Literaire zuchten slaken


Mijn leven is vervuld van verdriet!
Sinds de dag dat jij mij zomaar verliet
Hoe moet mijn leven nu verder gaan?
Nu jij zo ver bent van mij vandaan?
Nu kan ik niks meer doen met mijn leven.
Ik wilde jou nog zo veel liefde geven.
Ik kan slechts duizend zuchten slaken.
En gedichten maken om te braken.
Volkspoëzie in de stijl van ‘Candlelight op 3’

41 reacties op “Literaire zuchten slaken

 1. Tja, Emile Hartkamp is er miljonair mee geworden…
  Heb je even voor mij
  Maak wat tijd voor me vrij
  Ieder uur van de dag
  denk ik steeds aan jouw lach
  alleen jij maakt me blij

 2. Ik heb ook nog een schrift vol…..uit negentienhonderddinges…..

 3. Als 14-ajrige begon ik ook zo te dichten, was een goeie manier om mijn ontluikende romantische gevoelens van toen een plaats te geven…

 4. Misschien heeft Frans Bauer nog wel wat aan mijn schriftje… 😉

 5. Ik heb ze allemaal weggegooid toen ik vreselijk luddevedu had… ik zal toen 18/19 geweest zijn…. nu zo’n spijt van…

 6. Ik schrijf nog wel eens wat…
  Paar jaar terug een prachtige smartlap over Jules Deelder…

 7. Jezus, candlelight…stiekum luisteren, met transistortje (oranje met polsband) onder de dekens.

 8. Tjonge wat een watjes allemaal. Candlelight, daar deed een echte kerel niet aan. Wij waren brommers aan het opvoeren en bier aan het drinken. (En rare sigaretjes roken)

 9. Bier drinken en rare sigaretjes roken deden wij ook, alleen ipv brommers opvoeren schreven wij zwijmelgedichten en luisterden we naare Candlelight met Jan van Veen zijn lijzige stem….. zucht….

 10. …en droomden we -tegen beter weten in- van de prins op de coole brommer…

 11. …. het liefst een tomos …. en weet je wat pas echt heel erg cool was…. een motor… daar ging ik plat voor…

 12. …of een Kreidler, zo’n buikschuiver…
  Maar het coolste was een Puch met een hoog stuur!
  Mijn prins bleek echter een oude opelkadet te hebben, waarvan de portieren in de winter niet dicht wilden….

 13. Hahaha!! Nog steeds kijk ik om wanneer ik het ozo herkenbare geluid van een Puch hoor. Mijn kamertje hing vol met die posters die je bij de plaatselijke fietsenhandelaar Haak kon halen, snelheid was wel geboden, want ze vlogen de winkel uit.
  Buikschuivers, dat waren toch meer brommers voor de jongens van de ambachtschool en daar trokken wij nuffig onze neuzen voor op.
  Poezie, toch? Wat?

 14. Ik zat op een kakschool: puch, burberry, clarks en hockeydassen. Ik was de enige met een parka cum pukkel, lang haar en een oorbel. Kan nog steeds slecht tegen kak.

 15. Ik was een eenvoudige boerenlul met een buikschuiver. Op de LTS en daarna een paar jaar MTS. Meisje vielen niet voor mij. Ik was dik en had een brilen was vreselijk verlegen. Omdat er op de technische scholen geen meisjes zaten was het cotact met het vrouwelijk geslacht beperkt tot de schoolfeestjes. Absoluut geen prins op het witte paard dus. Dat minderwaardigheidscomplex heb ik heden ten dage nog last van.

 16. Arme Robert. Ik had geen puch en geen buikschuiver maar een Honda. Nou daar vlogen de meiden op af kan ik je vertellen. Ik moest hem opvoeren om de mobyletjes van de meiden voor te blijven.

 17. Een Sparta had ik, dat was een fout merk. Mijn laatste was een Yamaha. Dat hielp dus wel iest, maarja die bril he. Toen ik een motor had werd het wat beter. Toen ik eindelijk een auto had heb ik kennis gemaakt met mijn huidige vrouw. De auto heb ik niet meer. De vrouw wel. 🙂

 18. Meisje waren voor wezens van een andere planeet. Was volkomen van slag als er een tegen mij begon te praten. Was ik niet gewend met al die jongensscholen. Dat is gelukkig veranderd. Maar als ik dan de verhalen van de dames hoor over mijmeren bij candlelight, die hadden geen flauw idee wat er in een jongenshart omging. Omgekeerd denk ik ook niet.

