Chez Roger & Françoise woensdag 20 april


Klik logo voor smoelenboek.

20 April alweer. De tijd schrijdt voort.

138 reacties op “Chez Roger & Françoise woensdag 20 april

 1. Maar dat is ook wel eens lekker. Alles beter dan mensen die niks te zeggen hebben en het dan tóch doen!

 2. @krek: Ik begrijp dat jij de regering en de Tweede Kamer af zou willen schaffen? Zit wat in, maar heb je een alternatief?

 3. @Peter: 🙂 Dat is volgens mij iets anders. Die hébben wel wat te zeggen, maar ze durven niet. Bang om iets te zeggen waar ze later op aangesproken en afgerekend kunnen worden.
  Aan de andere kant blijkt de vorige Regionale Regering van Bourgogne in de aanloop naar de verkiezingen van 2004 op papier 2 x zoveel geld beloofd te hebben dan het budget toe staat. Volgens de huidige regering dan toch altijd, die nu kampt met ene gat van 357 miljoen. Ai. Dan kun je beter niks zeggen.

 4. Roger, doe maar een warme chocolademelk. Het is hier ronduit k*tweer. Regen en koud. Niet leuk. Wie is er blij met de nieuwe paus? Ik niet, in ieder geval. Ik zei geloof ik een poosje geleden dat het er nooit op achteruit kon gaan. Dat neem ik bij deze terug, hoewel het natuurlijk afwachten wat de man er in de praktijk van maakt.

 5. Wat moet je nu met een Paus. Ik vindt het allemaal pedoklazen. Ranzige oude mannen die geen binding hebben met de samenleving.
  En zo kan ik nog wel uren doorgaan.

 6. Valt wel mee, hoor! Zo ken ik een paus, die getrouwd is! Zijn vrouw noemen ze Pluk. Waarom weet ik niet, maar mischien hebben ze de rest weggeschoren?

 7. Wie is SI???? Smakeloze Idioot?
  Vertel eerst maar eens wie je bent, tot die ijd geen antwoord.
  Ik hoorde deze ochtend op het nieuws dat er steeds meer Nederlandse les op Franse scholen gegeven gaat worden. Vanwege het groeiende aantal Nederlands bedrijven.

 8. De paus zelf kan me niet zoveel schelen. Wel het feit dat de media het al weken over niets anders lijken te hebben. Tel daar de talloze minuten en millimeters bij op die de hebben besteed aan andere celebrities als de prins van Monaco en Charles in Engeland, en er is al weken vrijwel geen aandacht meer geweest voor andere en veel wezenlijker zaken in de wereld. Mensen sterven als vliegen aan AIDS en andere ziekten, diersoorten sterven massaal uit, op talloze plekken begaan lieden allerlei misdaden tegen de mens(elijk)heid, de planeet gaat veel sneller naar de filistijnen dan de meeste mensen ooit hadden gedacht (rapporteerden 1300 wetenschappers aan de VN, rond de tijd dat JP2 op sterven lag), en op vrijdag 13 april 2029 is het net mis of net raak met een brok ruimterots dat, met wat pech, een paar honderd miljoen wereldburgers vroegtijdig naar de zevende hemel kan helpen. Om maar een paar dingen te noemen. Maar slaapt u rustig verder hoor, we hebben een nieuwe paus…
  Het is opvallend dat de katholieke kerk een nieuwe leider heeft gekozen die al lekker oud en behoorlijk ziek is. Die gaat vast niet erg lang mee, en dan barts dat hele publiciteitscircus dus opnieuw los: langzaam doodgaan met de camera’s er vol op, de begrafenis, de verkiezing van de volgende (liefst met een flinke hartkwaal of kanker)… elke twee jaar een paar maanden prime-time tv en voorpagina’s voor de kerk, dat wint zieltjes. En de politiek vindt het prachtig, want het leidt af van belangrijker zaken. Die drinken een glas, doen een plas en alles blijft weer zoals het was…
  Ik ben er zo boos over dat ik besloten heb een eigen weblog te beginnen over onder meer dat soort zaken. Met af en toe hopelijk een aardige anecdote uit de Combrailles. schwep.web-log.nl. Intelligente reacties en links naar informatieve websites welkom.

