Chez Roger & Françoise woensdag 08/12


Klik logo voor smoelenboek.

Zo, een schone kroeg. De week is weer gebroken.
ik had de vraag gister al gesteld maar ws is die niet opgevallen.
“Hoe zit het met vuurwerk zo rond Oud & Nieuw”

62 reacties op “Chez Roger & Françoise woensdag 08/12

 1. Wij hebben verleden jaar in Frankrijk gewoon vuurwerk afgestoken boven op de berg. Vuurwerk kun je in Frankrijk gewoon in een winkel of uitdragerij kopen waar het tussen andere waar in de schappen ligt. Ik denk wel dat wij de enige waren.

 2. Het lijkt mij voor de hond, wel prettig om geeen knallen te horen. Ik hoor ze nu al genoeg de hele dag.

 3. Nou vooruit. Ook een bezem erdoor. Maar dan ga ik ook naar bed. Ze zoeken het zelf maar uit!

 4. Goedemorgen Roger….zo, schone boel hier….gisteravond zeker goed gepoetst voor je de tent sloot….zeker dezelfde kroegtijgers weer…
  Geef me maar een koffie om de dag te beginnen…..weer een dagje schilderen….

 5. Wat…….geen vuurwerk…..dooie boel zeg.
  We keken de vorige keer al naar wenskaartjes. Nergens te vinden. (misschien te vroeg).
  Kerstbomen, doen ze daar ook niXs aan.?.
  das lekker dan.

 6. Bij ons in de Bresse hingen vorig jaar met de Kerst in het dorp en daarbuiten kerstmannetjes aan de dakgoot, enz.
  Zal wel in de aanbieding zijn geweest…

 7. Goedem.
  Hier is niets te doen met kerst en oud/nieuw lekker rustig voor het vuurwerk moet je 14 juli komen. En bijna elk zomerweekend is er feest

 8. Morgen allemaal!
  Overal slierten lampjes en kerstmannetjes, de Gamme Vert en de BricoMarché doen goede zaken. Bij mij ook trouwens. Ik ga ze vanmiddag ophangen. En een kerstboom kopen. Wel een stuk goedkoper dan in NL, in mijn herinnering.
  @JohnP: ligt jouw mail er uit? Hij stuitert mijn berichtje terug.

 9. Ah! Dat ik daar zelf niet opgekomen ben. En dan te bedenken dat ik jarenlang als houthakker in de Sahara gewerkt heb!

 10. Bij ons in de buurt is er een enorme tendens om de Amerikaanse (denk ik) gewoonte over te nemen om huizen, gevels, bomen en wat al niet meer met lichtstrengen te versieren.

 11. Leuk Jeanne, rommel zelf ook wat met verf. Durf niet te zeggen dat ik schilder. Heerlijk gewoon voor m’n plezier.

 12. benieuwd2, -3 en -4, ik was gewoon vergeten de shift in te drukken toen ik een uitroepteken wilde maken, en heb verzuimd mijn tekst na te lezen voor ik verstuurde. Mea Maxima Culpa!

 13. Mijn verkoudheid is ontaard in een voorhoofdsholte-ontsteking en al stotterend en koortsend tóch even lezen. Ben blij te zien dat er met Nieuwjaar geen vuurwerk is in Frankrijk. Ik hou er niet van en mijn honden al helemaal niet. De 14e juli overleven ze vast wel.
  Voortgang ten aanzien van het huis: familie heeft het moeilijk met ons bod. We wachten nog altijd op een reactie. Enfin, we zijn toch te ziek om ons er druk over te maken.
  En nu weer naar bed. Groetjes!

 14. Op 14 juli is er alleen vuurwerk in bepaalde gemeenten, van overheidswege verstrekt. De mensen zelf steken thuis niets af. Tenminste, bij ons niet. Wel is er het hele jaar vuurwerk te koop.

 15. Wij vieren oud en nieuw zonder vuurwerk en zonder oliebollen. Een gezellige avond met vrienden. Eten en drinken tot diep in de nacht. De jeugd gaat over het algemeen uit. Vaak georganiseerde avonden, in een restau of in een boite de nuit.

 16. vorig jaar met kerst waren de straten van Moulins_engilbert volgestopt met kerstbomen met daarin kadootjes. was een vrolijk gezicht (zie opeens dat ze niet op m’n site staan..komt eraan)

 17. Kerstkaarten verzenden zoals in Nederland doen de Fransen niet. Wel met het nieuwe jaar. Dit mag tot eind januari. Er moet ook nog een heel verhaal op komen te staan. Dus niet zoals in Nederland een kaart met alleen de naam van de afzender erop.

 18. Nee je hebt gelijk RobertS, wij zetten het liever op tafel.
  Al die miljoenen die de lucht ingaan.

 19. Zonde, ik doe koop in Nederland ook geen vuurwerk. Ik ga gewoon buiten staan om 5 over 12. Iedere keer als ik vuurwerk zie stop ik wwn tientje in mijn zak. Leuke bijverdienste, en je hebt net zoveel resultaat.

 20. Goedenaond, zit hier nog op mijn werk. Eindelijk klaar. Nu wil ik bier. Maar het moet wel een betje gezellig zijn anders ga ik naar een ander cafe…

 21. goedenavond, Roger… een rode wijn alsjeblieft.
  Wij steken elk jaar vuurwerk af, geen vreselijke bedragen maar net leuk. Hoort toch bij oud en nieuw, net als oliebollen en een kerstboom in je kamer. En ik heb nog nooit een hond
  of koe, de volgende dag overspannen rond zien lopen.
  Dus dat valt allemaal best wel mee…

 22. Het schijnt vandaag precies 150 jaar geleden te zijn dat de paus besloot dat Maria inderdaad maagd was toen ze van Jezus beviel, lees ik op de site van de Franse katholieke kerk. Vandaar dat die feest viert. Ik vraag me af hoe dat dan was. Meer dan 1800 jaar van twijfel en plotseling ziet iemand het licht: het is zo! Lijkt me een ware aha-erlebnis.

 23. onbevlekte ontvangenis klinkt toch veel interessanter dan ordinair vreemdgaan. Daar kun je helemaal nix van maken.
  Nu vraagt iedereen zich nog steeds af hoe dit wonder heeft kunnen gebeuren. Stof tot nadenken en speculeren.

 24. De vraag is dan, met wie? Die meid heeft gewoon lekker op de hooizolder liggen rollebollen en dorst het niet tevertellen. Arme Jozef, die wist van niks. Eigelijk wel een beetje een sukkel dus. Zoiets geloof je toch niet???

 25. Krek, is t wellicht gewoon het verhaal van een goede, gewetenloze copywriter. Of van een journalist met meer gevoel voor een spannend verhaal dan voor de waarheid, die later grondlegger van telegraaf of bild werd?