Hé, psst, dikkerdje… plastische chirurgie?


Herbal Life? Atkins? South Beach? Chirurgie? Als ik de filmpjes over liposuctie zie (zo maken ze advocaat, wist je dat?), vergaat me de eetlust. Dus dat werkt prima!
Toch zit ik nog met 10 kilo te veel rond het middel. En als ik nou nog liep… maar nee. Ik zit. De hele dag. En mede door Hollandais en France komt er ook weinig van active participatie aan mijn eigen afvalrace-site.
Je kunt natuurlijk ook gewoon besluiten om tevreden te zijn met wat je (te veel) hebt. Je er gewoonweg niet dik meer over maken. Dan kom je op de kreet en de site Vive les Rondes!

39 reacties op “Hé, psst, dikkerdje… plastische chirurgie?

 1. Nou, dat afvallen doen wij allemaal en niet omdat wij slanke dennen willen worden, maar meer omdat je minder hijgt na het trappenlopen en omdat die ene leuke broek of dat kekke rokje weer gewoon dicht kan, toch?
  Persoonlijk heb ik meer met mensen die wat ronder zijn (niet voor niks vind ik Depardieu een lekker ding, met wie ik best op een m2 wil vertoeven) dan met de spreekwoordelijke gratenpakhuizen…..

 2. Nou liever Vive les Rondes dan maar.
  Lijnen doe ik niet meer.
  Dan maar dik.
  En rokken draag ik niet meer en broeken alleen nog met elastiek.
  En iedere winter maar hopen op dat griepje dat een weekje de eetlust beneemt…………….maar helaas sinds ik de griepprik krijg weinig kans. 🙁

 3. Sluit me aan bij de vorige spreker. Wil nie zeggen dat ik niet opensta voor een wonderdieet hoor.

 4. Dames, ik jullie aanbevelen: een flinke buikgriep van een dag of 3….ik kom net van de weegschaal en ben in 3 dagen 8 kg afgevallen….lekker beginnetje, toch 8)

 5. lijkt me inderdaad een flinke buikgriep marjan. Hou me toch maar aanbevolen voor een iets minder drastische vemageringsmethode. Probleem is ik hou zo van een gezellig wijntje met iets erbij en kan knap ongezellig worden zodra ik ga lijnen. Ik haat rauwkost en andere gezonde dingen zaolas worteltjes. Geef mij maar stokbrood , franse kaas en een fles rose!

 6. Betty dat is het helemaal!
  Mijn man zegt altijd:zitten er vitamines in? Dan is het vast niet lekker………………

 7. toch is he soms triest. Ik heb vriendinnen die kunnen genieten van een rauwe wortel en een glas water. Zitten te gillen over een klein spekrandje rond hun buik terwijl ik de rollen niet meer kan overzien.Ik kan best wel genieten van een salade bijvoorbeeld maar dan wel een die flink gevuld is met tonijn of spekkies enzo. Ben verder niet zo’n zoetekouw hoor maar ja kaas e.d. he. Enfin klaag niet hoor ik heb een goed leven en ben gelukkig gezond. Ik blijf echter nog steeds hopen op de magische kuur waarbij ik alles wat lekker is kan blijven te eten en toch afval.

 8. Dames, ik heb besloten om, wanneer alles weer zijn normale ritme heeft te starten met dat S.B. dieet. Per 1 september.
  Nou hoor ik iedereen roepen dat je gewoon direct moet beginnen, maar ik heb zoveel verjaardagen, bruiloften e.d. in het vat van augustus, dat ik mezelf (en de gastpersonen, hoe politiek correct, ik heb het niet over gastvrouwen) niet ga verdrieten met moeilijk gedoe

 9. Ben benieuwd hoe dat gaat Dineke. wil je me op de hoogte houden? Het lijkt mij namelijk weer zo’n ingewikkeld dieet.
  Ga zelf binnenkort maar weer herballifen (of is het liven). Heb nog potten met shakes en pillen genoeg voor een maand of wat. Bevalt me altijd redelijk. Alleen droom ik ’s nachts wel erg vaak van een boterham met kaas.

