Kom mee naar buiten allemaal…

Twitter, Facebook, Hyves, Hollandais en France… je kunt op veel plekken gezelschap opzoeken, zonder uit je bureaustoel te komen. Je hoort dan ook wel eens roepen dat al die moderne digitale ontmoetingsplekken ten koste gaan van écht sociaal contact. Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Zo zie ik speciale Tweet-meets ontstaan, waar tweeps elkaar in levenden lijve treffen. En van mijn op Hyves actieve familieleden weet ik dat ook daar regelmatig persoonlijk contact uit voortvloeit. Sterker nog, het is één groot Goois Matras, dat hele Hyves.

Ook Hollandais en France leidde al tot een aantal persoonlijke ontmoetingen, onder meer in de Morvan, bij mij thuis en een keer bij de Frankrijkbeurs in Utrecht. Reuze gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Het internet is dé plek om nieuwe vrienden te maken. Er is zelfs een site speciaal ontwikkeld om echte ontmoetingen tussen digiverslaafden te faciliteren. In Frankrijk heet deze site ‘On va Sortir’ en dat is precies wat de bezoekers doen.

Je kunt je inschrijven, en meedoen aan ‘collectieve blind dates’, in de stad op een terras, in een bowlingcentrum, bij de midgetgolf. Er zijn natuurlijk al slimmeriken die er een commercieel slaatje uit weten te slaan door zich op te werpen als organisator van een ontmoeting in de bergen, waar zij dan een cursus klauteren en abseilen geven. Maar hé, wat maakt het uit? Als je maar de deur uit komt en je vermaakt met andere afkickende internetverslaafden.

Reacties zijn gesloten.