Houd Frankrijk in de gaten!


Nu we toch bezig zijn met France bashing, meteen maar een volgende kritische site er overheen. Deze is van oorsprong Afrikaans en een stuk serieuzer dan die van de Yanks. Ten eerste is-ie geschreven in keurig Engels. Ten tweede opgesteld door heuse kritische journalisten uit (voormalige) koloniale staten van Frankrijk. En ten derde af en toe goed beargumenteerd.
Niet vrij van overbodige retoriek, maar sinds de moord op Van Gogh heb ik de neiging dat minder erg te vinden. Hoewel, ‘French Wine’ te typeren als ‘slechts een splintertje van de enorme pro-franse propagandamachine’ is wellicht een beetje vergezocht. Aan de andere kant, wat de koloniale machten (inclusief Nederland) allemaal hebben uitgevroten overzee kán natuurlijk tot enige bitterheid leiden.
Maar goed. Waarom FranceWatcher? Citaat:
The purpose of this website (blog) is simple and three-fold:
1) To aggregate all available information about French terror, exploitation and manipulation of Africa
2) To expose France, which has so far done an excellent job of being a thug at night and an enlightened sophisticate during the day
3) To explore and to implement non-violent strategies for weakening and terminating the French Empire in Africa.

Let op dat ‘non-violent’. Dat is alvast hoopgevend.

10 reacties op “Houd Frankrijk in de gaten!

  1. @John: vind je dit wellicht een meer passend logo voor HeF? Met zo’n gerafelde vlag, een kepi, een mortiergranaat en een goed glas wijn?

  2. Alles is beter dan Trix en Alex natuurlijk. Als je gisteren het nieuws van 20:00 hebt gezien weet je wel waarom.

  3. Gaf antwoorden op vragen die niet waren gesteld. Was duidelijk door zijn moeder gestuurd. Op nos.nl kun je het waarschijnlijk nog wel bekijken.

  4. Voeg me bij Krek, wees es duidelijker? Waar ging het over? Ik heb helemaal geen tijd om tv te kijken

  5. Ik zag het nieuws van 20:00 uur ’s avonds laat op de internet site van de Nos. Alex bezocht het Laak kwartier in den Haag. Daar stond hij te vertellen dat zijn medeleven uitging naar de politiemannen die een handgranaat tussen hun benen hadden gekregen. ( in het journaal van 22:00 uur was dat eruit gehaald) op de vraag wat hij dacht van de toestand in het land gaf hij een antwoord wat totaal ergens anders over ging. Ik heb een geheugen als een zeef en kan het helaas niet letterlijk herhalen. Ik heb het nog teruggespoeld, ik had het echter goed gehoord. Erg zenuwachtig en gestuurd door zijn moeder.

  6. Ik denk dat je zo’n site ook wel over Nederland kan maken. Op het ogeblijk hebben we geen kolonien meer maar wij hebben ons ook schandalig gedragen. Dit is wel een serieuze site.

  7. Ja, en ze uitten toch zerieuze beschuldigingen. Dat als een leider van een ex-kolonie Frankrijk aanvbalt, dit meestal een voorbode is van de moordaanslag of een coup d’état. Ze suggereren dus dat de Franse geheime dienst lastige regeringsleiders uitschakelt. In wat voor land wonen we eigenlijk?

  8. Of lastige mensen van Greenpeace. Dat is bewezen trouwens. Of Fortuyn, dat heeft ook iemand bewezen. Of Kennedy. Overal hetzelfde denk ik.