Een vrije school die het wél doet.


Iemand zoekt via Immogo een huis in Frankrijk in de buurt van een vrije of Montessori-school en ik vertel haar dat ze dan lang kan zoeken, omdat Montessori in Frankrijk niet bestaat. Meteen daarna toch maar even geGoogled, en wat blijkt… er zijn hier wél Montessori-scholen. Twaalf stuks maar liefst. Maar hoe zit het met andere eventuele ‘vrije scholen’ in Frankrijk? Wie weet daar meer van? Coco? Remke? Marjan?

5 reacties op “Een vrije school die het wél doet.

  1. Is Freinet-onderwijs niet net zo iets? Gesticht door onderwijzer in Bar-sur-Loup die ontdekte dat kinder geen zin in school hadden en daarom maar met ze de natuur in trok. Lijst van scholen

  2. @Krek, de enige scholen die ik ken, de openbare scholen en de privéscholen, meestal Katholiek.

  3. Degene die een Montessori met een vrije school vergelijkt, mag eerst wel eens zijn/haar huiswerk gaan doen. Een vrije school is gebaseerd op de antroposofische theoriën van Rudolf Steiner, het enige vrij aan de vrije school is, is dat de staat niks te vertellen heeft op die school. De Montessori op de pedagogische ideeën van Maria Montessori. Freinet en Dalton onderwijs zijn beide afgeleiden van de het Montessori. Er zijn wel montessori en vrije scholen in Frankrijk, maar meestal in en rondom grote steden en dan heb je nog de meeste kans in Parijs.

  4. Mijn kinderen alledrie- tot grote tevredenheid- op het (nl) Daltononderwijs. Kindvriendelijke benadering.