Chez Roger & Françoise, woensdag 30 maart


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Zo, de week wordt weer doormidden gezaagd. Zeggen ze dat in Frankrijk ook, trouwens? Of zijn ze hier minder geobsedeerd door de verplichtingen van een werkzaam bestaan?
Voor mij is het nog drie dagen vóór een bliksembezoekje naar Bern, waar mijn geliefde een expositie heeft van haar laatste werk. Speciaal voor de gelegenheid krijgen we van mijn garage een leenSubaru Outback Breack in plaats van de leenToyota Carina Berline waarin we ons nu zelfbewust voortbewegen. En….. een automaat!

154 reacties op “Chez Roger & Françoise, woensdag 30 maart

 1. Zie net iets over brood bakken. Wat ik vandaag meemaak! WAs een Nederlandse tekst in het Frans aan het vertalen voor Immogo, over een hotel dat te koop staat in de Dordogne, en wel op het Place de la Gare. Dacht: “Laat ik eens zo’n online vertaalmachien proberen.” Die maakt ervan: “Place du tiroir cuit”. Nee, voorlopig zijn we er nog niet helemaal uit, met die vertaalmachines.

 2. Zitten mooie werken bij Krek
  Ik loop net door een doodstil Arnhem en zie dat er leven is op de Champs-Elysées zucht… 🙂

 3. Goedesmorgens,
  Een chocolat viennois zou er goed ingaan. Het regent warempel bij ons! Dat was de afspraak niet!!! Als ik geen fervent Frankrijk liefhebber was zou ik naar Spanje verhuizen. (=spreek de taal niet..)

 4. Goedemorgen,
  een zwarte koffie voor een “eenzame” gast.
  @ Krek; Interessante schilderijen. Klopt het dat de laatste schilderijen allemaal het onderschrift Amarillys II moeten hebben?

 5. Sprekke voor jezelf! Hier schijnt de zon.
  Goedemorgen, thee alsjeblieft. Die Denis, zo word je nog stamgast…

 6. Morgen, doe mij maar koffie, hier is het grijs met af en toe een beetje regen

 7. Is je boekje al af, John?
  Ik heb een knoeperd van een fout laten zitten bij Laila: chentil moet natuurlijk zijn gentil

 8. @P2ter: nee, maar goed dat je het zegt. De pagina is nog ‘under construction’ en ik heb even een oude ondertitel gekopieëerd. Wacht nu op nieuwe input van Hiromi, die titels en formaten aan het bedenken en verzamelen is.
  @John:P: Welcome back! Indrukwekkend hè? Wat heb je allemaal voor leuke dingen gedaan in La Grande Pomme? Empire State opgeweest? Gegeten bij de Koshere Deli? Wezen stappen? Vertel!

 9. Zo. Na een lang en inspannend weekend vol eieren en stress eindelijk weer eens tijd om in de bar te hangen. Doe maar meteen een dubbele noisette, Roger. En gebak. Want het lijkt eindelijk, eindelijk gelukt te zijn. Na het uiterst verstandige besluit van vorige week om het (te dure) droomhuis niet te kopen, hebben we gistermorgen overeenstemming bereikt over een zeer acceptabel huis in de Cantal. En nu maar hopen dat de verkoper geen achterbakse streken gaat uithalen en dat de bank onze hypotheekaanvraag goedkeurt, dan kunnen we eindelijk echt in de hoefjes en aan de slag.
  Als alles volgens plan gaat, gaan we volgende week de compromis de vente tekenen en de hypotheekaanvraag indienen en dan gaan we ook foto’s maken van het huis. Die uiteraard ter beschikking van de heppiefjoe worden gesteld!

 10. Nou Hanneke, hoop dat het eindelijk allemaal in orde gaat komen, ben wel echt benieuwd waarop je nu bent gevallen, zie uit naar de foto’s!
  Overigens goeinmroguh tout le monde…

 11. Heb net even op de site gekeken die René vanmorgen aangaf: weinig leven op de Champs E. Daarentegen is het lekker druk en zonnig voor het Hôtel de Ville

 12. krek.: hele mooie platen! Heb ze nog maar een keer bekeken, zou er al zo een paar van hier aan diverse muren kunnen en willen hangen… 🙂

 13. Hanneke, he wat lekker voor jullie dat het nu de goede kant op gaat.. komt natuurlijk door al dat duimen van ons……

 14. Nee, ook niet! ik schreef toch: weinig leven!
  Er staan er veel uit, denk ik, jammer; had graag even op de Place des Vosges vertoefd.

 15. @Hanneke: gefeliciteerd, bij ons was de overdracht afgelopen vrijdag. Nu gaat het echte werk beginnen.

 16. @Hanneke: gefeliciteerd. En blijf de notaris achter de vodden zitten, anders duurt het eeuwig.

