Quick fix

Soms krijg ik ineens een ontzettende zin in iets cultureels. Ik ga dan meestal in een verduisterde kamer op bed liggen tot het over is. Anderen gaan naar een verduisterde zaal om zich daar te laten bestoken door fantasierijke beelden van kunstenaars. Met name de Franse film heeft de naam cultureel verantwoord te zijn. Nu heb ik niks tegen franse films. Wat mij betreft kunnen die heel acceptabel zijn, zo lang de hoofdpersoon Popeye heet en er minstens tien minuten lang een adembenemende achtervolging met auto’s dwars door Parijs in voorkomt. Maar veel cultureler moet het niet worden.

Wat dat betreft is de korte film een uitkomst. Een minuut of tien cultuur is door te komen. Voor je het weet is het over en kun je weer gewoon ergens op een blog of forum uit je nek gaan zitten lullen.

Voor wie echt niet zonder een dagelijkse dosis cinematografische cultuur kan maar ook weer geen uren de tijd heeft, is er 6nema.com. Een site vol korte films. En nee, geen Youtube, want er vallen geen mensen met rare crossfietsjes uit bomen en slechte musici heb ik er ook niet kunnen ontdekken. Nee, heuse ‘court métrages’. Cultuur met een grote K.

Hehehehe, kewl!

Reacties zijn gesloten.