42 reacties op “Chez Roger & Françoise, zaterdag 4 juni

 1. DAMES EN HEREN!!!!
  Ik wilde mijn pc aflsuiten na het tandenpoetsen, maar kom weer vanalles tegen. Waaronder verwensingen aan mijn adres.
  Beginsituatie:
  afscheiding HeF van FF: W. en M. kunnen het niet laten hatelijkheden te spuien terwijl ze weten dat mensen zich niet kunnen verweren.
  Gevolg: ze zijn teruggepakt op HeF
  Vervolg: -W. komt met de mededeling dat er iets ergs aan de hand is. HeF’ers maken pas op de plaats en proberen te helpen (is allemaal na te lezen)
  -M. komt vertellen dat het toch wel heel erg is. We hebben medelijden en nemen de familie M. op. So far so good.
  Vervolg 2: W. opent eigen log. Niks mis mee. Totdat de oude geest zijn kop weer opsteekt en zich met dezelfde bewoordingen (“Verklaar je nader!!”) richt tot eerdere ‘vrijanden” (dank, Krek.)
  En hier loopt het spaak. Het kan niet zo zijn dat je op eigen log continu mensen beledigt en er mee denkt weg te komen. Wanneer iets soortgelijks gebeurt aan de andere kant is het opeens hommeles?

 2. Ach, tja. Uiteindelijk zijn het allemaal min of meer intelligent gerangschikte lettertjes.

 3. Goedemorgen, waar gaat het allemaal over? Ik moet eens lezen. Ga dat vanmiddag eens doen, nu werken. Mensen veranderen in monsters als je hun gezicht niet kunt zien. Als ze dan in een auto stappen, worden ze levensgevaarlijk.

 4. Goedenmorgen, inderdaad. ik ziet mensen in monsters veranderen zodra ze in een auto stappen. Als ik eens tijd heb vandaag zal ik wel eens bij gaan lezen alhoewel ik vermoet dat het wel niet al te interresant zal zijn. Drukke dag vandaag. Eerst naar de 2cv club voor wat onderdelen. Tot later.

 5. Goedemorgen, deze pc doet weer wat ik wil, ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een flink aantal stiekeme programmaatjes actief op de achtergrond.
  Vanmiddag naar Callantsoog, een bbq met wat collega’s.
  Dat wordt dikke truien aan en alles stormvast zetten.

 6. Ik vind het log van vanacht niet bepaald hoogstaand.
  Het valt me tegen.

 7. Even van gisteravond doorgelezen…..terwijl ik heerlijk lag te snurken, speelde zich hier hele scenes af, geweldig…..ik snap alleen niet waarom zoveel tijd wordt besteed aan het proberen om M. te overtuigen. Vanuit het verleden heb ik al gemerkt dat bepaalde contacten moeilijk liggen en het feit dat W M vertrokken zijn en hun eigen weblog begonnen zijn, betekend dat ze er hier niets aan vinden en F. is gewoon meegegaan….als mensen niet tegen kwinkslagen en kleine pesterijtjes kunnen dan is er niets op tegen dat de bezoekjes overgaan, maar dan moet je ook niet zoveel aandacht aan besteden……nu is Dineke weer overstuur en zo blijven we bezig….niet meer huilen Dineke, het komt weer goed…..
  Zo even naar de gamma voor palen voor de tarp in O….

 8. Frank heeft gelijk: het is de emotie niet waard. Gewoon negeren, of aan de deur weigeren. En als je de confrontatie toch aan wil: beter daar dan hier.

 9. Jammer, Jeanne, maar het kan niet altijd dezelfde diepte en vermakelijkheidsfactor hebben. It takes two to tango.
  @Frank: WM hebben ons eerst (samen met de webmaster) bij FF weggejaagd omdat we er te jolig waren. Daarna bleven ze steeds maar hier langskomen om te zeuren dat er hier niks aan was. Ondanks ons herhaald verzoek om dan in Godsnaam maar weg te blijven. Na opening van Pauslog ging het een tijdje goed, maar ik hoef maar even bij de Paus mijn neus te laten zien (in WIE) of ze beginnen over me te zeiken. Lafbek Fred voorop, die er erg goed in is om zich zo uit te drukken dat hij later kan ontkennen dat hij iets gezegd heeft. Smoezen en konkelen en tussendoor privémailtjes uitwisselend, net als indertijd hier op HeF met dat gezeur over “Pas op, BB kijkt mee!” En zodra je er iets van zegt is hij ineens verdwenen. Enge glibber.
  Ja sorry, ik wind me onnodig op.