 10. Ach Dineke, wij zijn ook per bepaalde datum begonnen met South Beach. Eerst nog een vakantie in de VS, lekker aan de pancakes enzo gezeten, toen een bruiloft en een verjaardag in Nederland en toen huppa, op dieet. Groot voordeel van SB is dat je nog steeds kaas en wijn enzo kunt eten. Alleen die pains chocolats, de croissanten en het stokbrood hoor je echt te laten staan :(. En inmiddels zijn we er achter dat volkoren pancakes en – wafels ook heel goed te bikken zijn.
  Dineke: veel succes alvast.

 11. Wat is SB dan precies? Een soort Atkins, maar dan met volkoren vervanging van de snelle broodjes? Ik heb op die sites gekeken, maar dat was meer reclame dan informatie. Is er ergens een simpele lijst met wat je mag eten en wat niet?
  Met Atkins heb ik gewoon die lijst met koolhydraten uitgeprint en ben ik alles gana mijden wat meer daqn 2% bevat. Simpel. Eet wel gewoon alle groenten (behalve boonachtigen), vlees, kaas, eieren, vis, paté en zo. Maar geen brood, pasta, aardappelen of rijst. Geen cashews, wel amandelen en hazelnootjes. En af en toe wat pinda’s. eng ewoon wel mijn rode wijntje!
  Volgens mij zijn al die verhalen over dat Atkins gevaarlijk zou zijn uit de lucht gegrepen. Iedereen roept maar wat, gebaseerd op vooroordelen en angst. Een serieus onderzoek met negatieve resultaten heb ik nog niet gezien. Wel zag ik van de week op Netwerk een voedingsdeskundigen die zei dat het weglaten van groenten en vezels niet gezond is. Die had zich dus kennelijk niet echt ingelezen, want je mag juist wel veel groenten eten.
  Verder zag ik een docu op de BBC waaruit bleek dat mensen die veel eiwitten en geen koolhydraten eten gewoon vanzelf minder gaan eten. Eiwitten hebben een hongerremmende werking. Zo simpel is het dus gewoon, volgens mij. Het enige wat ik echt mis zijn de vreetdingetjes, zoals die lekkere galettes Bretonnes, spritsen, Meller, drop, bier en chips.
  Maar goed, na een paar weken weinig gedisciplineerd maar aanvreten, ga ik nu de visitegolf wat geluwd is gewoon weer aan de Atkins. Lekker simpel. Al sta ik open voor SB. Zolang het maar niet al te ingewikkeld wordt, want ik kook zelf niet en wil mijn eega niet opzadelen met allerlei dubbele maaltijden (vanavond at het gezin pasta en ik een grote groene salade met een blikje tonijn, veel mayo, tomaten uit de tuin (veel te zoet voor goed), en komkommer. Worst vooraf en camembert (zonderr brood!) toe. Heel goed te eten!

 12. Misschien heb je hier iets aan
  Het is simpel. Heel simpel. Net als Atkins … Ik spreek jullie over een jaar of 5 wel weer.

 13. Ah, gewoon beginnen net als Atkins dus, twee weken lang no-carb, met aansluitend een iets snellere terugkeer van de (goede) koolhydraten én een beperking van de vet-opname. Lijkt aardig gebalanceerd. Volgens mij is de dokter die het promoot, als hij al echt bestaat, zwaar gesubsidieerd door de Amerikaanse graan- en aardappelindustrie. Ruikt naar Marketing. Maar goed, als het werkt. Wetenschappelijk onderzoek?

 14. Uit de telegraaf van vandaag:
  Amerikaan verliest 145 kilo met streng dieet
  SIOUX FALLS – Enkele maanden geleden woog de 42-jarige Patrick Deuel uit de Amerikaanse staat Nebraska schoon aan de haak 486 kilo. In een ziekenhuis in Sioux Falls in South Dakota heeft hij inmiddels 145 kilo aan gewicht verloren. Zijn streven is nog 200 kilo af te vallen.
  “Eindelijk zie ik licht aan het einde van de tunnel”, verzuchtte de 1.80 meter lange Deuel in de woensdageditie van de krant Argus Leader.
  De voormalige restauranthouder had een grote voorliefde voor pizza’s en andere vette consumpties. Hij lijdt onder meer aan diabetes, hartproblemen en artritis.
  Zeven jaar lang had Deuel zijn huis niet verlaten, tot hij in juni met een ambulance naar een ziekenhuis werd overgebracht. Hij volgt daar onder toezicht van een team van acht artsen en een aantal verpleegsters een dieet van 1200 calorieën per dag.

