29 reacties op “Dilemma

 1. Gedver… juist ballenknijpers zouden VERBODEN moeten worden! In frankrijk, in Nederland, OVERAL!

 2. Maar ja, juist in Frankrijk zijn ze verplicht. Shorts zijn in zwembaden taboe… Krijg mijn kinder daardoor in Frankrijk het zwembad al niet meer in.

 3. IK heb veel argumenten gehoord. Het zou te veel water kosten, niet hygiënisch zijn. Je kunt op een moment de grens niet meer stellen waar de zwembroek ophoudt en de bermuda begint en voor je het weet gaan mensen in hun gewone kleren zwemmen. En als iedereen in zo’n ding zwemt, dan hoeven jouw kinderen zich toch niet te schamen?
  Ik vraag me af of er niet ook nog andere zaken spelen. Ze zijn hier erg bang voor zedenmisdrijven. Wellicht willen ze voorkomen dat vieze mannetjes hun opwinding kunnen verbergen in een model tent? Laat maar zien hoe de vlag er bij hangt…
  Ik merk dat ze er hier erg spastisch over doen. Ik sprak iemand vanochtend die bij de het departement werkt op onderwijszaken. Hij maakt foto’s van de kinderen als ze kanoën, boogschieten en dergelijke. Zonder schriftelijke toestemming van de ouders mag hij deze foto’s nergens publiceren, zelfs niet in een educatief vakblad. Dus een foto van een kind met al zijn kleren aan wordt al gezien als mogelijke aanleiding tot perversiteiten. Het moet niet veel gekker worden.
  Hij heeft me alle foto’s gegeven die hij maakte. Maar als ik ze op de site van ons dorp wil zetten, moet ik eerst de ouders schriftelijk toestemming vragen. Gezellige bedoening.

 4. Gezien de grote regelmaat dat er pedofiele netwerken worden opgerold zeker niet overdreven. Er lopen helaas maar al te veel verknipte figuren rond op deze aardkloot. Voor je het weet vindt je de foto van die blote kleuter op het strand ergens op een buitenlandse site. Hoe en wat volwassen mensen met elkaar doen moeten ze zelf weten. Kinderen moeten ze afblijven. Hoorde onlangs weer van een pedofielen netwerk (in Spanje geloof ik) die in baby’s “deed”. Castrenen die handel.

 5. Vrouwen zijn beter mensen. Degene die dit soort ranzigheden bedrijven zijn bijna altijd mannen. Ik schaam me er soms voor om eem man te zijn.

 6. Kom op, RobertS: het feit dat er een klein percentage bastards onder de mannen bestaat maakt nog niet alle mannen slechter dan ‘de’ vrouwen. Over discriminatie en generalisatie gesproken. Een zwarte crimineel maakt ook niet alle zwarten misdadig!

 7. daar heb je gelijk in, maar pedofielen zijn bijna altijd mannen. Degene die een oorlog beginnen trouwens ook. Lekker zooitje die kerels.

 8. Er zijn hele nare mannen op deze wereld. Maar dat maakt jou en mij nog niet per definitie zo.

 9. Ja, maar die doen over het algemeen toch minder onomkeerbaar kwaad tegen de medemens. Kun je gewoon negeren die feeksen.

 10. Volgens mij zijn mannen veel makkelijker te negeren dan vrouwen… zo in het algemeen gesproken…

 11. Maar hij slaapt al, dus kun je het rustig aan mij vertellen!

 12. Het ging hier toch over Franse zwembaden? Kan iemand me uitleggen waarom Franse badmeesters zo moeilijk doen als je als ‘bommetje’ in het water wilt springen?
  En eh @Gertjan, er zijn genoeg (eigenlijk te veel) verhalen over vrouwen die vreselijke dingen met kinderen doen…

 13. Misschien het watertekort, Peter? Dat er dan te veel naast plonst dat allemaal verdampt? Dat gebruiken ze ook als excuus bij de shorts. Blijft te veel in hangen, tientallen liters per dag.

 14. Maar, Duitsland is ook erg. Daar moesten we – jongens én meisjes – badmutsen dragen, en dat bij temperaturen ver boven de 25 graden.

 15. In het openbare zwembad van Chateau-Gontier moet je ook een badmuts op…
  @Henk, heb je daar een foto van?

 16. Vreselijke dingen waren dat, badmutsen. Naderhand nog uuuuren zo’n striem over je voorhoofd.

 17. Valt tegenwoordig wel mee… je hebt ze hier ook van stof, dat zit een stuk prettiger dan die vreselijke rubberdingen…