 9. Schwep, ik had het niet mooier kunnen zeggen. Wij lopen ons ook al weken te ergeren aan die poppenkast.

 10. Lekker rustig hier. Roger, hoewel ik nog aan het werk ben geef mij maar een pastis.
  Als ik naar buiten kijk en de zon zie schijnen moet ik aan koninginnendag denken. Dan gaan we weer naar Frankrijk.

 11. Zodra er een vingertje uit de hemel komt dat een Paus aanwijst, zal ik het geloven.
  Tot die tijd is het mensenwerk.
  Heilige Geest…….nou, die spreekt net zo hard tegen mij hoor!

 12. aat-mobiel is dat niet zoiets als een paus-mobiel, vertel eens Aat wat is je binding met der Paus?…..ben blij dat WIE er weer is….geeft me tochwat meer houvast….zo het zit er weer op…Roger, schenk maar eens in…

 13. schwep.web-log.nl.: een grooote mond maar er is niets te vinden op WWW. schwep.web-log.nl.

 14. jewelll.. ff klikken Robert(a) tis nog niet veel, maar toch..
  (pst, heb nog een foto van je huisje gemaakt, hebben?)

 15. Sorry roberta, het is (net als hier) niet www. Het goeie adres is http://schwep.web-log.nl . En ja, het heeft wel een beetje iets van een grote mond, een eigen weblog opzetten. Maar net als onze Krek kan ik het schrijven niet laten. Je hoeft het niet te lezen hoor… maar over dat pauselijke gekwezel moest ik even mijn ei kwijt. In het nette natuurlijk, want het is vast een brave, zij het conservatieve, oude man. Miljoenen mensen zijn blij met hem, en het zij ze gegund. Maar de pers moet het niet overdrijven.

 16. Grote mond? Grote mond? Een grote mond hebben zij die kriitiek leveren zonder er iets tegenover te zetten. Ooit hadden de oprichters van HeF een niet gewaardeerde grote mond op FF. Zij kozen eieren voor hun geld en startten HeF. Nu wil Frank zijn ei ergens kwijt, en begint daarom een weblog met een mening. Dat is niet hetzelfde als een grote mond opzetten. Als zou ik het jammer vinden, Schwep, als je weblog de enige plaats wordt waar je je meningen ventileert. Bij HeF in het café zijn we ook blij met een inhoudelijke discussie, terwijl er voor een minder inhoudelijke polemiek zelfs een apart twistpunt beschikbaar is.

 17. het stoort erg op WIE, of ligt ’t aan mij (lijdzaamverzet?) dat zal wel weer met ‘ei’ zijn…zucht.
  en gisteren slakken gegeten en die zijn niet lekker heb ik besloten, smaken naar klei. Het is dat er dan nog zo’n knoflook/peterselie/boter sausje in pruttelt maar volgens mij is het van oudsher armenvoedsel. “Eh, Benoît, on n’a plus d’viande, va chercher quelques esgargot…vite, vite!” bah.

 18. Is die Benoit familie van Benedictus zoveel?
  Ik heb ook altijd alles geprobeerd, maar vindt slakken he-le-maal niks!

 19. Net als Bo. Nog 2 weken dan kunnen we eindelijk weer en week naar het zuiden. Houtjes genoeg hier, het wordt ook weer eens hoog tijd om van baan te veranderen. Het gaat weer kriebelen.

 20. Weet je nog iets leuks? Ik heb het redelijk naar mijn zin, maar haat het om nu al jaren op de schopstoel te zitten met die tijdelijke contracten.

 21. Nee, het wordt weer tijd om een beetje te gaan netwerken. Gaat wel wat moeilijker als je 52 bent. Tot nu toe altijd mijn broos kunnen verdiene gelukkig.

