Chez Roger & Françoise, woensdag 23 maart.


Klik logo voor smoelenboek.

Weer een nieuwe dag die voor ons ligt.
Voor ons een dag met minirooster en veel (rapport-)vergaderingen en tevens de 16e sterfdag van (schoon-)moeder, die we nog steeds erg missen. We branden een kaarsje, voor Cathérine.

384 reacties op “Chez Roger & Françoise, woensdag 23 maart.

 1. Ze heeft groot gelijk, Kits! Als je iemands naam OPZETTELIJK foutief schrijft toon
  je GEEN RESPECT, m.a.w. heb je nog nooit van normen en waarden gehoord!

 2. Remke: ok! begon te twijfelen omdat die jongen uit Amsterdam komt…

 3. @remke: nogmaals: mooi dat je/jullie daar energie in steken. Ik kan me voorstellen dat zoiets een begin van iets anders zou kunnen betekenen.

 4. sorry… ik heb mijn hele leven al iedereen koosnaampjes gegeven…. ik zie daar niets kwaads in.

 5. @Monique: maar het is een spel. Niks met (een gebrek aan) respect te maken. En het is dan heel dom om steeds te happen. Gewoon niks over zeggen dan gaat het vanzelf over. Had jij nooit grote broers of zussen die je zaten te pesten?

 6. zo heet mijn dochter “Pieresnor”. en wat doet ze? ze neemt een emailadres met die naam…..

 7. Monique: sorry hoor, maar dit heeft niks met respect te maken, dit is gewoon een uitdagende grol die ze gewoon had kunnen negeren, ze had het gesprek met krek helemaal niet verder hoeven voeren. Dat zou ik hebben gedaan als ik me beledigd voelde…

 8. @GJ, jazeker, er loopt er nog 1 hier op dit moment en die gaat als de brandweer (utregs voor: het gaat heel goed) dat geeft de burger moed, vaak is het nl anders, dan gaan ze hier goed en nog geen twee weken nadat ze weer in holland zijn zitten ze weer in het zelfde circuit. bagger.

 9. (en ik zit vanavond ook al de hele avond heel flauw te .’en, alleen maar omdat vanmiddag bij paus Kitsie krek. daar mee zat te plagen. of omgekeerd. als dat al niet meer kan…..

 10. @Monique: ik voor het denigrerende Fredsie gekozen? nee hoor, dat heeft Kitty me door de strot geduwd.

 11. Sorry Monique, wist ik niet.
  M’n punt is dat Krek geen lol aan die naam beleeft als de andere kant daar niet als bezeten op reageert.

 12. @Remke: stug volhouden. Al lukt er maar ééntje: dat heb je dan toch maar bereikt.

 13. @Gertjan, ja da’s het doel. Eigenlijk vind ik het een luxe probleem: Mensen om mensen te helpen. De natuur zit nl anders in elkaar…
  even glaasje vullen.

 14. @Monique: nogmaals sorry dat ik je daarmee confronteer dan. Je krijgt het wel voor je kiezen. Over je moeder las ik al wat. Sterkte.

 15. Monique: dat is heel pijnlijk…. sorry, kan je niet zomaar overheen gaan praten nu eigenlijk, voel met je mee!

 16. @Remke: je bedoelt dat daar de zwakke gevallen geen tweede kans krijgen maar in de kaken van een predator verdwijnen? Bij ons heeft dat beschaving, maar daar moeten mensen zich dan wel voor inzetten.

 17. Nee! ben er ook nog! en ik wil nmog een glas, doe maar Whisky Roger!

 18. @Gertjan, ja, alleen word die mate van hardheid niet getollereed door de mens. Alswel: lees Marquis de Sade. Je zult schrikken van de waarheid waar je niet omheen kunt. Nou ja, laat maar wellicht te ingewikkeld voor nu. Beschaving is enerzijds een mooi iets maar er komt ook een hoop ellende uit voort. bv: verwachtingen…

 19. @R: daar wil ik het nog best eens met je over hebben. Maar je hebt gelijk: beter niet nu.

 20. Dag Ferry, slaap lekker!
  Remke: Begrijp er niks van… bankjes enzo

 21. kdaggaldatjemenietgelezenhadmaardustoch 🙂
  was me al eerder opgevallen dat jij/jullie en ik/wij wel wat .’tjes van overeenkomst hebben

 22. jammer dat de meesten allemaal zo “noordelijk” zitten, je nog veel jammerderder dat ik niet kan in mei…

 23. @Kits, ach ik kan het ook weleens niet volgen, dat komt dan door een opmerking ooit ergens in een log geplaatst, soms is het wel zo rustig in je hoofd als je niet “alles” weet. Dat leid maar af van je eigen verhaal.

