De boeiende verveling van Baudelaire


We hadden het in een andere discussie over spleen en Baudelaire. Ja, dan wil je het weten ook hè. Blijkt dat Baudelaire een gedicht schreef dat Spleen heet. Had het kunnen weten, want ik heb de bundel Les Fleurs du Mal in mijn bezit. Heel vroeger had ik ook een bandje waarop Leo Ferré een aantal van deze gedichten zong. Als iemand voor mij eens een digitale versie van deze prachtige liederen heeft, houd ik mij aanbevolen.
Overigens is dit niet alleen een aardige site over Franse dichters, maar ook een plek waar je hele bundels gratis kunt downloaden!

1 reactie op “De boeiende verveling van Baudelaire

  1. Goed is-ie, hè? Die Leo Ferré. Een van de eerste Franse platen die ik kocht was er een van hem
    Een dichter die ik in het rijtje mis is Prévert , zijn gedichten zijn mooi op de plaat gezet door Yves Montand