 10. @Gertjan: ach, dit is wel zo’n beetje waar het café voor bedoeld is. Een glaasje drinken, wat roddelen, een potje armworstelen… goed voor de sfeer. Je denkt toch niet dat ik gratis de kolommen van de Paus ga zitten volschrijven, of wel?
  Hoewel je gelijk hebt dat al deze informatie beter tot zijn recht zou komen in een Twistpunt. Maar enfin, niemand is verplicht het allemaal door te lezen.

 11. Ik heb er even naar gekeken. Nivo paus weblog. Daar kom ik niet omdat dat een totaal oninteresant weblog is. Laten ze daar lekker blijven dus.
  Omstuimig weer vandaag, het lijkt wel herfst.

 12. Het weer is perfect, tas pakken en met de kinderen bergbeklimmen, nieuwe spot ontdekt is kijken hoe het daar is.
  Jullie rollen hier maar over elkaar, ik ga de rust opzoekken.

 13. En ik stap ook in de auto, op weg naar een bbq op het NoordHollandse strand van Callantsoog. Truien mee, zuidwester op, gaat volgens mij helemaal goed komen.
  Eerst een stevige wandeling langs het strand en vervolgens met z’n allen aan de versnaperingen.
  Later………..

 14. Heb trouwens gisteren eens niet gedronken…Man, man, man, ‘k zie d’r uit als en ouwe krant (voel me ook zo) en ben helemaal zweverig. Heel apart…

 15. Hier een inconnu…
  Sta mij toe me even als inconnu voor te stellen. Ik geloof dat het Dineke was die ooit eens (maar misschien al meerdere malen) iets uitriep in de trant van: ‘Kom eens tevoorschijn…!’ Of iets in het meervouds, want er zijn vaak meerdere onbekenden die snuffelen aan jullie log.
  Waarom ik hier nu verschijn heeft als reden jullie aan te moedigen toch vooral door te gaan. Om mij, en wellicht ook anderen, het genoegen te doen van jullie onderlinge ‘overpeinzingen’. Ik kijk elke dag wel even op jullie café. Soms tref ik er best wel melige chat aan – nou ja dan blader ik door naar elders. Vaak echter laat ik me toch boeien door jullie discours.
  Ik doe dat nu al zo’n maandje of twee, drie, en ik krijg geleidelijk aan een beeld van ieder van jullie op mijn netvlies. Let wel, ik ben niet fanatiek bezig HeF te bestuderen, deelnemers te doorgronden of privacy’s te achterhalen, welnee, ik ben een grage surfer met een 24 uurs pc en een hang naar Frankrijk – naar het warme deel dan.
  Zo ben ik op HeF terecht gekomen, en heb bijv. de ellenlange voorbereidingen voor de ontmoeting in Panneçot gevolgd, in jullie archief rondgekeken, de stamgasten-gala opgeslagen en natuurlijk jullie persoonlijke websites bekeken. Ik weet wie Aat is, wie Krek, wie Kits, wie Remke, wie Frank en FrankB, Henk, Ronaldus, RobertS, John:P, Peter… Maar ik heb ook een beeld van niet-webbers zoals van Dineke, van Coco… Hoewel ik volstrekt niemand ken zijn enkelen me toch min of meer vertrouwd geworden, al blijft uiteraard het beeld diffuus. Maar méér hoeft ook niet. Het is allemaal voldoende om met genoegen van buitenaf bij jullie binnen te kijken. Ik blijf dan ook graag van tijd tot tijd als inconnu bij jullie aanwippen. Alle goeds toewensend,
  jullie ‘Willem Labots’, in NL

 16. Het is nog wat vroeg Willem, maar een wijntje kunnen we altijd drinken…..HenF is ook geen studie, echter een leuk tijdsverdrijf met ook serieuze kanten….vele serieuze vragen en kwesties worden vaak per prive mail afgehandeld, doe er je voordeel mee en dit weblog is een weglog waar je graag blijft komen en degenen die het moeilijk hebben og maken, ach, die verdwijnen vanzelf en gaan dan elders hun heil zoeken….vroeger ben ik ooit verliefd geweest op een meisje, die heette Emelie Labots, en ze studeerde ook in Utrecht, de naam Labots roept bij mij altijd wat op….
  Krek: denk aan je bloeddruk, niet opwinden, pak even de hond…..maak gewoon een andere WIE aan, kan je toch kijken…. waarom doe je dat dan? is dat niet de goden (in frankrijk) verzoeken…als ze krek ruiken gaan ze zeiken….net een Pawlov-reflex….

