Cool rennen


Jongelui die het leuk vinden om via een muurtje en een bushokje op het balkon van een flat te springen, zonder moeite haasje over doen met een Citroën XM en standaard de roltrap overslaan ten faveure van een sprong met aansluitende rol. Dat levert gave filmpjes op, zoals dat van Lyon, waaruit bovenstaand beeld.
Txs René!

9 reacties op “Cool rennen

 1. geweldig leuke site…ik denk niet dat ik dat nu nog kan, vroeger was dit geen probleem…….iedereen moet ook de videos bekijken….

 2. …maar ze stampen wel zomaar een de bloemen in een mooi perkje plat. Dat is dan weer niet zo netjes.
  En als ik me niet vergis zag ik een paar weken terug deze jongens op televisie een demonstratie van hun kunnen geven. Mooi om te zien. Ik geloof dat ze ook filmaspiraties hadden (deze ‘art du déplacement’ is erg in in de hedendaagse aktiefilm).

 3. Ze heten geloof ik de ‘Yamakasi’ of iets dergelijks, en de ‘echte’ heben inderdaad een actiefilm gemaakt die toevallig eergisteren op tv was. Dun verhaaltje, stijl ‘boefjes met gouden hart die de rijken bestelen om voor een zielig jongetje een harttransplantatie te betalen’, waarin de politiemensen schietgrage idioten zijn en de helden uiteraard de meest onmogelijke sprongen maken. de echte boef is een corrupte dokter/ziekenhuisdirecteur die illegaal in organen handelt en de familie van dat jongetje afperst – dus gaan ze bij hem en de andere bazen van het illegale organen-handelbedrijf thuis uit stelen. En bij de arrogante staatssecretaris van volksgezondheid die geen poot uitsteekt om dat zielige jongetje te redden. Diens huis wordt door de schietgrage politie grondig vernield. Banlieu-boefjes als Robin Hoods tegen de gevestigde, zichzelf verrijkende orde, kortom.

 4. @Schwep: dit weekend Ballon
  Fiesta, ter ere van het jubileum 100 ballonnen vanaf 20 locaties rondom Breda…..geweldig….ze hangen nu weer boven ons huis….is iets anders dan springen….

 5. Helaas vallen er in Spanje doden, lees ik net
  Toeristen vallen dood bij hotelstunts
  Op het Spaanse eiland Mallorca zijn donderdag twee jonge buitenlandse toeristen doodgevallen toen zij stunts uithaalden met hotelbalkons. Dat is momenteel op het Spaanse vakantie-eiland een populair tijdverdrijf bij jongeren die in de vroege uurtjes uit de disco naar hun hotel terugkomen.
  Een jonge Duitser kwam om het leven toen hij probeerde van een balkon van zijn hotel naar een ander balkon te springen. Een jonge Franseman maakte een dodelijke val toen hij over de balustrade van zijn balkon op de zevende verdieping liep en uitgleed. Een jonge Brit liep donderdag verwonding aan armen en benen op bij een soortgelijk spelletje, aldus de Spaanse politie.
  http://www.zibb.nl/horeca/nieuws_start/asp/artnr/1001708/versie/1/index.html

 6. Gemist! Ik lees nu in Télérama dat er vanochtend op France 2 een documentaire was over de Yamakasi…
  Wie weet wordt het nog eens herhaald.

 7. Wat zij doen heet: Parkour. Het is vrij bewegen en geen obstakels maken. Het is een echt sport geworden!!
  Greetz, BigBoys!

 8. Heb vanmiddag twee jonge gasten aangesproken die zich merkwaardig gedroegen op het parkeerterrein achter ons kantoor. Vroeg ik wat ze aan het doen waren. ,,Freerunning meneer, of parkour op zijn Frans, want daar komt het vandaan. We zetten een route uit.” Even met die knullen gekletst, en ik geloof ze nog ook. Terwijl we toch bijna de politie gebeld hadden…