Parijse bar of bourgondische slagersblok?


Elke keer als ik het uithangbord zag, vlak na uitrit van de peage bij Tournus, was het te laat. Voorbij. Vandaag ben ik een stukje verderop gekeerd en teruggereden. Zo vond ik een winkel en een enorme showroom vol originele horeca- en middenstandsmeubelen om van te watertanden. Zehebben hier in een oude fabriekshal het Franse dorpje van mijn dromen opgebouwd: een dorp met louter kroegen!
Wil je je huis in Frankrijk écht een origineel tintje geven? Wat dacht je van een authentieke bar uit de jaren ’30 in je keuken?Fraaie houten banken uit een stationsrestauratie, prachtige ijskasten uit begin 20e eeuw, een echte ‘billot’ uit een slagerij, compleet met hakmessen… Enfin, kijk zelf. Niet goedkoop, overigens, maar in uitstekende staat. Maar wacht nog ff met kopen. Ik ga nog op jacht naar een dealtje voor HeF-bezoekers!

6 reacties op “Parijse bar of bourgondische slagersblok?

  1. Ben ik nou echt de enige die niet van ‘authentiek’ houdt? Ik ga echt zes keer liever naar de Ikea dan naar een bric à brac enzo. Maar goed, voor de liefhebbers is het een leuke site. Mocht je echter nog een betaalbare designwinkel vinden, Krek, dan houd ik me van harte aanbevolen. Met korting, graag.

  2. Meestal prefereer ik ook IKEA boven een brocante, maar heb je die wijnkast gezien…. geweldig… ik heb alleen geen prijs kunnen vinden…

  3. @John: ik heb ze al een mailtje gestuurd met een voorstel. 15% korting voor HeF-bezoekers in ruil voor een Bullerjan-achtige vermelding in de link-lijst. We zullen zien. Met onderhandelen krijg je die 15% er natuurlijk ook af, maar dit is wel makkelijker.
    @Marjan: de paar dingen die wij gezien hebben waren best duur. Maar ja, kom er anders maar eens aan. Moet je écht mazzel hebben dat ze ergens een bar verbouwen en de boel buiten zetten.