 22. Ik vind het wel wat hebben. Je kunt bij mij meestal ook precies zien wanneer ik stevig aan het innemen ben

 23. Ik blijf hier heus nog wel mijn mening ventileren hoor, al is het alleen maar omdat hier meer potentiële luisteraars/lezers zijn (je wilt toch ook gelezen worden als tekstkakker). Maar in het algemeen hoort het hier toch min of meer over Frankrijk te gaan en niet zozeer over zaken als neerstortende ruimterotsen in 2029 of het wereld-energieprobleem (hoewel, als ze in Frankrijk nou eindelijk die ITER gaan bouwen kunnen we het daar wel over hebben in dit log). Dat zijn nu eenmaal dingen waar ik wel eens van wakker lig (en ook redenen waarom ik ver van de kust op een heuvel ben gaan wonen met een moestuin en een binnenkort te installeren houtkachel…). Niet altijd even gezellig om in dit café over te kletsen.
  Doe ook eigenlijk maar een rood wijntje, daar is het nu wel tijd voor. Kan ik in gepast halfdronken staat door met het redigeren van o zo saaie juridische teksten voor een oliemaatschappij…

 24. Dag Frank, ach..zwartgalligheid op zijn tijd, als evenwicht voor al het luchthartige gebabbel, niks verkeerd mee.
  Die houtkachel en die moestuin heb ik ook. En ik woon op een duin. Zou ik veilig zijn, denk je?

 25. Op een duin? In Olland? Nostradamus wel gelezen? ohoh, kom toch maar naar france Dineke…MassifCentral ofzo.

 26. @Dineke, jawel. Ze is er geheel overheen. Het heeft ons wel grijze haren gekost. Maarja, ze ziet in dat het niet de ware was. Natuurlijk hadden wij dat ook gezien. Zij wist het echter beter. Zijn jou dochters nog niet zo ver?

 27. Of de kleine kapitein. Die werd ook met z’n boot op een duin gesmeten, en net zo makkelijk er weer af gespoeld.

 28. Morgen staat m’n werkplek in het log van Ferry. Dat is al vast wat.

 29. Ik moet eigenliojk nog wat voorbereiden voor morgen, maar ik heb geen zin…

 30. @Schwep, ik geniet ook van je verhalen dus wel blijven doen. Prettige tegenhanger van gekeuvel.

 31. @dineke, minder ja; ik ben nu met die fransoos hiernaast helemaal in aperoritme, dus behoorlijk doortuiten voor het eten, erna nog een afzakkertje en na elven klap ik gewoon van m’n stoel af. nikas voor een nachtmens als ik maar ’s ochtends ben je topfit, rare gewaarwording…

 32. @RobertS, wij willen graag een webcam op het terras, moet dus ong. een meter op 4 kunnen opnemen, kan dat? bestaat dat? welke? dit moet op infopunt bedenk ik me nu…

 33. @Remke alles kan. Bedoel je met 4 meter de kabellengte?
  Zou moeten kunnen.
  @Remke: @RS: 22.30 zeg dat wel…
  Vertel eens, details ook.

 34. nee over een afstand van ong 4 meter een min of meer duidelijk beeld en..heeft dat wel zin (als het al kan) met een gewone telefoon lijn?

 35. @Remke, beeld zul je wel hebben. Maar via een gewone telefoonlijn ook een hoge rekenig als je de hele tijd on-line bent om het plaatje te verversen. Heb je geen ADSL???

 36. neuh die telefoon rekening is niet erg, 30,- onbeperkt, aol…maar de scherpte heb ik m’n bedenkingen over.

 37. De scherpte hangt ook in grote mate af van de kwaliteit van de camera. Met een beetje duurdere camera heb je een redelijk goed beeld. Het voordeel is ook dat er al meteen software bijzit waarmee je iedere XX seconde een plaatje kan uploaden. Ik probeer nu mijn webcam aan te krijgen maar mijn provider is een beetje langzaam.

 38. @Robert(a): ik ben hier o.a. om mijn dorst te lessen.
  Maar Roger doet het helaas wat kalmpjes aan vanavond.
  @RobertS: Ik gebruik mijn videocamera ook wel eens als webcam, dat levert hele mooie beelden op.

 39. het log is ook tergend langzaam, geen normaal gesprek te voeren zo, mais bon. ik ben voorals nog een nul op webcam gebied en mijn man (cor) wil zo’n ding op het terras…en of ik dat even wil regelen….
  het gaat erom dat de stamgasten (ja die hebben wij ook…) voor vertrek en na thuiskomst kunnen mee genieten van het wel en wee hier.

