219 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 15 april.

 1. Morgen….
  grote hotelbrand in Parijs… veel doden…precies waar ik altijd bang voor ben wanneer ik die schattige hotelletjes zie.

 2. We hebber er wel gelogeerd. Op de binnekant van de deur hangt dan zo’n papier met wat je moet doen als er brand is. Nummer 1 is, niet in paniek raken. Maar dat is volgend mij het enige wat je kunt doen in dat soort hotelletjes.

 3. Er staat hier meer. Zodra ik weer bij photobucket kan (is in onderhoud) plaats ik een nieuw log.

 4. Nu snap ik al wat mijn collega vannochtend bedoelde met “ik weet nog een baantje voor je in parijs: een hotel in de open lucht”

 5. Net de halve ochtend op het gemeentehuis doorgebracht: paspoort bijna verlopen en rijbewijs moest verlengd. Ik heb nog gevraagd of de pasfoto in soft focus mocht, maar helaas….

 6. Zo ik kom even een taart droppen vanwege dak jarig ben en moet gelijk weer weg. Moeder op visite…het hele gezin is op vakantie…dubbel taken draaien…pot vol blommen…ook nog de loodgieter aan het werk…die komt steeds vanalles vragen…kortom drukdrukdruk.
  A+….

 7. Remke, gefeliciteerd. Je hebt vanavond gratis drinken. En omdat jij het bent tot vér na middernacht.

 8. @Remke: Hier uit Twente ook de felicitaties. Dat je maar een grote meid mag worden!

 9. Het aggregaat is weer in bedrijf en snort er lustig op los.
  Dat kan dus weer mee naar Frankrijk, hopelijk dit keer wat langer en zonder blikseminslag of vastgelopen startmotor.
  We denken er over om ook nog een klein aggregaat voor noodgevallen aan te schaffen.
  Roger……..
  Roger…………………..
  #$@)__*^^

 10. Ben dur weer!!!!
  Was op het “Populair Open Podium” van onze dochter.

 11. Ja! Soms tenenkrommend. Maar Emma heeft zich kranig geweerd. Met “Let me entertain you” van Robbie Williams en “Release” van Patti Labelle.

 12. Ze zong. De eerste solo met koortje op de achtergrond en de tweede met z’n allen (de hele vriendinnenclub) en af en toe een solo.

 13. Ik schenk nog maar eens een Montepulciano d’Abruzzo ’03 in en een flinke bel whisky voor Tim die vanmiddag een vulling brak en de tandarts niet kon bereiken. Au.

 14. Hier laat mijn wijnkennis me echt in de steek, maar kennlijk ga je vreemd (want Italiaans ipv Frans) 🙂

 15. Maar Peter, ik drink heel vaak Zuid-Afrikaan. Best te genieten.
  Remke: ben je verwend?

 16. moeders kwam natuurlijk met kadootjes en verder heb ik m’n eigen kadootje mogen uitzoeken…een nieuwe werkbroek…hihi

 17. IK doe ook mee met de wijn – maakt me niet uit waar vandaan.
  Drukke week achter de rug.

 18. Wel Krek…volgens mij hoef je een werkbroek niet te strijken, hoor.

 19. strijkbout ja…die wil ik nooit meer zien. Ooit in een vaag verleden veel te veel gestreken. Karate-pakken die zo stijf waren dat ze rechtop in de hoek bleven staan en….zijden bloesjes voor op de beurs..nou ja laat maar.

 20. Ik probeer soms beetje principieel te zijn. Als ik bedenk wat die wijnen uit Chili, Zuid-Afrika en Australië kosten en dan bedenk dat dat daar ook nog transportkosten (toeggegeven, bulk) in de prijs zitten, vraag ik me af hoeveel mensen daar uitgebuit zijn. En dan heb ik het maar niet over de milieuvervuiling door het transport. Bovendien zie ik, afgezien van de echte topwijnen, niet waarom Franse, Duitse, Spaanse of Italiaanse wijnen geen gelijkwaardig alternatief zouden zijn.
  Zo, genoeg gel*ld. Roger, een pinot noir uit de elzass stp

 21. Ach, ja, stom. Ik strijk trouwens wel mooi mijn eigen overhemden. Maar inderdaad geen werkbroeken. Nou heb ik ook geen werkbroek.
  @Rem: wat zijn inschuifkniestukken?

