btw:, ik twijfelde al, maar ons vertrouwde font is natuurlijk verdana, geen arial.

 35. overigens, V. staat nog altijd twee plaatsen bovenons op de toplist. Wie stemmen mag, stemme!.
  Zo, en nu ga ik echt plat.

 36. ronaldus, nog een huisdier, (kater) aan het wegwerken. Je bent zo stil???

 37. Een kater……. veel erger! Ik denk ff alle foto’s bekijken van afgelopen weekend, niets meer terug te vinden #@!^%….. ik heb er nog vier. Geen flauw idee wat er is misgegaan. Gelukkig staat er nog wel iets op de videocamera. Ik geloof dat ik vreselijk zit te balen, is me nog nooit gebeurd.

 38. Coco, gelukkig heb ik al wat foto’s van Ferry ontvangen en de anderen hebben ook heel wat foto’s geschoten. Waar ik van baal is dat ik niet weet wat er is fout gegaan.

 39. Ronaldus toch waarschijnlijk een verkeerd knopje.
  Is het jullie bedoeling een album te maken?

 40. Tja, wie weet, het zou alleen wel prettig zijn als ik de fout kan reproduceren om dit in de toekomst te voorkomen.
  Ik denk dat het leuk is om een compilatie te maken van de foto’s en dat als herinnering in een bestandje te bewaren.