 17. even googlen en je vind dit soort informatie bv bij Libelle.nl:
  Profiel van monique matser (Plukje)’
  Krek:inderdaad is googlen één van de leukste dingen van internet….

 18. Eindelijk weer thuis. Vamorgen vroeg vertrokken met 2 auto’s, 6 meiden, een kar vol fietsen, bergen kleren (je moet je toch minstens 3 x per dag kunnen omkleden?) en in een vliegende storm (nah…het waaide hard) een grote tent opgezet. Onze rammelende magen bevredigd bij een frietkot, paar leffetjes erachteraan en weer huiswaarts. Dat was de zaterdag….
  Er staan veel files bij Rotterdam, wordt er gevoetbald?
  @Willem Labots: dank voor je uitgebreide reactie. Worden wij weer eens met de neus op de feiten gedrukt dat we in het openbaar leuteren. Hoop dat je de andere bijdragen ook weet te waarderen.
  @Frank: ik ben niet overstuur, ik maak me niet dik (kan RobertS niet tegen), want ik weet van wie het komt en die neem ik gewoonweg niet meer serieus.

 19. Lekker hoor, koffie/cognacje….wil niet weer zo’n rare nacht. Laat staan de aanblik in spiegel zoals vanmorgen…

 20. Grappig wel dat Willem Labots het idee heeft enkele mensen te kennen hier. Als ik dingen vanmezelf teruglees (is dat een werkwoord?) herken ik mezelf daar soms niet echt in. Zal de drank wel zijn…

 21. @RobertS: ik heb er niks tegen, maar ik had de indruk dat jij dat had (behalve je eigen buik, dan)

 22. het leuke van hier is dat je je juist anders voor kan doen dan je in werkelijkheid bent…..alleen als er een reunie is, dan val je door de mand….

 23. @Frank, ik doe me helemaal niet anders voor, lul gewoon voor het vaderland weg. Maar als ik het ’s ochtends nalees denk ik soms…hmm…

 24. Wie is er volgens jou door de mand gevallen, Frank?
  Ik weet dat wij thuis de discussie hadden: het wordt alles of niks! Of het valt zo tegen dat het log een langzame dood is beschoren of het wordt alleen maar leuker!!!!
  Wat mij betreft is het er alleen maar leuker op geworden!! Vooral van de mensen die zich op het log nogal in de marge ophouden zoals Aat en Robert(a) heb ik erg genoten. En last but not least onze Henkus….

 25. Helemaal mee eens, het blijkt dus dat mensen op het weblog anders lijken dan ze in werkelijkheid zijn….door de mand vallen was niet negatief, ik bedoelde dat je jezelf dan echt moet laten zien met alle emoties en gelaatsuitdrukkingen, gebaren, blikken etc…..wie was Henk ook al weer?…..

 26. Zal ik WIE er dan maar weer ff afslopen?
  WillemL: erg leuk om te lezen dat wij niet de enigen zijn die zich hier vermaken. Bedankt voor je ruggesteuntje. Want het café lijkt belangrijk, voor infrequente bezoekers is het logje tussen de cafés vaak een stuk interessanter. We hebben elke dag zo’n 300 unieke bezoekers, waarvan er zo’n 35 met enige regelmaat laten weten wie ze zijn. De andere 265 zijn echter minstens even welkom. En als ze af en toe wat willen zeggen…. graag!
  Enfin, ik hou het kort, want morgen onstichtelijk vroeg op en ik had er eigenlijk al in moeten liggen.
  Noudoei!

 27. WIE is leuk…..als je niet meer weet wie WIE is, weet WIE niet meer of wie wie was …….

 28. M. blijft weg als ze weet wat goed voor d’r is…beetje stoken aan de andere kant en hier mooi weer spelen….zo werkt het natuurlijk niet….Fred is heel tevreden met haar aanwezigheid..laten we het vooral zo houden..
  Groeten aan Willem. En A.