 22. Ik heb de pest aan strijken.
  Heb een keer een fikse brandwond opgelopen omdat ik er te laat achter kwam dat bij de blouse, die ik net gestreken had en al had aangetrokken, de kraag had vergeten te strijken. Had geen zin meer om ‘m uit te trekken.
  Toen heb ik het kraagje gestreken terwijl ik de blouse aan had…….

 23. soort schuimrubber dingen zodat je knieen niet verrot gaan als je op de stenen enzo moet knielen. schuif je in een knievak…word er niet duidelijker op geloof ik.

 24. @Krek: 10 punten erbij!
  “Een echte vent strijkt zelf zijn hemd!”

 25. Ingewikkeld, Remke. Ik heb voor dat soort klusjes zo’n schuimrubberen kussentje.

 26. @Remke: als ik op mijn knieën moet werken doe ik mijn volleybalkniebeschermers om. Of ik huur iemand in. Heb sowieso een pesthekel aan werken.
  @Jeanne: vroeger reisleider geweest, in uniform. Zeker in de zomer elke dag een schoon overhemd. Tegenwoordig strijk ik bijna nooit, maar overhemden (en bloesjes) kan ik als de beste. Het is een slag.

 27. ja ik ook dineke, maar nu hoef ik ze niet om te binden (die knellen vaak af in je knieholtes) maar kan ik ze gewoon erin schuiven = makkelijk

 28. Ik vind het echt een pre als een man zijn hand niet omdraait voor huishoudelijke klussen. Dat scoort bij mij.

 29. Morgenochtend vroeg wachten de helden van D9 weer op een arbiter. welk onzalig lot maakt dat die kids altijd zo vroeg moeten… vertellen ze er niet bij als je ze op de wereld schopt.
  anyway, trusten dus

 30. @Jeanne: ik heb vandaag de ramen gelapt. Is normaal Tims klus. Hij kan het beter, secuurder. Onze Pieter maakt de toiletten schoon. Jawel.

 31. pesthekel aan werken…mmm…soms is het doodelijk vermoeiend, uitputtend en/of vreselijk zwaar maar het is lekkerder zitten ’s avonds (vind ik)

 32. dineke, ja dat kan als je op 1 plek werkt maar vaak is het dit even hier, dat even daar, ’s ochtends iets, ’s middadags iets; deze dingen blijven zitten en heb er geen last van, als ik dan plotsklaps door de knieen moet (je weet maar nooit…) land ik zacht.

 33. Ai. Verder heb ik eerlijk gezegd een broertje dood aan huishoudelijk werk. Ik stofzuig omdat het mijn taak is, als mijn vrouw zegt dat het moet. Zelf zie ik ook wel dat er grijze konijntjes onder het bed huizen, maar het interesseert me niet. Verder ruim ik de afwasmachine in. Maar mijn vrouw kookt! Zij vindt het leuk en ze kan het goed. Ik vind er niks aan (saai!), maar eet wel graag op wat ze klaar maakt.

 34. Ik doe alle huishoudelijke klussen behalve de afwas, wat heb ik daar een bloedhekel aan. Bovendien, gekromd boven de afwasbak is absoluut ongezond voor je rug.
  Een voorwaarde om een huishouden te gaan runnen was dan ook de aanschaf van zo’n masjien.

 35. Bij ons is het precies andersom met koken.
  Ik doe het “domme” werk: inkopen, voorbereiden en opzetten….mijn man maakt het af.
  Want ondertussen lees ik de krant en let niet meer op.
  Bovendien heeft hij veel meer liefde voor het koken.
  Ik doe het alleen maar omdat het moet.

