Chez Roger & Françoise woensdag 20 april


Klik logo voor smoelenboek.

20 April alweer. De tijd schrijdt voort.

138 reacties op “Chez Roger & Françoise woensdag 20 april

 1. Nee, Remke, als je een aparte telefoonlijn hebt voor internet, en geen forfait (dus altijd online tegen vaste kosten), dan is dat geen probleem. Kun je er rustig een webcam aan hangen. Welk abo hebben jullie? Ik betaalde bij tiscali voor vaste ISDN zonder limiet 95 euro per maand! En nu voor ADSL (tien keer zo snel) ongelimiteerd 30 euro. Kun je nagaan dat ik blij was met de komst van ADSL.

 2. Ja, afgelegen wonen heeft zijn voor- en zijn nadelen. Maar goed, met dat AOL kun je dus gewoon een webcam insteken.
  @Vos: Ik bedoel meer… ben je een Hollandais en France of zit je nog in NL? Van die dingen. Simpele uitwisselingen van beleefdheden.

 3. Geen idee hoe dat komt, Remke. Ik heb er geen last van. Zie je wel dat WIE zuigt! Ik merk ook regelmatig dat het log stopt met laden om de info van WIE binnen te halen. Net als die gore smileys bij de paus. Zie dat hij langer met smileys vertalen bezig is dan met de teksten inladen. Al die rimram levert alleen maar vertraging op.
  Hoi, Ronaldus!

 4. Dus…nou goed, nog steeds geen antwoord op de te verwachte scherpte van de webcam, kan ik iemand bellen dan? of moet ik gaan info-punten.
  Iedereen slaapt al weer, verstandig dat wel. Morgen ochtend moet ik hooi halen om 9.00 uur. Het gras groeit traag dit jaar in frankrijk, dure winter qua vee.

 5. Traag! Ben je helemaal! Je kunt het bijna zíen groeien hier! Kost me een fortuin aan tuinman. De scherpte van de webcam ligt aan de webcam. Je hebt dure en goedkope. Een scherp beeld kost meer bandbreedte. Dus ik zou het niet al te scherp maken. Experts zijn RobertS en FrankB. Met name die laatste, omdat die weet hoe het in FR moet. Dus die zou ik hier op aanspreken. Mail ‘m direct, of via zijn site (met webcam).

 6. @Remke, ik heb een Logitec webcam, probleemloos te installeren. Kind kan de was doen. Verlengen van de kabel van de cam moet je idd. redelijk beperken tot een meter of vier vijf. Een goeie cam kost zo’n 60 maar ze zijn d’r al vanaf 25.

 7. ja, ja was al in gesprek met RobertS maar die ging ineens van z’n stokje. af en toe werd er hier ook gezegd dat zulke dingen ook waardevol zou zijn voor andere gasten vandaar dat ik het hier deed. zal wel mailen dan…
  Hier groeit het gras traag!!! Veel te traag. Te koud voor de tijd van het jaar. Normaal ben ik nu al een maand met de debrousaileuse in de weer maar nu slechts 2 keer gebeurt. na zo’n winter voorspelen ze dan ook nog eens een mega hete zomer…les vieux..

 8. Je mag het hier ook gewoon over webcams hebben hoor (jezus wat loopt iedereen op zijn tenen, ik zag je je bij de Paus ook al verontschuldigen over een of ander ontwormtopic). Keb alleen FrankB een tidje niet gezien, dus als je het (alleen) hier meldt, loop je het risico dat hij het mist.

 9. Maar enfin, Ik ga ook slapen, Remke. Morgen is mijn dochtertje jarig, en ik wil er wel bij zijn (en fit!) als ze haar cadeautjes uit pakt. Truste!

 10. ronaldus mijn meest dringende vraag is of zo’n ding een terras kan opnemen (iedereen zit er normaal pal met z’n giegel voor, dat gaat goed ja.) en of ik dan aan een speciaal soort moet, (merk) ik wil liever niet ales drie keer moeten veranderen.

 11. Eindelijk ben ik er door. Ik heb vanavond erg veel problemen om een berichtje te plaatsen. Nu een heel witte achtergrond of is dat nieuw?

 12. @Rene: die PH-JOY is een prima promotiemiddel. Je moet eens kijken wat een goeie relatie ik met klanten heb die eens een keer mee zijn geweest! Zelfs als ze niet meevaren willen ze altijd weten of ik nog spannende avonturen heb beleefd. Er zijn veel tekstschrijvers, dus je moet je in dat vak ergens door onderscheiden. Er zijn mensen die beter schrijven dan ik, er zijn er ook die het slechter kunnen, maar er zijn er duizenden. Krek valt op als… Krek, met Reclameschatjes en dat soort dingen. Ik val op als de enige ballonvarende copywriter (er zijn meer mensen in de communicatie-business die aan ballonvaren doen, maar die doen andere dingen dan schrijven; ze runnen een reclamebureau of drukken placemats voor MacDonalds).
  Bovendien heeft de Nederlandse overheid een aantal jaren geleden besloten dat elke balloneigenaar, zonder uitzondering, moet worden aangemerkt als een luchtvaartonderneming, inclusief de verplichting een economische vergunning te hebben voor luchttransport. Zelfs al vaar je alleen voor je eigen lol. Idioot maar waar. Ze kunnen moeilijk zeggen: u bent een bedrijf, maar de kosten daarvan mag u niet aftrekken. Jaren geleden heb ik er eens een lang gesprek met mijn belastinginspecteur over gehad, en gelijk gekregen. 🙂

 13. @Krek: jij al wel ADSL? Hoe ver zit je in de Morvan van de meest nabije telefooncentrale? Hier gaat het nog maanden duren, misschien zelfs tot 2006. En dan nog is het niet zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *