Een blog hebben

“…een blog hebben”… kent u die uitdrukking? Een blog hebben. Als je een blog hebt, ben je eigenlijk verplicht om er iets mee te doen. Want als je er niet af en toe wat in schrijft, heb je geen blog meer maar een gewone site. En je kunt ook niet besluiten om bijvoorbeeld eens per week een babbelpagina toe te voegen, zoals ons stamcafé. Want dan heb je geen blog maar een forum. En dat is ook een site. Maar geen blog.

Een blog bestaat bij gratie van logjes, blogjes of posts. Frequent verschijnende artikeltjes al dan niet met persoonlijke invalshoek. De crux zit hem natuurlijk in het woord ‘frequent’. Drie, vier keer per week een nieuw stukkie is naar mijn smaak toch wel een minimumeis. Maar als je het nou eens te druk hebt met heel andere dingen? Zoals teksten schrijven voor een vrolijke parodie, voor je Franse huizensite of voor klanten van klanten en klanten? Dan kun je die teksten moeilijk ook op je blog zetten. Zeker niet als je ooit hebt besloten dat je blog niet zozeer over jou of je werk moet gaat maar over Frankrijk.

Tja, dan ben je dus zuur. Je moet als blogger steeds zelf iets bedenken om te zeggen, zelfs als je niks te zeggen hebt. Dat is niet makkelijk, want tik maar eens uit de losse pols een paar alinea’s tekst uit je mouw. Ik geef het je te doen.

Soms droom ik wel eens dat de onderwerpen aan komen waaien als gebraden kippetjes in luilekkerland. Mooie dromen zijn dat. Daarom was ik ook zo blij met het nieuwsmailtje van I Search for You met onder meer een link naar het prachtige Sezz Designhotel. Zo heb ik tenminste weer iets anders om van te dromen én om over te schrijven.

Pfffff. Mooi hoor. Mooie site ook.

Reacties zijn gesloten.