 17. Hanneke, ben heel blij voor je
  P2ter, jij ook van harte
  oh Kits, nog gefeliciteerd, ‘kwas niet in de gelegenheid om dat zaterdag te doen

 18. New York (hotel op 27str/5th av.) in het kort, voor zover dat mogelijk is.
  DAG 1
  Vanwege het tijdsverschil en voornamelijk mijn ADHD zaten we om 6 uur ‘s-Ochtends te ontbijten in mijn eerste Deli. Daarna richting VN-gebouw, Grand Central Station, Empire state building en een klein, mooi wit van de sneeuw, stukje Central Park. Mij vielen de hoeveelheid straatverkopers die gewoon allemaal hetzelfde verkopen en de hoeveelheid hotdog karretjes op. Daarna door voor een lunch via Broadway naar Chinatown volkomen andere wijk andere mensen en heeeel veel chinezen die heerlijk kunnen koken. Nog wat rond geneusd en daarna via een andere route terug naar hotel. (Erna:P heeft enige tijd in NY gewoond en kent daar erg goed de weg ik ben blij dat ik uiteindelijk begreep hoe een en ander in elkaar zat) Vroeg in de avond heerlijk sushi gegeten.
  Als jullie geïnteresseerd zijn wil ik ook nog wel vertellen wat we de andere dagen hebben gedaan

 19. @Ferry Niet alles maar wel een boel. Wat bijvoorbeeld voor Nederlanders vreemd is maar voor Amerikanen gewoon is dat bij de douane er een foto van je wordt gemaakt en dat je direct 2 vingerafdrukken achter mag laten. (En NEE ik was niet opgepakt of in een politiegebouw oid)

 20. Dat is dan wel van de laatste jaren, want ik ben diverse malen naar de US geweest en heb nooit een vingerafdruk hoeven inleveren. Big Brother is paranoïde, lijkt het.

 21. Die regel geldt sinds half october 2004. De rijen voor de douane zijn soms ook eindeloos.

 22. WIE WIL WAT ANDERS VOOR DEZE ZOMER……HET ROER EVEN OM…..
  ik kreeg deze email van een vriend in de Morvan….hij zoekt een beheerder…
  “Voor bij voorkeur 5 maanden (minder is ook bespreekbaar) zoeken wij iemand die geheel zelfstandig onze camping in Corancy kan beheren. De camping gaat medio april open en sluit weer medio september.
  Wij zoeken iemand die aardig is voor de klanten, initiatiefrijk, en commercieel kan denken/handelen. Alle voorkomende werkzaamheden 7 dagen per week en ongeveer 8 uur per dag. Kennis van de franse taal is een voorwaarde.
  Salaris in overleg.”
  EMAILEN OP MIJN PRIVE VOOR VERDERE INFORMATIE

 23. Frank: is misschien iets voor een apart logje? Deze cafédiscussies hebben een halfwaardetijd van één dag. Als je vriend dat wil tenminste. Lijkt me een mooi onderwerp. Al was het maar om even van te dromen.

 24. Even bijgelezen, hoop gebeur. Gefeliciteed Hanneke goed besluit. Het moet geen molensteen worden. En foto’s wil ik natuurijk zien. Zowel van John als Hanneke. Mooie werken Krek.

 25. Din, bij mij doetie het niet krijg de volgendemelding Afin de pourvoir afficher correctement les webcams AXIS,
  vous devez baisser vos paramètres de sécurité d’Internet Explorer.
  moet ik nou de parameters van Internet kussen?

 26. @Krek: ja, het is geen probleem, maak er maar een apart iets van …..misschien met een leuke foto van de camping …ik ken de camping, is in een prachtig gebied en een leuke gezellige camping, niet te groot gelukkig….

 27. ik zit alleen maar met incontinenten aan de bar…Roger, laat ze eens wat zeggen, want dat zwijgend in het glas staren zonder boe of bah dat is zo ongezellig….Wist je /Trouwens Roger, dat ik a.s. vrijdag naar Onlay ga….en ik blijf tot 17 april…zijn er HenF-ers in de buurt zijn ze altijd welkom….

 28. @ferry: Nee, je veiligheidsregels in explorer staan te hoog afgesteld, die moet je verlagen (baisser metr dubbele s). Baiser met enkele s is kussen (en nog wel wat meer dan dat, dus pas maar op met dat woord).

 29. Het regent in Parijs…
  Is een leuke site om af en toe op te kijken. Nog bedankt, René!

 30. @Frank: en dan zeggen ze dat in het onderwijs de vakanties lang zijn. Had ik maar een vak moeten leren…maar ja, een echte alpha, hè?

 31. Vakantie??? Zelfs dan gaat mijn telefoon nog en moet ik de laptop uit de tas halen. Maar ja he, geen vak geleerd.

 32. Ach ja, je hebt gelijk RobertS, waar klaag ik over. Ben toch de eerste dagen van de vakantie steevast ziek.
  Zoals de meeste collega’s.

