Chez Roger & Françoise, paaszondag 27 maart


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Schaamschaam… geen tijd gehad vandaag om een logje te plaatsen. Zodat we zomaar twee café’s na elkaar aantreffen. zonder iets ertussen. Mijn excuus: ik heb bezoek, dat nu naar bed is. Maar ik wil ook wel plat. Dus ik volsta met het openen van een nieuw café. Zalig, Pasen!
Zomertijd!

191 reacties op “Chez Roger & Françoise, paaszondag 27 maart

 1. mmmmmm, wat ruikt het hier nog fris… toch niet zo schoon meer in het cafe van gisteren..

 2. Eh, Françoise, bedankt voor die bloemen! (zo, hoeft die zieke oude man die zo op het eind van zijn latijn is dat tenminste niet meer te zeggen)

 3. Die schaamte treft mij ook, Krek.
  Daarom heb ik even mijn best gedaan.
  Wanneer je trouwens op de Franse Google googelt met Mauvaise Herbe kom je ook een muziekgroep tegen…iets voor een logje?

 4. Geweldig, wat een weertje vandaag. Morgen de polderboot vaarklaar maken en dan kunnen we vanaf het water genieten van onze mooie polder.
  Die eieren zijn trouwens nergens te vinden Roger……..

 5. Geen eiereren gevonden Peter. Ik ben ook met de hogedrukspuit bezig geweest buiten. Zal ze wel hebben stukgespoten. Ruimt wel lekker op.
  Wat is een polderboot Ronaldus?

 6. @RobertS: daar ben ik gisteren ook mee in de weer geweest, de jaarlijkse hogedrukreiniging van het terras.
  Een polderboot heeft maar heel weinig diepgang en is voorzien van een kortstaart buitenboordmotor. Er varen hier ook veel pramen en vletten. Op sommige plaatsen staat niet meer dan 50 cm water, dus kleine bootjes of bootjes met weinig diepgang. We hebben ook een Canadese kano en dat gaat echt super.

 7. Ahm een vlet, die ken ik. Die werden vroeger gebruikt als vervoer tussen de boerderijen. Melk, koeien en hooi, Alles ging daarop. Niet geschikt voor open water. Dan moeten dat soort platbodems oorsien zijn van zwaarden. Als ze een zeil hebben tenminste. Heb je iets ouds? Zelf gerestaureerd?

 8. @Robert: Wij hebben een polyester bootje een SK kano en een Canadese kano. Het is wel leuk zo’n oude tuindersvlet of praam maar vraagt ook veel onderhoud en kost dus een hoop tijd. En daar heb ik niet genoeg van.

 9. Nou Henk! Waar slaat dat op!
  Moet je tegen jezelf worden beschermd, ofzo?
  Ga je anders met menhirs gooien?

 10. ja, voor het eten is het nog over/daar/beschikbaar en na het eten al over/voorbij/schluss/finito….

 11. Dooie boel, hier. Haasje is dus ook al dood:(:(:(, heb smileys geleend bij de paus! Die ontbreken hier.

 12. ik zie toch echt wat neusloze smileys in jouw bericht staan….. teveel naar MJ gekeken? 🙂

 13. @Peter: inderdaad, maar dat worden het nooit in gewone platte berichten, dus dat ben ik wel gewend. Enb als ik mijn eigen setje smileys ertegenaangooi, dan worden het vast ook geen viez… uuuhhh… geen plaatjes!

 14. Komt’ie………………………………………………………

 15. Zolang je je bed nog af en toe langs ziet komen en dan springt is er nog weinig aan de hand,Fred 😀 😀 :D:D ach nog eentje dan:D!

 16. Ik heb ff meegelezen, maar vond het nivo nou niet zo dat ik mij geroepen voel eraan deel te nemen…ik doe mijn biologische klokje maar eer aan en ga te bed!!!

 17. Helaas, Fred, ik kan het ook niet helpen, daarvoor moet je bij iemand anders zijn 😉 !

 18. @Fred: sorry…moemoemoe.
  Hele middag examens nagekeken ( en resultaat viel nogal tegen), daarna vermoeiende buuf op bezoek…ik ben kapot

 19. @Dineke: helemaal begrepen, en je wist het al vantevoren, die examens…. ik had toen al medelijden met je… maar evenzogoed: morgen een betere dag gewenst!

 20. Nee Coco, die is pas in mei, maar gisteren was onze zoon jarig! Zie paus.web-log.nl

 21. ja d’r lag een hele stapel daar op tafel…voor als je niks zinnigs te zeggen hebt maar toch hier wilt zijn.

 22. ikkuh? hoezo? het was heerlijk weer, hele dag in de tuin gewerkt, met mij is alles prima hoor!

 23. dacht ik even. dit was 2 met buikpijn dus morgen alles weer jottum. nog steeds die K*T merries niet in de trailer gekregen. terwijl ze al 2 dagen geen eten krijgen, dat hangt in de trailer…stug volhouden.

 24. dwarse merries, Remke! maar gelukkig is je buikpijn dus naar verwachting weer bijna weg!

 25. oh, nou je hier toch bent, denk je dat ik op een laptop met slechts 6 Gb, windows xp een beetje met goed fatsoen kan laten draaien?

