17 reacties op “CHEZ ROGER & FRANÇOISE: VIJVERS

 1. Krek,
  is het niet beter om één topic te maken? de helft van de tijd ben je aan het klikken om te zien of er reacties zijn. op het frankrijk forum kan je dat zien (sorry)
  één topic wordt dan wel heel lang maar het is dan wat overzichtelijker, wat vindt je? 8)

 2. want ik kan nu zien dat je weg bent gegaan en dat marjan er nu is maar waar ze is? geen idee ff zoekuh 🙁

 3. Eén topic is even handig, maar wordt al snel onoverzichtelijk, vooral voor toevallige voorbijgangers. Bovendien kan ik dan geen plaatjes invoegen.
  Dit weblog is net als alle andere weblogs: elke dag een paar nieuwe onderwerpen. Op zich kun je onderling natuurlijk wel afspreken dat samen kouten altijd in CHEZ RF plaats vindt. Dat je zodra het offtopic dreigt te worden samen het café op zoekt. Met als voordeel dat de andere topics ook wat ‘schoner’ blijven, wat handig is voor mensen die puur voor de informatie komen en niet voor de gezelligheid.
  Helaas kan ik niet in de links links laten zien bij welke topics nieuwe reacties staan. Je zult dus zelf moeten bijhouden (bijvoorbeeld door naar het aantal reacties te kijken), waar jouw reacties reacties hebben opgeroepen.
  Overigens krijg ik als webmaster wel een mailtje elke keer als ergens een reactie wordt geplaatst. En ik moet zeggen dat dat ook niet altijd fijn is, want je gaat tóch even kijken en ik heb ook nog een baan!

 4. Maar goed, wat vinden we van de vijvers van Annemarie? Inderdaad weinig over om te maaien. En als jullie nou karpers vangen, eet je die dan ook op?
  En is dat jullie huis, in het midden op de achtergrond?

 5. Tot op heden geen karper gevangen. Alleen maar naar gekeken. T zijn echt joekels hoor! Wij zijn niet van die vissers, en ach………..in de natuur zou ik moeten overleven op besjes enzo, want zo’n vis doodmaken………………
  Het huis op de achtergrond is inderdaad ons huisje. Het ziet er op die foto een beetje uit als een mobilhome, maar dat is het niet hoor. Dat komt door de aanbouw (hangar) rechts, dat zijn van die profielen.
  Je kijkt op de achterkant, waar de slaapkamers zijn.
  De achterkant ziet er overigens aanzienlijk beter uit dan de voorkant, daar hebben we dan ook nog maar niet al teveel foto’s van genomen…….
  😉

 6. Hebben jullie trouwens niet ontzettend last van muggen, met al dat water voor de deur?

 7. Nee juist helemaal niet. De vissen vreten ze allemaal op denk ik. Grappig hè! We zien ze wel op het water dansen, maar in huis zien we ze nauwelijks. En ach, just in case, hebben we de slaapkamerramen met een horretje muggenproof gemaakt.

 8. Wij hebben de laatste tijd nogal last van ‘tan’: stekende paardenvliegen. Horzels of dazen of zo, ik weet die nooit uit elkaar te houden. Van de week gestoken en drie dagen met een gezwollen en woest jeukende hand gelopen. Komt waarschijnlijk ook doordat ik in een vlaag van naastenliefde weiruimte heb geboden aan een kleinbehuisd buurpaard.

 9. Vliegen hebben we wel maar totop heden zijn het gelukkig ‘gewone’. We hebben we een keer een hele lading van die vliegende mieren gehad. Het hele terras was zwart…………..Maar gelukkig verdwenen ze uit zichzelf weer.
  Achen dat paard is je vast zer dankbaar…………. da’s wel wat waard toch?

 10. Nou ik zie wel dat ik veel te haastig heb getypt. T barst van de fouten, sorry 🙁

 11. Als we daar op moeten gaan letten! Ik schrijf zelf voor mijn beroep, en ik denk wel eens: “Als mijn klanten maar niet zien hoeveel typefouten (en een verdwaalde foute dt) ik opweblogs neerkalk. Maar dit is nu eenmaal een vluchtig medium, waar je niet elke zin op een goudschaaltje weegt.
  Hoe dan ook zijn miereneukers (hoe toepasselijk!) en kniesoren hier niet welkom!

 12. Ik zit wel eens op het taalprikbord. Mierenneukers (denk erom: met dubbel -n volgens het groene bokeje!) vind je daar volop.
  Maar zonder gekheid, mocht je ergens mee zitten, taalkundig gezien dan, mail maar. Ik ben momenteel toch slechts een werkloze leraar (jeweetwel, zo een met een wens op een goedkoop huisje in Frankrijk……maar dan moeten ze in het onderwijs wel eerst beter gaan betalen)

 13. bokeje = boekje!!!
  Teveel rode zuid-afrikaan, oeps!
  En toen was is toch een kniesoor, per ongeluk….

 14. Ik vertik het op alle slakken zout te leggen en blijf dus lekker miereneuker en pannekoek zeggen. Verder denk ik dat ik het wel red in het Nederlands. En als ik ’s een lange tekst voor een dure brochure schrijf, kan ik ‘m altijd nog even langs vriend Jan doen

 15. Dus ik ben niet de enige die al die nieuwe (rare) spellingsregeltjes niet bijbeen.
  Kreeg overigens een jaar of 8 geleden op de universiteit een compliment voor mijn spelling in mijn werkstukken. Dit in tegenstelling tot twee docenten middelbaar onderwijs……………..die het nog maar eens over moesten schrijven……………………. 😕