 15. Dit vind ik toch altijd zulke lulkoekverhalen …
  Niet lijnen maar je gewoon niet dagelijks of desnoods wekelijks volstampen met genoemde pizza’s en en andere vette consumpties wil ook wel helpen hoor.
  Nee , voor dit soort gevallen kan ik geen respect opbrengen.

 16. Hoe je het ook wendt of keert, in de meeste gevallen heeft het te maken met zelfdiscipline. Het maakt niet uit of je 20 kilo overgewicht hebt of 200… de oorzaak is dezelfde: te veel eten en te weinig bewegen. Uitgezonderd natuurlijk mensen met aantoonbare (stofwisselings)ziekten. Het is dus een beetje flauw, Annie, om te zeggen dat je geen respect hebt voor dit ‘geval’, een man die lijdt aan precies dezelfde kwaal als iedereen die hier klaagt over te veel pondjes, allemaal het gevolg van ‘volstampen’ met verkeerd eten. Niet lijnen en gewoon gezond en met mate consumeren zou voor ons allemaal helpen. Maar toch zijn we te dik. Waarom zijn wij dan beter dan Deuel?

 17. Dat zal ik je later uitleggen. Denk intussen even na over het verschil in een glaasje wijn per dag (of 2 of 3) met een stukje kaas erbij of de mate waarin dergelijk personen zich menen te moeten voeden. Ik blijf van mening dat dat niet vergeleken mag worden.
  Het keyword is ‘stofwisseling’ …..

 18. Annie, als jij het laat bij een glaasje wijn met 1 stukje kaas en verder gewoon normaal eet en een beetje sport, word je ook niet dikker. Het blijkt dat de laatste 10 jaar de gemiddelde Nederlander flink dikker is geworden. Het gaat om miljoenen mensen met overgewicht. Zou wel vreemd zijn als die allemaal een lichamelijke afwijking hadden. Keyword is dan ook niet ‘stofwisseling’ maar ‘eetpatroon’. Stofwisseling wordt door veel dikkerds gebruikt als excuus, want dan kunnen ze er zelf ineens niks meer aan doen. Ik ben nu nog 10 kilo te zwaar, maar weet precies waar het aan ligt. Als ik bijvoorbeeld alleen al de consumptie tussen 21.00 en 01.00 uur zou laten, weet ik zeker dat ik het binnen ene paar maanden kwijt ben. Maar ja, het is zo gezellig hè. Dat glaasje wijn (of 3 of 4).

 19. @ Krek: doe eens wat meer onderzoek, daar ben je toch zo goed in?
  @ Marjan: daar was ik al bang voor … zoals de waard is …
  @ Dineke: en een IQ gelijk aan je gewicht?
  Dahag! Veel plezier verder en heb een goed leven. Wat een nou ja laat maar.

 20. Beetje flauw Annie, om de eerste de beste keer dat men het niet met je eens is meteen verongelijkt op te stappen. En dan nog met een volkomen onterechte sneer naar andere gasten, die je geen strobreed in de weg leggen. Ik dacht dat dikke mensen zo gemoedelijk waren?
  Ook erg makkelijk om mij de opdracht te geven om zelf argumenten te gaan zoeken voor jóuw meningen. Als je zo zeker bent van je gelijk, leg het dan gewoon even uit.

 21. Annie, dat was geen sneer, misschien heb je wel hele legitieme redenen om dat te zeggen, en daar was ik dus erg benieuwd naar, dat was alles, maar ja…..

 22. Gut o gut, wasdanouweer!!! Een IQ gelijk aan mijn gewicht. Waar heb ik nu zo een reactie aan verdiend. Had je een beetje zwaar getafeld vanmiddag, dat je naar tegen iedereen doet?

