Lotto gewonnen? Naar Frankrijk!

Eerder deze week had ik het over een klant van Immogo, die mij op een ochtend mailde met twijfels of hij de stap naar Frankrijk wel kon wagen. De panden met gîtes die hem interesseerden leken nét buiten bereik. Financieel gezien dan. Een paar uur later mailde hij me opnieuw met het nieuws dat zijn wereld er ineens heel anders uit zag. Gefeliciteerd! Wel leuk dat iemand die de loterij wint meteen zegt: “Eindelijk kunnen we naar Frankrijk!”
Kun je eigenlijk als inwoner van Frankrijk ook meespelen met de Nederlandse loterij? Of blijkt dan achteraf dat je niks krijgt omdat je geen ingezetene bent? En hoe speel je eigenlijk mee in de Franse loterij?
Weet Coco dit misschien?

28 reacties op “Lotto gewonnen? Naar Frankrijk!

 1. Middag Krek,
  Een Lotererij zoals in Nederland bestaat hier niet. Wil je meespelen in de loto ga je naar een tabac en/of bar. Daar vul je je formuliertje in, hetzij voor de woensdag of zaterdag of voor beide dagen. 2 trekkingen per avond. Sinds kort is er ook de Euromillions. Trekking op vrijdagavond. Kijk eens op http://www.fdjeux.com

 2. Volgens mij kun je met de bankgiroloterij en de staatsloterij meespelen als je maar een NL bankrekening hebt.

 3. Ja, maar stél je voor, dat je – net als al die mensen van de week in Nederland – denkt dat je gewonnen hebt en ze vinden tóch dat het niet door gaat. Brrrr. Ik kan me ook een keer herinneren dat een balletje was blijven steken in het mechaniek. En dat de trekking ongeldig werd verklaard. De volgende ochtend pas. De gedoodverfde winnaar had de hele nacht gefeest! Ben je zelf als een balletje, komt zo’n bericht toch wel een beetje als een kater. Nakkes.

 4. voor de staatsloterij moet je in Nederland een lot kopen, maar daar kun je natuurlijk uiemand voor inhuren. en prijzen tot bepaalde hoogte moet in nl bij de lotenverkoper ophalen.

 5. wat is dat nou voor een stomme vraag hans uit frans als je de moeite neemt om dit weblog te lezen zou je weten wie Coco was

 6. Hoezo: 1op de 5 wint bij de Bank/giriloterij. (zie “Gefeliciteerd”)
  Ik doe al wel 20 jaar mee, en heb nooit echt iets gewonnen! Eee keer een tientje of zo….

 7. 25 jaar geleden speelden we, op het bedrijf, met 20 man mee in de staatsloterij, en ja hoor bingo……….. de hoofdprijs
  fl. 100.000,-. Was mooi 5000 de man 🙂

 8. Maar je telt wel mee dan….
  Wij Hebben De Staatsloterij Gewonnen.
  Helaas hadden ze toen nog geen begeleiders en adviseurs voor mensen die grote sommen met geld in de schoot geworpen kregen, dus alles is OP.

 9. Ik heb ooit voor de Nieuwe Revu een artikel geschreven waarin ik een aantal lottowinnaars geïnterviewd heb. Wat blijkt: ze waren allemaal weer blut en vonden het geen verrijking van hun leven. Oh nee, ééntje had al het geld nog. Hij durfde het niet uit te geven. Want het kón wel op natuurlijk!

 10. heb als sind 1970 giro en heb alleen de eerste keer 5 gulden gewonnen en daarna, noooooit meer

 11. Ik speel mee in de Staatsloterij. Denk dat ik, over een jaar gemeten, ongeveer quitte speel.

 12. Het blijft een heerlijk gevoel die 375.000 euro ( 500.000 – 25%) te hebben gewonnen ( het staat nog niet op mijn rekening!!, eerst zien dan geloven), vooral de reacties van de mensen, iedereen is zo blij voor je……. ja net echt, iedereen vind dat het bij hem of haar zelf op de mat had moeten vallen …en terecht!!
  Ben al dagen aan het zoeken naar geschikte accomodaties, tot nu toe ook al twee mooie objecten gezien op http://www.immogo.nl

 13. Dat was dus Ron, de winnaar. Iemand met een mailadres @totaalbetervoelen.nl zit natuurlijk sowieso al goed. Maar 375.000 euro maakt het goede gevoel nét even af.
  Het is trouwens immogo.com.

 14. Ben trouwens eens bij Totaalbetervoelen.nl gaan kijken en ik wil niet onaardig doen, maar die Herbalife-rommel is toch wel een heel erg eng member-get-member-systeem. Ik kan me vergissen, want ik ken het verder niet, maar het geeft mij toch visioenen van Tupperware, Scientology, Piramide-spellen en andere marketinggedreven oplichters-shit. Als iets echt goed helpt, waarom moet het dan via zo’n eng commissie-op-commissie-achtige organisatie aan de man gebracht worden?

 15. Het is multi-level- marketing. Erg Amerikaans, net als NSA (waterfilters etc.) Amway ed.