Herhaalt de geschiedenis zich?

In de jaren 70 verhuisde men vanuit de randstad (omdat het daar zo druk was) naar Drente om daar een boerderij op te knappen, zoals in Q en Q, Jan Jans en de kinderen, mijn vader die altijd maar naar drente wilde, maar daar kwam het nooit van. Nu is de wereld door veranderde en snellere communicatie en sneller vervoer kleiner geworden en verhuizen we naar Frankrijk , wat zal het over 40 jaar zijn, verhuizen we dan naar Australië en daarna de maan?

4 reacties op “Herhaalt de geschiedenis zich?

  1. Wie weet. Voor ons was het criterium: één dag reizen. Mensen met meer geld dan wij kunnen nu al veel verder weg gaan wonen. Zo’n Joep van den Nieuwenhuizen woont op Aruba en doet wereldwijd zaken. Als het reizen makkelijker en goedkoper wordt, kunnen mensen verder op zoek naar plekken die bij ze passen. Of dat nu Drente is, of de Bourgogne of de Outback van Australië, dat maakt dan niet meer uit. Overigens zijn er best mensen die wat mij betreft vandaag naar de maan kunnen vertrekken. Liefst te voet.

  2. Voor mij is het criterium ook: 1 dag rijden. Ik hou niet van vliegen en zo’n raket met zo’n vuurbal achter je aan lijkt me helemaal niks.
    Bovendien is de maan niet groen en wonen er geen kikkers………………. 😛

  3. mooi gezegd schat.. maar wil je voortaan met je eigen naam signen ! Was dus van Marjan 🙂

  4. Trouwens, QenQ, dat meisje dat daarin rondliep heet Tamar Baruch. Zij zat bij mij op school en ik was hopeloos verliefd op haar (durf ik nu wel te zeggen). Heeft later jarenlang in Parijs gewoond en de Nederlandse teksten van het verder Franse Eurosport ingesproken. Dus zo zijn we ook weer on-topic 😉