Je kan bijna wel thuis blijven…

De titel is natuurlijk een grapje, maar wie de Périgord wil leren kennen of wie de streek al kent en het leuk vindt om ooit bezochte plekjes weer eens te herbeleven, kan zijn hart ophalen op de site van Philippe Laine. Deze professionele fotograaf maakte honderden prachtige panoramafotos en zette ze bij elkaar op Perigords.fr.

Nou weet ik verder nooit zo goed wat ik met zo’n site aan moet. Het is erg mooi, allemaal, maar persoonlijk mis ik de zingeving, de tekst, de uitleg, de sturing. Wat moet ik er mee, behalve dan zeggen: “Tjonge zeg. Mooi!”?

Ik zou Laine adviseren er wat nuttige extraatjes aan toe te voegen. Zoals suggesties voor dagtrips, waarbij je dan volgens een bepaalde route binnen een bepaalde tijd een aantal van de online voorbeschouwde plekken in het echt kunt gaan bezoeken. Of al gaf hij maar wat tekst en uitleg over wat ik zie.

Maar goed, ik ben een zeurpiet, dat is waar. Het is en blijft allemaal heel erg prachtig en ik beveel deze site
dan ook graag aan bij iedereen die de Périgord een warm hart toedraagt.

Reacties zijn gesloten.