 19. een paard knuffelen en poetsen was het enige altenatief als jongens onder zo’n brommer hingen…

 20. Ik heb ook nooit een brommer gehad, ik had een rode opoefiets…. ik durfde niet op een brommer, vond het doodenge dingen….

 21. Gelukkig is het hier razendsnel van gezwijmel naar aardse zaken gegaan. Ik had net als Aat een Honda. Dat was in die tijd wel een soort statement geloof ik. De echt stoere jongens reden Puch. De rest deed eigenlijk niet mee.

 22. Toen ik 16 werd kreeg ik een Berini M23, automaat, van mijn ouders. Tsja, had liever een Puch, maar toch veel plezier gehad met dat ding, alleen altijd vette bougies en er ging iets mis steeds met dat aandrijfwieltje. Met 18 jaar wilde ik toch wat sneller en kon ik hem inruilen voor een Berini M21, die was geschakeld en opgevoerd, denk dat dat ook onder de buikschuivers viel. Maar ik voelde me best wel erg stoer, waren maar weinig meisjes met een schakelbrommer…

 23. De beste literaire zuchten slaakt men in het frans, Nederlands besproken – met mankerende interpunctie en eindeloze zinnen, dat wel, op
  literatuuraire.web-log.nl
  Geen gedichten nee, ook geen brommers

 24. ‘Ineke toch – want de fransen moeten toch problemen hebben met je eerste lettertje… Wat voor boeken heb jij de laatste tijd gelezen, voordat je op een boekenbespreeksite commentaar levert?
  Ik wil graag vriendelijk blijven, maar als men steken onder water levert genre ah, oh, oeh!, waar het reacties betreft op volzinnen – ça ne manque pas que de l’esprit mais du savoir vivre en plus!
  Zoniet frans: wat vind jij dan leuke recente Nederlandse romans? Want on parle literatuur hier. Of tenminste leesbare teksten.

 25. Hallo Ineke? Hier reageren we niet op? Toch leuk voor een schooljuf, een boekenbesprekingssite.
  Maaja: pffffffff

 26. Erik: het moet me wel van het hart, je kunt een enorme zeikerd zijn!!!! Correctie: je bent een zeikerd!!!
  Bovenstaande reactie heb jij om bijna half een geplaatst. Ik sta even voor 6 op, om de hond uit te laten en heb dan nog net even tijd om een opmerking in het café te plaatsen. Om half acht was ik op school. En om half zes weer thuis. Vervolgens naar AH om wat boodschapjes te halen. Het eten staat net in de oven en er draait een was. En dan zeur jij zoals hierboven.
  Zak in de s****t.
  Je komt hier nog maar net kijken, hou je wat in ajb!!!

 27. En ik heet geen Ineke en Fransen laten niet de eerste letter van mijn naam weg, hoezo zouden ze moeite hebben met een ‘D’? wat een kul.
  Ze laten alleen de laatste letter weg. Standaard.

 28. In de Provence zouden ze je Nike noemen. Om de vriendelijkheid te bewaren houd ik daarover verder m’n mond, over wat de fransen daarover zouden grappen… en wat betreft internet, c’est ainsi. Sommige mensen hebben ervoor gezorgt dat ze nou eenmaal niet een negentotvijfbaantje hebben. Jalourzie begrijp ik, onlogica en domheid of blind conformisme, niet.

 29. Oh hé? On est parti?
  Ik kan aanraden: le journal (Bernard Marais, Albin Michel) , en het beste boek van Benoit Duteurtre: La petite fille et la cigarette (Fayard)
  Net uit in een keer doorlezen. Dat zijn boeken!

 30. Erik: je laat jezelf erg kennen. Schrijven kun je niet, Nederlands noch Frans, dus laat maar zitten zou ik zo zeggen.
  Ik ben idd iemand die een fulltime baan heeft en misschien best ietwt afgunstig op iemand die het anders en/of beter heeft kunnen inrichten. maar om nou te zeggen dat ik jaloers ben op jou? Nou nee….

 31. Nog een link die je mist met je poging te assimileren met de arme franse bevoling.

 32. Erik: ik weet wer-ke-lijk niet waar jij de euvele moed vandaan haalt mij allerlei trekjes aan te wrijven die je kennelijk zelf in overvloed in je mars hebt.
  Wie zegt dat ik wil assimileren? Wie zegt dat de Franse bevolking arm is, wie zegt dat ik pretenties heb? Juist: jij.
  Moeilijk! Lezen….
  Dit is tevens mijn laatste reactie aan jou, zolang je niet het fatsoen kunt opbrengen me bij mijn naam te noemen.

 33. De fransen noemen jouw, Dineke, Nike. En anders spreken ze geen frans sinds hun geboorte.