 23. Dineke, als je nou zo’n 200 kg weegt, ben je ook heeeeeeeeel erg intelligent!!!!!!!!! Of zou Annie het net omgekeerd bedoeld hebbenD)

 24. Ik bén bang dat Annie zich op een of andere manier aangesproken voelt. Wellicht heeft ze het een beetje moeilijk met dit onderwerp. Dat kan soms heel gevoelig liggen, met mensen die worstelen met overgewicht.
  Kop op Annie, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje (dat daardoor gevaarlijk laag in het water ligt):P

 25. gezellige discussie heb ik gemist vandaag terwijl ik aan het werk was. Kom ik net thuis en duik natuurlijk met mijn volle gewicht de kroeg in krijgen we Annie over ons heen. Ik snap er geen (bitter)bal van. Leg nou eens uit wat je bedoelt Annie.
  Van die Amerikaan heb ik ook gelezen. Lijkt me hardstikke triest en ik ben blij voor hem dat hij is afgevallen.

 26. he kom ineens to de ontdekking dat ik helemaal niet in de kroeg zit! Vond het al zo kaal hier.

 27. Ik zal maar niet met jullie in hetzelfde schuitje gaan zitten want zinkt het zeker!
  Maar Krekmocht je nog naar de overeenkomst zoeken van al die Frankrijkgangers: de meerderheid ziet er bourgondisch uit volgens mij.
  😉

 28. He Annemarie, ik heb pas sinds kort door dat we het zelfde geboortejaar delen. (de kledingmaat ook geloof ik!)

 29. @Krek, ik begrijp nog steeds wat we fout gedaan hebben, er lopen hier meerdere dames rond met een rubensfiguur, ik ook trouwens, dus wat is het probleem, lange tenen waarschijnlijk..
  @Annemarie, je hebt helemaal gelijk, ook wij zijn bourgondische types, Krek je zou daar eens een marktonderzoek naar moeten doen: Hoe bourgondisch is de gemiddelde Hollandais en France8)

 30. Trouwens, Krek, ik maak morgen wel een logje aan over hoe bourgondisch we zijn, ik ga nu naar bed, het is rotweer en ik heb het koud.

 31. Rotweer!?!
  Ik heb net een ex/ nieuwe collega uitgelaten (ja, beetje ingewikkeld, ze was ooit een collega en is in mijn nieuwe baan dus toegevoegd aan het team dat ik coördineer). We hebben lekker buiten gegeten. De hond was wat irri, maar dat wijten we maar aan zijn gewond zijn. Heb ook vandaag een aanbod gehad voor een andere baan,zal je altijd zien, komt alles tegelijk (terwijl je er 4 maanden op zit te wachten…) Het is alleen wel ver weg, een uur met de auto, maar het betaalt veel beter én het is mijn vak, dus daar heb ik wat voor over…..)
  Btw: wat was dat nou voor ge.o.h. vanmiddag. Dat ging toch zeker nergens over. Ik kan me niet heugen dat ik iets vreemd gezegd zou hebben, of het het zou over mijn zware botten moeten gaan (en volgens mijn moeder hebben wij dat gnagna)

 32. Niks aan de hand. Annie wou meedoen. Annie kreeg niet meteen gelijk. Annie was boos. Annie exit. Adieu Annie.
  Er zijn waarschijnlijk ook weblogs waar iedereen het altijd met elkaar eens is. Jij bent goed. Ja, jij ook! Ik ben OK, jij bent OK. [i]Hollandais]/i] is een log van vrije geesten. Kom op, pak me aan! Wees het oneens! Maar blijf discussiëren! Sarcastisch, ironisch, humoristisch. En in ieder geval altijd met esprit. Wat het niet Descartes (of een andere zeer intelligente Franse filosoof) die zei: “Meneer, ik verafschuw uw mening, maar ik zal er desnoods mijn leven voor geven dat u haar kunt blijven verkondigen!”?
  Overigens, Descartes is wel aardig, maar hij kan natuurlijk niet tippen aan onze Herman Finkers. Die is leuk!