 36. ja je hebt maar mazzel met een japanse (is ze toch?) lekker sushi enzo. Trouwens koken is niet saai (kan erg creatief zijn) alswel dat je er aan het eind van de werkdag meestal de puf niet meer voor hebt.

 37. Groot gelijk. Ieder moet doen wat hij kan en/of leuk vindt. En de kutklusjes die over blijven dan maar netjes verdelen.

 38. Niet doen Ronaldus. Back to basic, gewoon weer de tijd er voor nemen.

 39. Koken is net saai als je het leuk vindt, inderdaad. Maar Hiromi kookt maar zelden Japans. Ze durft de echte sushi niet aan. We zitten te ver van de kust voor rauwe vis. Verder is het lastig goede rijst te vinden. We hadden een vijfkilobaal, maar daar zaten beestjes in.

 40. woh jeanne, ben jij ook met z’n zessen waarvan drie jongens van 14 tot 18? veel vaat hoor! (= veel tijd)

 41. En Japanse uit eten is erg moeilijk. In Parijs stikt het van de Japanse restaurants, maar die zijn óf onbetaalbaar, óf omgebouwde chinezen. En dat proeft ze. Die zijn ook niet gek. Met bijna dezelfde ingrediënten maken ze iets dat op Japanse lijkt, en ze kunnen meteen het dubbele vragen.

 42. @Remke: hier pakken ze voor elk slokje een nieuw glas. Weet je hoe dat aantikt?

 43. @Ronaldus: Maak er dan een sport van om zo weinig mogelijk vers servies te gebruiken, maar was steeds je kom om….

 44. Oh da’s ook bizar dat ze de sushi niet aan durft, heb het idee dat de hele wereld tegenwoordig home made sushi’s eet. Waarschijnlijk weet ze hoe het ‘echt’ moet en ligt het gevoeliger ja. Heb ooit een jaar lang een japanse kookcursus gevolgd…komt allemaal heel precies.

 45. 🙂 Jeanne dan ben ik de hele dag bezig die éne kom om te spoelen…..
  Of ik moet minder gaan consumeren.

 46. Nou, we eten wel eens sushi, maar dan ‘californian’. Dus met tonijn uit blik en met crab sticks. Ook erg lekker hoor. De echte sushi en sashimi is met plakken rauwe vis. En dat luister toch wel erg nauw. Misschien moet ik eens uitzoeken hoe de logistiek bij de Champion is. Daar hebben ze zeer aanlokkelijke plakken liggen. Maar H. vertrouwt de supermarktversheid niet. Ook niet leuk als iedereen ziek wordt.

 47. O Remke, dus dat herken je ook wel? De vaatwasser was niet alleen voor het gemak, maar ook om eens een leeg aanrecht te hebben. Dat werkt alleen wanneer iedereen meewerkt.

 48. Ik heb ooit eens een Japanner spartelverse sushi zien maken (op tv), dat blief ik dus niet: die vis werd levend gefileerd.

 49. ik koop hier op de markt bij de visman vaak verse tonijn, die eet ik rauw en nog nooit ziek geweest. Vraag aan de locals waar de beste visboer zit en zeg deze dat je het rauw gaat eten; hij zal waarschijnlijk z’n naam niet willen laten bedoezelen.

 50. Remke, je hebt gelijk. We moeten gewoon durven. Ik ga het morgen uitzoeken in de Champion. Die hebben de verste vis hier, denk ik. (Nog nooit ene visboer gezien buiten de super).
  De kinderen zijn helemaal waus van rijst met nori (zeewiervellen) Als je die laat kiezen tussen een gevulde koek en een bal rijst in zeewier (o-nigiri), dan aarzelen ze geen seconde: koek!