 24. Ok Rem, prima, ga ik mijn hoofd niet meer breken, fijn dat niemand me het kwalijk neemt…:-)

 25. Als ik me de gelukkigste momenten uit m’n leven voor de geest haal, blijken die gehuld in alle eenvoud. Ook zonder kennis (…) zou ik die beleefd hebben. En ga nou niet zeiken over leren praten enzo. Begrijp de grenzen.
  Of word ik nou heel onbegrijpelijk?

 26. laatste dan…. ik heb toch m’n glazen muiltjes niet kunnen vinden dus daar gaat m’n assepoestersyndroom 🙁 volgende keer eerder naar bed (of niet, ben nou eenmaal avond/nachtmens)

 27. heel begrijpelijk Remke…. ingewikkeldheid verstoort alleen maar…. neem nou mijn chaotische kop, daar wordt je toch alleen maar gestoord van? (was je vast wel opgevallen en anders weet je het nu)

 28. @Remke: Ik begrijp je wel. Een variant op geld maakt niet gelukkig, het zit in de wezenlijke simpele dingen in het leven.

 29. Remke: je bent heel helder hoor…. voor degenen die het ooit hebben meegemaakt!

 30. Hoi Rnaldus, neem snel een glas want volgens mij gangen ze zo meteen allemaal slapend over de bar!

 31. Ronald is binnen om me af te lossen dus ik kan pitten± welterusten dames en heren

 32. hihi, nee Fredsie, gewoon slip van mijn vingertje… moet HANGEN ZIJN natuurlijk! Enne, ik drink bijna nooit teveel! Ga wel rottig typen van moehied… 🙂

 33. kits, wat heb je zoal geschreven als freelance journaliste ooit? voor wie, welke categorie? enz

 34. Fred: sssttt… ik zit pas aan mijn 2e glas grenache vanavond, maar eigenlijk zou ik stoer de whisky naar binnen willen werken… ssstttt soms neem ik echt wel een Ierse hoor, Jameson, meestal samen met mijn zus.. haha

 35. Remke: straatnieuws, verslaggeving, ging echt de straat op en politiek, en daarnaast eh… jezus, zoveel schnabbels in alle richtingen, laatste was een knaller bij een bouwblad van Wegener.. architectuur, lanschapsarchitectuurenz…

 36. @Kits.: ik drink ook alleen maar virtuele whisky…. en soms, als het laat wordt, zoals nu, een echte gin cola

 37. @kits, wegener, ril tril, heb daar ooit een jaar gewerkt.
  op de centralen tafel, opmaak. nergens zo veel stress gezien als daar. deadlines = killing.

 38. @Kits.: Bacardi Cola als ik duur doe… verder gin Cola omdat gin gewoon weinig smaak heeft… nog wel Lidl gin ook 🙁

 39. Tsja, vragen is daarvoor de beste weg he…
  ronaldus: ja, vrij te besteden tijd en dat doe ik heel onpraktisch! zeg maar chaotisch, er bestaat haast geen moeten meer he… maar ik heb nog wel een schrijfplan hoor!

 40. Remke: voor mij lag dat heel anders, was juist heel relaxt! Maar dat is ook nog niet zo lang geleden hoor.

 41. kits, wat me opvalt hier in HeF is dat je steeds zo lief, voorkomend schrijft. Bij een journalist stel ik me iemand voor die op het scherpst van de snede dingen weet neer te zetten.

 42. remke: oh, dat vind ik nou leuk om te horen! Vind mezelf namelijk best een haaibaai. Maar hier gaat dat natuurlijk niet op, ik ga met NIEMAND meer de woordenstrijd aan!

 43. @Remke: tja… je moet wat doen om de bloedverdunners weer te verdunnen…..
  @Kits.: met mij toch wel? (hoop ik)

 44. @Kits, ok, dan snap ik dat. we zijn hier voor de gezelligheid in de eerste plaats. klopt. geldt voor mij ook. soms is tegengas gezond.

 45. als vrijetijdbesteding hoor…:-), alleen maar meeheldpen en geen verantwoording.

 46. krek: waarom heb ik nou bij jou altijd het gevoel dat je me in de maling zit te nemen?