Parijs zoekt de schijnwerpers


De gemeente Parijs is een wat ingedutte stad, ergens in midden-Frankrijk. De meeste Fransen kennen Parijs, als De Lichtstad. Het zal dus wel net zoiets als Eindhoven zijn. Maar Parijs wil méér! Het wil uitgroeien tot een wereldberoemde metropool! Tja, hoe doe je dat? Goede raad was duur, tot iemand op een lumineus idee kwam: “Weet je wat jongens? We gaan de Olympische Spelen van 2012 organiseren!”
Jottem! Slimme zet. De OS (of JO, zoals de Fransen zeggen) is een magisch evenement, met een wereldwijde uitstraling waarmee men de stad Parijs voor eens en voor altijd op de mondiale kaart kan zetten. Zodat iedereen waar ook op deze aardbol weet: Parijs, dat is die stad van de Olympische Spelen 2012!
Voor de gelegenheid wordt binnenkort een groot plein in het centrum omgetoverd tot atletiek-stadion, zodat hopelijk wat buitenlandse persagentschappen aandacht zullen besteden aan de kandidatuur. Deze demonstratie zal het stadsleven waarschijnlijk behoorlijk ontwrichten en de verkeerschaos die een en ander te weeg zal brengen kan er zelfs toe leiden dat de postbode sommige adressen niet op het vaste tijdstip kan leveren, maar dat neemt men kennelijk voor lief, op jacht naar die ultieme droom: Parijs Wereldstad!

15 reacties op “Parijs zoekt de schijnwerpers

  1. Ik pak zo direct de atlas erbij om te kijken waar Parijs ligt. Het zal me niet verbazen als Pari(j)s Hilton naar deze stad vernoemd is.

  2. Ergens net boven het midden, Popko. Het is trouwens niet de eerste keer dat ze zo’n kunstje proberen te flikken. Ergens begin vorige eeuw hebben ze zo de wereldtentoonstelling binnen weten sleuren. En dat heeft ze geen windeieren gelegd, want een van de stukken van die tentoonstelling, een grote (overigens nutteloze) ijzeren uitkijktoren, staat nu nog steeds icoon te wezen. Hoeveel sleutehangertjes met een miniatuurtorentje ze inmiddels hebben weten te slijten mag Joost weten, maar hele Algerijnse dorpen hebben er een goede boterham aan.

  3. En waarom je ineens Goffini heet!
    Maar zonder dollen, Ruurd, gewoon doorgaan! Het internet zou een stuk minder kleurrijk zijn zonder paradijsvogels.

  4. Olympische spelen in Parijs maar ze moeten dan wel heel geduchte tegenstanders gaan verslaan.