Nog even sleutelen aan je persoonlijke weerstation

Leuk idee van Meteo France en La Crosse Technology. Die brengen sinds kort een persoonlijk weerstation op de markt. Meteo France bezorgt je de actuele weersituatie en en de voorspellingen (inclusief weer-alarmen) via de satelliet om de zes uur helemaal gratis thuis. Een satellietzendertje meldt waar jij bent, en Meteo-France stuurt jou je ‘persoonlijke’ bericht. Kwestie van een meteo-recepteur kopen.
De goedkoopste kost 80 euro en heeft het formaat van een uit de kluiten gewassen tomtom. Leuk voor lange-afstandswandelaars, zou je denken. Handig ook, want die komen nogal eens in gebieden waar je geen mobiele telefoon hebt, laat staan draadloos internet. Maar daar is de meteo-recepteur niet voor bedoeld. Je moet hem op tafel zetten of aan de muur hangen. Nu kun je dat advies natuurlijk aan je laars lappen, het ding werkt per slot van rekening op batterijen…
Dan stuit je op je een ander ongemak. Het ding weet niet waar jij bent. Je moet anno 2008 gewoon met de hand opgeven in welk departement jij bent… Dat is natuurlijk niet handig voor iemand op een Grande Randonnée. Nee, dit ding is voor thuis bedoeld. Maar waarom zou ik 80 euro uitgeven aan informatie die ik ook gratis op Internet kan vinden?
Laatste puntje: Het ding werkt alleen op het Franse vasteland. Corsicanen worden (weer eens?) achtergesteld. Meteo France geeft al helemaal geen voorspellingen voor Nederland af. Dat weerhoudt een enkel Nederlands postorderbedrijf er niet van het ding op de Nederlandse markt te brengen. UIt de mededeling dat de handleiding Franstalig is en de Franstalige afbeeldingen moet de consument maar afleiden dat hij er niets aan heeft.

Reacties zijn gesloten.