 26. Ik heb daar echt geen verstand van. Gaat volgens mij meer om de snelheid dan de omvang….

 27. oh dacht dat jij daar ook alles van wist. Heb W98 op dat ding staan en wou de mediaplayer gaan instaleren van xp, dat gaat dus niet…wil ‘m voor de terras muziek gaan gebruiken. mischien een ander muziekprogramma wat het wel doet op 98, zucht…

 28. ik heb geen verstand van Windows, Remke, maar op een schijfje van 6 GB moet xp wel passen, het probleem lijkt mij meer bij de snelheid (dus de MHz) te liggen en bij het interne geheugen. Dat is meestal de bottleneck

 29. @remke: die 6 gig harde schijf is op zich t probleem niet: XP heeft aan 1,5 à 2 gig voldoende (moet je daarna natuurlijk geen film van een uur meer willen monteren). Maar als je hardes chijf 6 gig is, vraag ik me af of de rest van je laptop toereikend is. Ik schat dat je toch minimaal een pentium 400 processor en 256 mb ram-geheugen nodig hebt.

 30. @Peter: hoe doe ik dat nu Willem en/of Monique er niet zijn? Of heeft Roger dat op voorraad?

 31. ja nee, het is een oud ding, P1 en vast geen 256ram.
  dus het kan niet (muziek draaien daarop)

 32. @fred: die fles daar onder de tap.
  @remke: waarom zou je op een w98-laptop geen muziek kunnen draaien? Download winamp, musicmatch jukebox of iets dergelijks, gooi je favoriete cd in je laptop en spelen maar.
  Enige vereiste is dat er een geluidskaart in zit, of eigenlijk zelfs dat niet; dan koop je gewoon een externe geluidskaart.

 33. Trouwens, op mijn w98-pc’tje heb ik ook nog windows eigen media player versie 7.1 voor de arbeidsvitaminen…

 34. pastisje graag fred.
  Peter, het gaat niet om 1 cd, het betreft mappen vol muziek voor op het terras van elk zo’n 300 mb per stuk. 1 zo’n map moet ie dan wel kunnen laden en afspelen.

 35. Maar een map van 300mb mag geen probleem zijn, lijkt me: op een cd staat soms meer dan het dubbele.

 36. nou nou, dit is beginners niveau 1 hoor…
  waar heb jij dan ook al weer verstand van? behalve geitenomheiningen? (haha)

 37. wil je niet weten, Remke.
  maar ik weet echt niet wat een map is, waarom je iets zou moeten laden en wat je zou willen afspelen. Of je speelt een cd’tje af of een bestandje. meer smaken ken ik niet.

 38. gewoon een map met 200 mp3tjes, in de mediaplayer laat je die dan afspelen, gehusseld enwel, zodat je de hele avond muziek hebt.

 39. oh… bestandjes dus! en staan die op je harde schijf of heb je ze op een cdr’tje gebrand?

 40. jezus, ja gewoon zo’n geel ding waar je hele verkenner mee vol staat…bestandjes dan, ook goed. een map vol met bestandjes. staan allemaal op de harde schijf.
  Roger, drankjes hier graag.

 41. @Remke: oh… (sub)directory dus, bij de Mac een folder genoemd. Sorry hoor, ik ken alleen maar het Engelse jargon. Ik heb alles in het Engels.

 42. maar misschien dat dan WinAmp een goede hint is van Peter. Volgens mij zou die dat wel aan moeten kunnen. En ik weet niet beter dat de kwaliteit ook beter is als van de MicroSOF Media Player.

 43. @Remke: ik heb geen mac, maar ik ken ze wel. als ik een computerleek was dan zou ik een mac nemen.

 44. @Remke zet al die muziek op je computer, maak een muziekmap en dat moet geen probleem zijn

 45. hoezo als leek? weet je hoe mooi die dingen zijn (en onbetaalbaar) vroeger op de acedemie wel mee gewerkt, heerlijke machines voor een grafiecus.

 46. @Remke: ik weet hoe mooi ze zijn, ik had ooit in een project een A4 scherm, en dan heb ik het over meer dan 15 jaar geleden….. maar ze werken ook gewoon zonder dat je ergens verstand van hoeft te hebben. niet al dat windows gezeik.

 47. joho coco! Gaan we weer over die muziek, sorry fred…
  Ja co, ik heb al alle mappen in de pc maar wil het nu op een aparte (laptop) zodat ik um buiten op het terras kan zetten. totaal nu ongeveer 12 mappen van ong 250 mb. het probleen is dat in die laptop W98 zit met een zeer hoog bejaarde mediaplayer, die kan maar 1 nummer tegelijk…maar ik zet julebox erwel in zoals peter al voorstelde.

 48. boehoe…ik heb de laatste mediaplayer (XP_Pro) maar die doet ’t niet onder W98. toen wou ik xp op de laptop, maar dat kost 2 Gb, en waarschijnlijk dus te weinig ram.

 49. @G, ach het schijnt al eens eerder gebeurt te zijn. en ineens is ie weer dan. zou het wel jammer vinden want ik moet altijd erg om um lachen. zeer droge humor.

 50. @R: ja mee eens, maar op z’n tijd ook wel heel erg bot en dwars.

 51. De Paus heeft ‘m onderdak verleend in de stal geloof ik. Biertje Willem?

 52. @G, ja ik lees niet alles natuurlijk. op een of andere manier mis ik steeds die momenten. maar goed we zien wel. ik blijf toch vnl hier, dat heen weer gehops…

 53. M weer weg, doe mij dan maar een glaasje Roger.
  Doe je mee, Rene?

 54. Een goedenavond. Wat een rare dag: 6 uur thuiskomen, 7 uur in bed en dan om half één uit bed worden gebeld. Overdag nog een uur geslapen en nu weer helemaal fit. Erg he…
  Wat is “het mooiste restaurant ooit” in het Frans? Een kennis maakt er “La plupart de restaurant de beatiful jamais” van, maar ik zit te denken aan “Le plus beau restaurant à jamais”…

 55. Sorry, dat WIE blijft aan je kleven als je uit een ander weblog komt, eng.