 40. @Remke: een vaste internetverbinding heb je wel nodig voor een webcam. Je zou als alternatief elke dag een nieuwe foto vanaf een zelfde punt op je site kunnen plaatsen. Dat is vereist echter weer wat meer discipline.

 41. @krek, we hebben een tweede telefonlijn speciaal vor internet, kosten zoals eerder genoemd 30,- pm. dus dat is geen probleem. wat is dan wel het probleem?

 42. ik heb het over of je je gasten wel zomaar op een webcam mag zetten….. daarvoor moet je vast aan van alles en nog wat voldoen…..

 43. Ik lees nu net dat Frank ook copywriter is.
  Ik zag vandaag in de bijenkorf een blad met de PH-JOY. Mooie foto’s hoor! En wel slim om ‘m als promotiemiddel op te voeren. Pikt de belastingdienst dat? Dan kan Krek de tijd die hij in HeF misschien ook nog wel eens opvoeren als “promotie en aquisitie” tegen zijn virtueel uurtarief.
  Wacht: als hij het kan, kan ik het ook. Een negatief inkomen, dus dat betekent……. belasting terug!

 44. dat zal toch niet vos…zal ze wel vertellen, voordat ze het terras betreden dat er gefilmd word..en anders trekken ze maar een zak over hun hoofd. bovedien hebben we een zeer ruime hoedjes keus, die is zoiezo leuk voor de wat gesloteren mens, met hoed op gaan zelfs de meest introverte graficus los (sprak zij uit ervaring) iedereen heeft tenslote wel eens gedroomd een glansrol te vervullen op het toneel/witte doek. grappig resultaat…

 45. aha… een mooie zwarte vuilniszak! ga ik voor, tzt, als ik daar kom 🙂

 46. Nee, Remke, als je een aparte telefoonlijn hebt voor internet, en geen forfait (dus altijd online tegen vaste kosten), dan is dat geen probleem. Kun je er rustig een webcam aan hangen. Welk abo hebben jullie? Ik betaalde bij tiscali voor vaste ISDN zonder limiet 95 euro per maand! En nu voor ADSL (tien keer zo snel) ongelimiteerd 30 euro. Kun je nagaan dat ik blij was met de komst van ADSL.

 47. @krek, abo bij aol voor 30,- illimitee pm. adsl is hier vooralsnog niet aan de orde (we wonen schijnbaar nogal afgelegen)

 48. Ja, afgelegen wonen heeft zijn voor- en zijn nadelen. Maar goed, met dat AOL kun je dus gewoon een webcam insteken.
  @Vos: Ik bedoel meer… ben je een Hollandais en France of zit je nog in NL? Van die dingen. Simpele uitwisselingen van beleefdheden.

 49. @Vos: Krek. vit aussi en France. Grasduin maar even op krek.nl, daar staat alles wel zo’n beetje op.

 50. steeds als ik vernieuw krijg ik een foutmelding wbt regel 53 – en dat WIE max niet gedefinieerd is.
  ligt aan hier dus…

 51. vos in de languedoc? (toevallig?) er wont niemand bij mij in de buurt…dichts bij is coco denk ik.

 52. Geen idee hoe dat komt, Remke. Ik heb er geen last van. Zie je wel dat WIE zuigt! Ik merk ook regelmatig dat het log stopt met laden om de info van WIE binnen te halen. Net als die gore smileys bij de paus. Zie dat hij langer met smileys vertalen bezig is dan met de teksten inladen. Al die rimram levert alleen maar vertraging op.
  Hoi, Ronaldus!

 53. Hoi, Krek., idd, ook bij mij blijft het log regelmatig op wie hangen. Ik wacht nog steeds in spanning op de nieuwe omgeving.

 54. Dus…nou goed, nog steeds geen antwoord op de te verwachte scherpte van de webcam, kan ik iemand bellen dan? of moet ik gaan info-punten.
  Iedereen slaapt al weer, verstandig dat wel. Morgen ochtend moet ik hooi halen om 9.00 uur. Het gras groeit traag dit jaar in frankrijk, dure winter qua vee.

