Marche.fr komt met directe chat koper/verkoper

De Franse advertentiewebsite www.marche.fr biedt vanaf 1 augustus 2009 bezoekers en adverteerders de mogelijkheid online met elkaar te chatten. Marche.fr heeft hiermee een wereldprimeur.

Direct online contact
Bij het plaatsen van een advertentie kan de adverteerder kiezen voor direct online contact met potentiële klanten. Dat werkt als volgt: als de adverteerder online is, licht een chat-icoon op in zijn advertenties. Klikt de bezoeker hierop, dan krijgt de adverteerder een melding op het scherm. Accepteert deze het contact, dan opent een beveiligde chatbox van marche.fr. Handig is ook dat bezoekers binnen de site kunnen zoeken op adverteerders die online zijn. Om zo het koopproces sneller en efficiënter af te ronden.

Veilig en vertrouwelijk
Elke bezoeker krijgt telkens een nieuwe chatbox, zodat de onderlinge conversatie geheim blijft. Adverteerder en geïntereseerde kunnen dus ‘live’ en 100% vertrouwelijk overleggen en onderhandelen.

Voordelen voor beide partijen
Deze nieuwe functie voldoet aan een grote wens van de vele miljoenen bezoekers van marche.fr. Zij willen snel toegang tot nadere informatie, voordat ze verder zoeken. Contact via email of telefoon leidt vaak tot vertraging omdat de adverteerder niet direct beschikbaar is. Dit is overigens ook voor de adverteerder geen goede zaak. Als hij niet in gelegenheid is direct te antwoorden, zoekt zijn potentiële klant intussen verder, met het risico dat deze elders hetzelfde product vindt. De live chat is hiervoor een perfecte oplossing.

Franse site, Nederlandse eigenaar
CEO van marche.fr is de Nederlander Arnold Verhoeven. Andere Franse websites in zijn beheer zijn www.cyberjeux.fr, www.auxpuces.fr. en pagecrime.fr (over corruptie in Frankrijk). Een community voor leerlingen aan international scholen www.international-schoolfriends.com is in de afrondingsfase.

Reacties zijn gesloten.