 51. Zo even een groet uit Onlay…nou ik heb me deze twee weken het lazerus gewerkt…over werken gesproken…iedere avond doodmoe het bed in , maar vanavond was het klaar…Toos maakt nog een gordijntje voor de eur van het Atelier en dan kunnen de gasten komen…..weinig bij Roger geweest….liep trouwens toch niet altijd even lekker als ik dat zo las….en voor Remke mijn felicitaties…..
  Hellas zondag alweer naar huis…..we willen geen van beiden….maar helaas even wachten tot hemelvaart…

 52. Echt verse vis kopen doen wij in IJmuiden, direct bij de afslag. Vis uit de viswinkel ruik je al op meters afstand, en die moet je al niet meer willen hebben.

 53. Ronaldus, je hebt voor NL volkomen gelijk, maar ik vind de vis in Frankrijk bij de Champion over het algemeen niet slecht

 54. Ben na een tip van Krek in de archiefkelders van HeF geweest vanavond. Heel wat stijlbloempjes gevonden. Agri-criminelen en zo.

 55. Hoi, Frank. Bedankt Toos maar vast namens de eerste gasten! Een gordijntje is nooit weg. We zien elkaar met Hemelvaart.
  @Ronaldus: dat bedoel ik. Op de site bij Champion zeggen ze inderdaad: rauwe tonijn dezelfde dag opeten. Alsof we iets anders van plan waren.

 56. Gnavond Gerjan.
  Vis is bij de weg wel ernstig duur; als je echter de rij bij de visboer op de markt ziet lijkt alsof het gratis is. Kortom hij heeft de goeie. Ze staan zomaar een half uur te wachten op een garnaal..

 57. @Frank: wat jij er al niet over hebt om Krek. onderdak te bieden. Ik heb hem gewoon in een half afgebouwde slaapkamer geschoven.

 58. En als je goeie tonijn hebt gevonden neem dan een stuk uit de staart, da’s het lekkerst (malst).

 59. Tsja Remke, wanneer zelf vangen geen optie is…Ik ben ook huiverig voor bijv. de vis van de Haagse markt (w.b. rauw eten, dan hè?)

 60. @Jeanne: nou, dezelfde vragen die jij vorig jaar september had (ik las ze net nog) kwamen bij mij ook op na de discussies gisteren. Ik begrijp een hoop dingen beter nu.

 61. GJ spreekt van het roemrucht – en nog niet geheel verwerkt – verleden van HeF. De ontstaansgeschiedenis, de eerste wankele schreden, de rebelse pubertijd en het moeizaam groeien naar volwassenheid. Waar we nu zitten weet ik niet.

 62. Sorry, ik had er niet over moeten beginnen. Het ging over onze agrarische buren.

 63. Ja Din dat snap ik wel, zoals ik eerder al zei moet je gewoon aan ‘m vragen of je het rauw kan eten. Als die man ook iedere dag een rij van een half uur heeft staan zal ie heus de waarheid zeggen (want oh wee als jij de jouwe overal gaat vertellen na een avond spugen).

 64. @Remke: duidelijk! Zelfde eigenlijk als het oester- en mosselverhaal

 65. Nou…een beetje reflectie op z’n tijd is niet verkeerd.
  Uiteindelijk wil je toch vooruit komen, en niet stil blijven staan?!

 66. Heel erg lachen. En ik heb nog een keer een serieuze kout proberen te voeren. Hadden jullie me wel mogen waarschuwen.

 67. Sorry vis. Ik hou veel van Franse oesters, die ik overal in Frankrijk vers aantref.

 68. Dat is waar, Jeanne. Maar ik heb me juist vanmiddag voorgenomen een beter mens te worden. Niet meer elke gelegenheid tot polarisatie aan te grijpen. Erkennen dat ik soms hanig territoriumgedrag vertoon, waardoor ik nieuwe mannetjes niet de ruimte geef die ze toekomt. Kortom: groeien naar volwassenheid.
  @Rem: ja, want daar kun je echt behoorlijk van over je nek gaan!

 69. Het is toch eigenlijk verschrikkelijk bijzonder dat we hier zonder problemen een discussie over vis kunnen vervlechten met een discussie over “normen en waarden”.