 55. Traag! Ben je helemaal! Je kunt het bijna zíen groeien hier! Kost me een fortuin aan tuinman. De scherpte van de webcam ligt aan de webcam. Je hebt dure en goedkope. Een scherp beeld kost meer bandbreedte. Dus ik zou het niet al te scherp maken. Experts zijn RobertS en FrankB. Met name die laatste, omdat die weet hoe het in FR moet. Dus die zou ik hier op aanspreken. Mail ‘m direct, of via zijn site (met webcam).

 56. @Remke, ik heb een Logitec webcam, probleemloos te installeren. Kind kan de was doen. Verlengen van de kabel van de cam moet je idd. redelijk beperken tot een meter of vier vijf. Een goeie cam kost zo’n 60 maar ze zijn d’r al vanaf 25.

 57. ja, ja was al in gesprek met RobertS maar die ging ineens van z’n stokje. af en toe werd er hier ook gezegd dat zulke dingen ook waardevol zou zijn voor andere gasten vandaar dat ik het hier deed. zal wel mailen dan…
  Hier groeit het gras traag!!! Veel te traag. Te koud voor de tijd van het jaar. Normaal ben ik nu al een maand met de debrousaileuse in de weer maar nu slechts 2 keer gebeurt. na zo’n winter voorspelen ze dan ook nog eens een mega hete zomer…les vieux..

 58. Je mag het hier ook gewoon over webcams hebben hoor (jezus wat loopt iedereen op zijn tenen, ik zag je je bij de Paus ook al verontschuldigen over een of ander ontwormtopic). Keb alleen FrankB een tidje niet gezien, dus als je het (alleen) hier meldt, loop je het risico dat hij het mist.

 59. Maar enfin, Ik ga ook slapen, Remke. Morgen is mijn dochtertje jarig, en ik wil er wel bij zijn (en fit!) als ze haar cadeautjes uit pakt. Truste!

 60. ronaldus mijn meest dringende vraag is of zo’n ding een terras kan opnemen (iedereen zit er normaal pal met z’n giegel voor, dat gaat goed ja.) en of ik dan aan een speciaal soort moet, (merk) ik wil liever niet ales drie keer moeten veranderen.

 61. @Remke, dat gaat prima, neem er dan wel één die wat meer kost, zeker overdag heb je een prima beeld. Ik zal ff kijken wat een goeie is.

 62. Eindelijk ben ik er door. Ik heb vanavond erg veel problemen om een berichtje te plaatsen. Nu een heel witte achtergrond of is dat nieuw?

 63. @Rene: die PH-JOY is een prima promotiemiddel. Je moet eens kijken wat een goeie relatie ik met klanten heb die eens een keer mee zijn geweest! Zelfs als ze niet meevaren willen ze altijd weten of ik nog spannende avonturen heb beleefd. Er zijn veel tekstschrijvers, dus je moet je in dat vak ergens door onderscheiden. Er zijn mensen die beter schrijven dan ik, er zijn er ook die het slechter kunnen, maar er zijn er duizenden. Krek valt op als… Krek, met Reclameschatjes en dat soort dingen. Ik val op als de enige ballonvarende copywriter (er zijn meer mensen in de communicatie-business die aan ballonvaren doen, maar die doen andere dingen dan schrijven; ze runnen een reclamebureau of drukken placemats voor MacDonalds).
  Bovendien heeft de Nederlandse overheid een aantal jaren geleden besloten dat elke balloneigenaar, zonder uitzondering, moet worden aangemerkt als een luchtvaartonderneming, inclusief de verplichting een economische vergunning te hebben voor luchttransport. Zelfs al vaar je alleen voor je eigen lol. Idioot maar waar. Ze kunnen moeilijk zeggen: u bent een bedrijf, maar de kosten daarvan mag u niet aftrekken. Jaren geleden heb ik er eens een lang gesprek met mijn belastinginspecteur over gehad, en gelijk gekregen. 🙂

 64. @Krek: jij al wel ADSL? Hoe ver zit je in de Morvan van de meest nabije telefooncentrale? Hier gaat het nog maanden duren, misschien zelfs tot 2006. En dan nog is het niet zeker.