 33. shit, alweer die zomertijd vergeten… gauw nog even een aperootje dan… Roger, vin rouge graag, doet maar Rhone-slobber

 34. ojee… het eten is toch klaargekomen!!!! ik ga nu even aan tafel voor een snelle avondhap. CUlater.

 35. Avond, doe mij maar een biertje, geen slobber graag. ga ik zo raar van kijken.

 36. hoe gaat het trouwens met de kallefies? doen ze het goed? lijkt me een leuk gezicht, dat jonge grut!

 37. @Fred: nee niet altijd, ik typ al niet zo snel maar dan is de gang er helemaal uit

 38. en het log reageert ook al langzaam…..
  (sorry dat ik wel snel type, maar expres langzaam typen is ook weer zoiets…)

 39. alleen als ik stijf sta van de alcohol moet ik elke zin een paar keer opnieuw intypen…. maar met opla gaat dat niet zo snel….

 40. 2-0? hier 20 graden met zon.. morgen nog warmer en meer zon….. maar wat is voor NL en wat een HK?

 41. Gelukkig maar. Hier alles ook goed. Mooi weer, honden en poezen maken het goed. Klussen schieten op…… Wat wil je nog meer?

 42. t log is wel erg traag vandaag… het duurt 2 minuten voor ik m’n eigen reakties zie….

 43. Op het pauslog is er altijd wel nieuws, tot straks misschien, Fred.

 44. heja! zat je daar nou al die tijd op te wachten Dien? Doet mij dan maar meteen iets lekkers… 🙂

 45. Veni, vidi, vici!
  Ik kom net binnen. Heb naar Frost zitten kijken. Ademloos.

 46. @Hanneke: we stoppen pas met duimen als jullie handtekeningen onder het contract staan, maar alvast een klein hoeraatje.
  @John:P, wb Foto’s foto’s, een reportage willen we zien, en natuurlijk de rest van het verhaal.

 47. @monique: van harte! Roger, beschuit met muisjes willen we. Of kennen ze dat niet in Frankrijk?

 48. Peter: ik was ff bij de paus, en mijn naam stond toch gewoon in WIE?

 49. Monique: ah! gefeliciteerd met het jong! Hoop dat ie gezond en lang zal leven… 😉

 50. Beschuit met muisjes? Geen punt, wordt geregeld! De muisjes zijn in dit geval rose met wit.

 51. Monique: fijn! deze heeft meer kans dan denk ik op een langer leven… Of fokken jullie ook stieren op?

 52. als ik te lang weg ben maar wel gewoon ingelogd, verdwijnt mijn naam dan?

 53. ja. de eigenaar van de blog kan alleen instellen of je naam vijf dan wel tien minuten zichtbaar blijft.

 54. trusten monique!
  Peter: wist ik niet, weet eigenlijk helemaal niks…:-) weet niet eens hoe je inconnue moet!

 55. @kits: oud euforisme: hoe meer je weet, hoe meer je ontdekt dat je eigenlijk bijna niets weet.
  Inconnu(e) gaan is simpel: gewoon de cookies van je computer gooien. dan ben je inconnue, tot je je weer anmeldt bij WIE.

 56. Zo, weer een kostganger erbij, alles okee, doe maar een drankje, en voor de rest ook.

 57. @marjan : ik zie dat je er ook twee open hebt staan, of isWIE in de war?

 58. Goed idee Marjan, trusten, ik ga achter je aan, doei willem, een goeie nacht!

 59. Gisteravond gemeld dat ik het niet zou doen, want ik wil niet kopieeren, vandaag over nagedacht. Zal ik toch maar iets openen waar men elkaar in de haren kan vliegen? kweetnognie, is het nodig of niet?

 60. nou heb ik nou wat, hebben we een dynamiet (de spelling zal wel niet kloppen) expert in huis…heel grappig om weer eens een andere kant van het het beroepsleven te leren kennen. Die man blaast hier alle bergen op zodat dat het departement de weg kan verbreden. En…je leert weer frans bij, ook nooit weg. Vaktaal, grappig waarschijnlijk nooit meer nodig. Termen die ik in het nederlands niet eens ken. Nou goed er is niemand hier dus waarom zit ik eigenlijk te lullen…Jammer hoor.

 61. hij heeft me zojuist het verschil tussen bouré en sou uitgelegd, wat zeg je wel waneer en vooral waarom niet dan…tollend hoofd.

 62. zo hadden wij vanavond een desert, kwarktaart met rumpruimen. Toen ik dat wou uitleggen vertelde ik dat de pruimen bourée waren…na een kwartier lachen werd ik ernstig terecht gewezen dat je dat niet kon zeggen van een pruim…het is nl alcoholisée. tis maar dat je ’t weet.

 63. Wat een geemmer.
  Links en rechts alles bijgelezen, ook 300 km. verderop in het vaticaan. Wordt een hele tour om uptodate te blijven.
  Dus tracteer ik mezelf op een laatste glas en duik onder.