Een Lied

Vanmiddag, verre van triviaal, even bezig met het uitzoeken van muziek voor de komende periode. Dat is in onze huishouding heel gebruikelijk, het hoort gewoon bij de tijd van het jaar.
Doordat door de verbouwing alles nog door elkaar ligt is het een enorm gezoek en stuit je ook op dingen waar je nietnaar zoekt…..
En dat is net als bij het in- en uitpakken van verhuisdozen: je vervalt in mijmeringen en gepeins.
In mijn geval was dat het koorverleden van dochter E.
Er liggen hier verschillende kerst-CD’s. Redelijk toegankelijke, zoals hun eigen Kerstverzamel-CD en de Ceremony of Carols van Britten, maar ook minder populaire muziek zoals de nogal dreigende muziek van Honegger en natuurlijk de CD van Bert en Ernie. (waar E. overigens niet op meezingt, dit voor de goede orde)

Hoe kom ik er ook alweer op om hier een logje over te maken?
Oja!

Ik kwam dus die CD’s tegen en ging daarna op zoek naar andere parafernalia, heb hele plakboeken over die periode, want het was nogal niet niks, met optredens in Ahoy en Gelredome en niet te vergeten het Sportpaleis in Antwerpen (*kuch*).

Het thema is O-PE-RA.

De enige, echte Franse opera (ik tel dat gedoe van Offenbach even niet mee) is natuurlijk Carmen!!
En Carmen wordt momenteel opgevoerd door ons eigen Nationale Toneel. Nederlands én Frans, wellicht voor velen een eerste kennismaking met dat fenomeen opera.
Opera is een acquired taste, je leert er van houden. Wij begonnen destijds tamelijk licht met Pagliacci (E. in het Jeugdkoor in Ahoy) en nog steeds vind ik het 1 van de mooiste aria’s

Wanneer je een dezer dagen naar Parijs gaat, dan kun je nog naar Die Zauberflöte

Reacties zijn gesloten.