“Je ne peux pas pouper!”


Een dieet van vette ganzelever, zelfgestookte alcohol en liters gesmolten knoflookboter mag dan geschikt zijn om al te intieme bargasten en vampiers van je lijf te houden, het vrijwaart je niet van microben, virussen en verstuikingen. Dus kom je ook als Hollandais en France wel eens af en toe bij de dokter. Die dan prompt met allerlei Franse termen gaat gooien waar je nog nooit van gehoord bent, al doende een snerpende koppijn aan je toch al imposante klachtenlijst toevoegend. Tegen die hoofdpijn is een probaar preventief middel: Doctissimo. Een site waar je je mogelijke kwaal kunt opzoeken, zodat je – eenmaal in de spreekkamer aangekomen – gewapend bent met een imposante woordenschat ter zake. Tenzij ze je onderweg hebben opgepakt om je naar een psychiatrische kliniek te transporteren omdat je een uiterst vreemde indruk maakte, zo schijnbaar in trance medische termen repeterend. Klets je daar maar eens uit, in het Frans!

21 reacties op ““Je ne peux pas pouper!”

 1. Ik zzzzzzweeer!! dat ik net dit log 2x zag! !x op deze plek en 1x op de plek van de appels. Korsakov? Neeeeeeeuuuuhh…

 2. Ja, dat ging even mis, Dineke. In plaats van een stukje appel te kopiëren, heb ik er overheen zitten tikken. Maar goed, het is weer redelijk hersteld.

 3. Ach jaa…treffen wij het even dat onze huisarts tevens een van onze vrienden is. Ik geef toe dat dat best wel eens pijnlijke momenten oplevert. Maar het is net zoals hij (de h.a.) dan zegt: wanneer ik dit niet meer mag doen, moet je een ander zoeken…

 4. Ik zie hoe je die site gevonden hebt, Krek. Les sciatiques et leur traitement; Mal au dos… auw, de rug! Vertelde je laatst niet dat je de bouw hebt van een basketballer met de bal onder je t-shirt? Ik voel met je mee, dat is ook een beetje mijn profiel. Vaak een gevolg van een incidentje met je rug, dus minder bewegen, maar wel blijven eten (meer zelfs), en dan doet-ie daarna blijvend pijn door die extra bal onder je shirt die de boel scheeftrekt. Die van mij groeide in vrij korte tijd na een uit de hand gelopen harde landing. Is nu tien, wat zeg ik, al elf jaar geleden en elke ochtend doet het nog steeds zeer…
  Nuttige site trouwens. Meteen gebookmarked. Dank.

 5. Ja, ik laat jullie graag meegenieten van mijn rug, Schwep. De chirurg zegt dat het vanzelf over gaat. Dus maar anti-inflammatoires slikken en paracetamol met codeïne. Op de bijsluiter staat dat je er verslaafd van kan worden. Wel ja, kan er ook nog wel bij.

 6. @René: je wordt er een stuk minder snel van. Bovendien heb ik niet echt ene gebrek aan verslavingen. Neem nou dit weblog. Je denkt toch niet dat ik hier voor mijn lol rond hang?

 7. @krek: Bijsluiters moet je niet al te serieus nemen. In die van, ik meen, apc, staat dat dat spul onder meer helpt tegen menstruatiepijn. Een paar regels verderop: ,,Niet gebruiken bij neiging tot bloeden…

 8. Laat dat nu even goed uitkomen, Maaike heeft nu al voor de 2e keer in 2 weken een keelontsteking….
  Zaterdag de laatste antibioticapil genomen en nu vanmiddag begon ze weer… dus maar eens even kijken hoe ik de dokter ga uitleggen dat dat erfelijk is in de familie en dat zowel mijn oma, mijn moeder, mijn zus en ik op dezelfde leeftijd ook de éne na de andere keelontsteking hadden en dat amandelen laten knippen de enige oplossing is…

 9. Se faire tailler les amandes? Zal wel niet. Of is dat iets met tonsils, zoals in het Engels? Als je er achter bent, Marjan, hoor ik het graag.