 70. zit je zo diep in de binnenlanden Krek? geen visboer, da’s hier ondenkbaar, maar ja hier is de zee ook maar 45 min rijden…

 71. @GJ: het is je eigen verantwoording om je op een weblog te verdiepen in de geschiedenis, en je eerst te vergewissen van hoe de onderlinge verhoudingen liggen alvorens je in het diepe te begeven met een reactie. Anders kon je wel eens van een koude kermis thuis komen. Ik herinner me een Yvonne, lief mens verder… she never new what hit her!

 72. och ja een echt foute oester maakt dat je het liefst uit het leven stapt…net las een misselijke haring trouwens; dat heeft me ooit een week! gekost(kotst)

 73. Een fout mosseltje is ook niet mis, hoor! Om maar te zwijgen over het heel foute visbuffet wat mijn zwager enschoonzus ons voorzetten op hun bruiloft. De hele familie aan de race.

 74. …of paddestoelen…
  Doet me denken aan: “Mannen zijn net paddestoelen. Als je de verkeerde pakt, ga je er aan dood”.

 75. Tjonge, wat waren we leuk, op 12 december vorig jaar, Dineke! Misschien een idee voor een nieuw onderwerp. De leukste onderwerpen ooit? Bij Geen Stijl hadden ze een lijsjte favourites. Daar kon je in 1 klap zien wat voor soort log het was.

 76. @Krek: maar een half jaar logs doorlezen gaat ook wel ver. Ik heb de eerste weken ook alleen maar gelezen, maar kennelijk een rustige periode getroffen.

 77. Dave voor het eerst aan de gamba’s, notabene in frankrijk verleden jaar oktober. Dat hebben we geweten ’s nachts.
  En idd, Dave blieft voorlopig geen Gamba’s meer.

 78. @Krek.: ik kos dat speciale log alleen vanwege alle dubbelzinnigheden

 79. Ik kom vaak in Yerseke en weet vers wel van oud te onderscheiden. En ik ben echt verbaasd zover van zee in Frankrijk goede verse vis te zien.

 80. @Remke: Zuid-Bourgogne. Veel verder van zee kan bijna niet. Wel veel kip, hier. De haring van de Bresse!

 81. nou ja van slechte vis word je ziek maar van vlees waar allerlei rotzooi inzit krijg je de rekening pas veeeel later gepresenteerd. lullig…

 82. Tsja Rem: of het vlees groeit van je bord af door alle hormonen of er vallen later gaten in je hersenen. En zo is er altijdwat. Kwik in vis, nitriet wanneer je spinazie 2x opwarmt. Vroeger moet het heel simpel zijn geweest.

 83. Jaaaah, Remke, maar hoger, Zuidelijkste stukje Saône et Loire. Vlak bij het Hanzestadje Louhans (en Jeanne, trouwens). Mijn buurman is biologische kippenboer, maar ook in de super verkopen ze hier topkip. Heeft niks te maken met wat je in NL in de super koopt. Is ook een stuk duurder trouwens. Maar het smaakt…. naar VLEES!

 84. Ik heb ook superkippen. Maar ze zijn zo aaibaar dat ik niet weet of ik ooit in staat zal zijn ze om te brengen.

 85. Dat kan ik me voorstellen. Gelukkig heeft de burman er zo veel dat ze niet echt namen hebben. En ze zijn lelijk! Cou nus.

 86. Ik zag laatst een reportage over Bresse kippen. Die beesten hebben een best leven. Totdat het hun tijd is natuurlijk.

 87. Die van mij heten ook gewoon Hennie 1, 2 en 3. Maar ze reageren zo leuk. Wanneer ze mij horen staan ze alledrie aan het gaas. (Stonden ze aan het gas, had ik geen probleem)

 88. Ze zijn hier niet te koop die poule de Bresse als opfokkip helaas (kuikens van 6 weken). We hebben ooit een jaar de vlaamse variant gefokt maar dat duurde veel te lang voordat die groot waren. Zelfs kant en klaar worden ze hier niet echt verkocht, eigenheimers die occitanen…

