Open en Bloot


We hoeven er geen doekjes om te winden, als het gaat om georganiseerd blootlopen, is de Franse markt grotendeels in Nederlandse handen. Is ook logisch, want al zijn er in Nederland tal van terreinen, georganiseerd in de Naturisten Federatie Nederland, het blijft natuurlijk een koude bedoening, waarbij de sauna als redmiddel moet figureren.
In Nederland bestaat een soort verzuiling met rekkelijke nudistenterreinen (waar zo’n beetje alles mag en de eikelpiercings pijnlijk prominent paraderen) en de hardliner-naturisten van Zon & Leven bij wie je vlees mag eten noch alcohol drinken (tenminste, dat was in mijn tijd zo).
Dat verschil in stijl zal in Frankrijk wel niet veel anders zijn. Er zijn natuurlijk échte familiecampings. Maar ik hoor ook van terreinen waar je ’s avonds met je kinderen de duinen maar beter kunt mijden, om te voorkomen dat ze op jonge leeftijd aanschouwelijk onderwijs in Exploration Sexuelle krijgen. Ieder zijn meug. Vast staat, dat blootlopen in Frankrijk mede dank zij de grote Nederlandse toestroom floreert als nooit te voren. Het is ook best lekker, weet ik uit ervaring. Wil je het ongekleed recreëren ook ’s proberen, ga dan op zoek naar een terrein of club bij de Féderation Français de Naturisme.

1 reactie op “Open en Bloot

  1. Ik sta met de camping vaak op het strand van La Franqui het leuke hier is als je naakt wilt lopen doe je dat heb je liever een zwembroek aan kan dat ook er heerts een ongedwongen sfeer en ieder doet wat hij of zij leuk vindt. Kom er al meerdere jaren en nog nooit rare dingen mee gemaakt. Voor mij in de zomer de beste plek in Frankrijk.
    Frank
    Hoi hoi morgen ga ik er weer naar toe 😀 8)