Chez Roger & Françoise, zondag 5 juni


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Goedenmorgen! Ik kon de verleiding niet weerstaan even op te scheppen met het vroege uur. Want ja, voor mij is het morgen. Ik print nu even 65 welkomstwoordjes uit voor de ‘exposants’ van onze vlooienmarkt en ga over een half uurtje naar de Bourg, om daar proberen 65 opgewonden standjes in goede orde naast elkaar te krijgen. Er zijn ongeveer 5 plaatsen in de schaduw. Dus dat wordt nog lollig.
Vanavond doe ik nog wel even verslag. Het blijft in ieder geval droog!

298 reacties op “Chez Roger & Françoise, zondag 5 juni

 1. Ja, die eerste opmerking wel, de tweede was slechts een woordspelletje.

 2. Ze moeten wel aangeven dat ze komen!
  Maar we hebben van het begin af aan gezegd dat familie en goede vrienden gebruik mogen maken van ons huisje.
  Tegenprestatie: grasmaaien.
  Echter: veel willen komen in de vakantie – wij liggen gunstig op weg naar het Zuiden.
  En dat willen we een beetje in de hand houden.
  Daarnaast zijn er de mensen die uit zichzelf zeggen dat ze langs willen komen.
  En dan kan ik wel denken “ze komen toch niet”, maar dat is voor mij niet voldoende.
  Wij zitten nu nog helemaal in het begin, vandaar dat ik het wil reguleren.

 3. Jeanne, stuur een leuke mailing over je huisje en de manier waarop je afspraken wil maken. Als mensen je huisje willen gebruiken voor grasmaaien, dat is prima, maar het gaat erom wanneer jij er zit….misschien inderdaad een langskom week opgeven, maar wat doe je als er 20 willen komen….en als je leuke vrienden zeggen dat ze twee weken later langskomen omdat ze in die week geen vakntie hebben…

 4. Goedenavond, verleden jaar zaten wij ook ineens met 10 man op onze berg. Werd ineens toch wel een duur verblijf.
  Na een flinke rekensom kwamen we uit op 7 per persoon per dag aan eten etc. Willen er mensen op visite komen dan is dat de tegemoetkoming in de kosten. Tenzij wij zelf de mensen uitnodigen, dan is het gratis 🙂

 5. 20 is OK – allemaal meedoen in de pot. Kan nog wel eens interessante combinaties opleveren!
  In principe bepalen wij de agenda, dus: de bezoekers moeten maar schuiven met hun vrije dagen.
  En echte goede vrienden – de uitzondering bepaal ik zelf.

 6. Gertjan, dan zijn wij helaas weer terug…had je even willen komen bezoeken, omdat ik je niet op de reunie gezien heb…..

 7. Jammer. Maar er komt vast nog een tijd dat we er alletwee zijn.

 8. Het lijkt mij zo vreemd wanneer mensen ongevraagd op de stoep staan, daarbij moeten ze toch het adres aan je vragen en weten of je er bent????

 9. @Gertjan: nee hoor dat niet, ze vragen eerst netjes of het goed is dat ze een paar dagen neerstrijken bij ons. Je staat er alleen niet bij stil dat je idd elke ochtend en avond bezig bent met herbergier te spelen. Dus dit jaar doen we dat ook anders, duidelijke afspraak over wie wat doet, en…. betalen 🙂

 10. Mijn dochter komt op de heenreis naar Italie bij ons overnachten, en op de terugreis blijft ze een paar dagen hangen. Eh.. maar die mag gratis, en ach thuis doet ze ook niks 🙂

 11. @allen: En als je dan denkt: nou liever niet, wat zeg je dan? Die discussie hebben wij wel.

 12. @GJ: Dat is een gewetensvraag.
  Wij hopen dat te beperken door te zeggen “familie en goede vrienden”, maar je hebt altijd mensen met een plank-voor-de-kop.

 13. Gaat niet over je dochter natuurlijhk, maar over verre “vrienden”.

 14. @gertjan: Dan zeggen wij, liever niet. Gewoon eerlijk en duidelijk zijn, een goede vriend of familielid zal dat zeker respecteren en begrijpen. Zo niet, dan zit de liefde niet zo diep.

 15. Ik zou het zelf niet in m’n hoofd halen om mijzelf bij
  verre “vrienden” uit te nodigen. Mensen die het je kwalijk nemen als je nee zegt, kun je direct uit je boekje schrappen met “uit te nodigen voor bijzondere gelegenheden”.

 16. @Ronald: mijn idee, maar dat ligt soms heel gevoelig. En een keer in Ned op de thee of gewoon meteen een paar dagen logeren in primitievere omstandigheden dan thuis is wel een verschil.

 17. @Gertjan: In het verleden hield ik mij ook met dat soort dilemma’s bezig. Ik, en ook de andere partij werd daar niets wijzer van. Dus gewoon slikken en duidelijk zijn. Wordt steeds makkelijker als je dat een paar keer gedaan hebt. 🙂

 18. Roger…………………..
  Yep, je moet aan het werk, we zien alleen maar lege glazen op de toog.

 19. Ja, jij en ik zouden het wel eens zijn, maar tussen ons is dat wel discussie. Dat kun je toch niet doen en zo.

 20. Ronaldus, ik zal het mij te harte nemen.
  Een laatste wijntje en dan naar bed.

 21. @Gertjan: best leuk zo’n discussie met je partner, weet je meteen hoe je over elkaars vrienden of familie denkt. En je hebt iets om over te praten 🙂
  @Jeanne: trusten.

 22. Dat is waar. Ik ben ook niet altijd zo’n assertief type en ik vind best veel goed. Maar op m’n vakantie wil ik zelf kunnen beslissen wat ik doe en met wie ik het leuk vind tijd door te brengen.

 23. Ja, dat had ik begrepen. Maar ik herken dat soort problemen niet met die van mij.

 24. Fietsen binnen Ronald? Tijd voor het laatste slokje en de bedstee. Spreek jullie later. Ik ga later deze week naar Davos om te voetballen. En de week erna naar de Morvan. Het kan niet op.

 25. Iets heel anders, ik loop dus net door de tuin waar ik een paar solar lights heb staan, net gekocht. Geweldig, ik ga d’r nog een stuk of 15 kopen voor in Frankrijk. Is een wereldaanbieding van Blokker, 6 per stuk.

 26. Ik zag ze staan. Doen die het echt goed? Dacht dat dat niet kon voor die prijs. En voor hoelang?