 89. Ik ga Charlie Parker uitzetten en dan richting bedje. Morgen weer een drukke dag: boodschapjes, kadootje uitzoeken voor jarige vriendin, huiswerk…

 90. Anouk is op de radio – ik zet hem meteen harder….
  Zij heeft zo’n geweldig goede CD gemaakt.
  Volgens mij is ze wereldklasse – popgeschiedenis…

 91. Ik ben nog in the mood voor een soort afsluiting / conclusie. Voor een proloog.

 92. @Remke: ik weet het niet precies. Er staat wel een linkje naar de site poulet-de-bresse op onze linkpagina. Daar leer je alles!
  Trusten allemaal.

 93. Een grapje van het huis. Dat zingen we vaak. “Vis: het meest veelzijdige stukje kip. Vlees!” In alle variaties. Komt omdat de kinderen vis en kip verwarren. Verfranst.

 94. Misschien dat we ons moeten voornemen om elke dag te proberen in de “flow” te raken. In een toestand waarin we onze passie kunnen loslaten, waardoor we vanzelf plezier in ons werk krijgen.

 95. Jezus, Jeanne! Het “zijn”! Een poging.
  Wie aaibaar is, zoals de Tokkies van Dineke, heeft meer kans op overleven dan de lelijkerds. Zoals de Cou nus van mijn buurman. Een jong zeehondje wordt beschermd. De karper sterft zonder dat er een haan naar kraait. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat onzelfzuchtigheid leidt tot een langer leven. Apen die hard gaan schreeuwen bij gevaar, om hun soortgenoten te waarschuwen, brengen zichzelfg in gevaar omdat ze de aandacht van de vijand op zich vestigen. Toch leven zij langer dan apen die wijselijk hun mond houden. Filantropie – gedrag waar je op het eerste gezicht niks voor terug krijgt – blijkt dus wel degelijk een functie te hebben in de evolutie.
  Diep genoeg?

 96. Ja, Jeanne, dat is er ook eentje. Als ik lekker tik, dan vliegt de tijd. Dat heeft dan niks meer met geld verdienen te maken. Gedachten ordenen, abstrakte ideeën concreet gen begrijpelijk maken. Of- zoals hier op het weblog – op een zo onderhoudend mogelijk manier bot zijn. Of andersom. Dan vliegt de tijd.
  Overigens, mis jij WIE nog?

 97. Geweldig Krek! Dit bevestigt een sociale wereldorde.
  Ik vind dit een fantastische uitsmijter!

 98. Krek, inderdaad mis ik WIE niet meer zo erg als in het begin. Het gaat nu wel meer om de inhoud….

 99. Waarmee ik – geheel onfilantropisch – mijn goede daad voor vandaag weer gedaan heb, al doende enkele minuten toevoegend aan mijn levensverwachting. Zo blijkt zelfs pure filantropie evolutionair gezien volledig eigenbelang. 😉

 100. Ik zie alleen niet meer goed wie er nog een beetje in de buurt is. Dus: welterusten …. voor wie er is….

 101. Maar wat mij betreft gaat het ook altijd om de vorm. Iets zonder veel inhoud kan door een interessante vorm toch boeien. Hé, heb ik zojuist een nieuwe definitie van kunst bedacht?

 102. Weet je Krek: alles is uiteindelijk eigenbelang. Er is alleen een verschil tussen berekenend eigenbelang uit winstbejag en eigenbelang uit zelfbehoud.

 103. had ‘m al een paar dagen en buiten dat hebben boeren geen vakantie noch andere vrije (feest) dagen, niet zielig, gemaakte keus + bittere werkelijkheid.
  Marquis de Sade wbt eigenbelang, schokkende waarheid (als je daarna onder vier ogen naar jezelf in de spiegel kijkt)

 104. Ik kan me er iets bij voorstellen. En heb geen zin om er dieper over na te denken. Want wil je dat weten?

 105. Ach, Remke, waarom ook boerin geworden? Is het ook leuk? Is er een ‘flow’, zoals Jeanne zegt?

 106. Verdorie…nou is Bruce Springsteen weer op de radio met “The river”. Zo kom ik nooit in bed.

 107. The River en ‘flow’. Hoe toepasselijk. Ik moet ook, eigenlijk. Elke morgen vervloek ik die website! Mijn vrouw begrijpt me niet. Ik besteed meer tijd aan een stelletje onbekenden dan aan mijn gezin! Te gek voor woorden.

 108. ik heb heel veel plezier in m’n werk! flow..? ja zal wel, daar ben ik mischien te nuchter voor, voor dat soort termen (of ik snap im nie…).

 109. Nee, ik bedoel: wil je weten wat je drijft. Wil ík mezelf onder vier ogen in de spiegel aankijken? Wil ík dat weten?

 110. Ik vind dit uur erg geschikt voor dieper nadenken.
  Echter: het mag niet ten koste gaan van de mensen waar het werkelijk om draait.
  Dus vlei ik me nu ook naast mijn geliefde.
  Welterusten!

 111. Ik ben een nachtmens. Wie mij van zijn log wil weren moet vooral een blogue du bonne heure beginnen. Misschien een boerenblog?

 112. neuh, je hoeft niet altijd alles te weten maar als je er toevallig tegenaan loopt is het vaak verhelderend.
  Zefkennis is de begin van alle wijsheid…

 113. Nou, Remke, dan heb ik met
  krek. :: 16 april 2005 00:24
  toch een aardige poging gedaan. Ik had het namelijk over een ander haantje. In al zijn facetten.

 114. willem is er ook vaak laat; boeren moeten soms wachten op kalverende koeien enzo…ideaal dan.
  waarom vervloek je je website? of wist je nog niet dat je een nachtmens was toen je hieraan begon?

 115. Ik wist het. Maar vroeger bleef ik op om te lezen. Nu om te tikken. En ik tik de hele dag al.

 116. Waarom komt de bezinning altijd zo laat op de avond?
  Hebben of maken we er overdag geen tijd voor?
  Doen de Fransen dat beter met hun middagpauze, of maakt dat niks uit?

 117. Nee hoor, Rem, ik ben ontzettend eigenwijs. Maar als ik iets fout heb gedaan, ben ik de eerste om toe te geven dat het zo is. Ik weet redelijk goed hoe ik in elkaar zit. Er mag er maar één de grappigste zijn. Zielig, ik geef het toe. Er wordt gewerkt aan redemptie (is dat een woord?).

 118. bij lezen natuurlijk ook weinog contact met ega (tenzij het om voorlezen gaat). je kunt mischien ook eens een gesproken woord invoegen in een logje? heel modern..

 119. Rust, denk ik, Jeanne. En Rosé. Als puber lagen we ook hele nachten over de zin des levens te bomen. Menno, Co, Floris, Ellen van de Kamp en ik.
  (zo, even Google aan het werk gezet. Ellen, als je dit leest, mail, je me even?)

 120. Wellicht tijd om met die andere haan (in al z’n facetten) eens een heuse kroeg in te duiken. Of bedoel je dat niet

 121. Maar lezen kun je met de ruggen tegen elkaar in bed doen. Dat geeft tenminste nog de illusie van intimiteit.

 122. Klopt: RUST, daar mankeert het ons aan.
  Laat Google maar niet te veel vinden. Anders is de rust daar ook weer over …… !!

 123. @Remke: Zeker bedoel ik dat. Nu maar hopen dat de andere haan met de hand over zijn hart (ergens onder die rosse baard) wil strijken. En het mag ook een camping zijn.

 124. @Jeanne: Ellen bregt zeker geen onrust. Zag van de week haar naam op Schoolbank.nl. Maar zo via Google werkt het ook, wed ik. Iedereen zoekt wel eens op zijn eigen naam.

 125. Het sentiment van de schoolbank. Daar kun je een boek over schrijven.

 126. Kwart voor 1. Ik moet ook echt, nu. Kom op, Remke, zeg dat je gaat slapen. Morgen weer koeien melken!