Péage voor Hollanders

Autoroute-eco

Want ons Zeeuwen bin zuunig… En niet alleen de Zeeuwen; wij allemaal! Toch!? Je zou bijna denken dat Autoroute-€co voor ons is uitgevonden: hoe kun je via een legale manier goedkoper gebruik maken van de Franse autosnelwegen? Heel simpel : effe d’r af en d’r op…

Want, wat blijkt, als je je route via de autosnelwegen eventjes onderbreekt, dat wil zeggen, onderweg even de autosnelweg afgaat om er meteen weer op te gaan, blijken de koste voor de péage minder te worden. Op lange trajecten die je zonder onderbreking aflegt betaal je meer dan wanneer je hetzelfde traject opdeelt in meerdere deeltrajecten. Hoe: eventjes de péage af, op de rotonde erna er direct weer op, en je betaalt een paar euro minder – raar maar waar. Alles wordt uitgelegd en je voorgerekend op deze site. Ideaal voor ons, want we blijven zuunig…

4 reacties op “Péage voor Hollanders

  1. Er is een nog veel goedkopere manier. Ga bij het poortje vlak achter de voorgaande betalende auto staan. Als de slagboom omhoog gaat gelijk optrekken. De slagboom denkt dan dat je voorganger een aanhangwagen heeft. Kassa !

  2. Daar moet je inderdaad een Hollander voor zijn, zeg, om daar op te komen. Vreemd overigens dat langere trajecten relatief duurder zijn dan veel korte. Maar goed, Fransen hebben wel meer onbegrijpelijke regels. Zoals waarschuwingsboden voor flitspalen en verplichte blaaspijpjes die niet verplicht zijn.

  3. Hehe. Ja, Peter heeft dezelfde uitzending gezien als ik, maar hij is een sensatiebeluste journalist, terwijl ik heel proper de legale weg naar voren breng die in diezelfde uitzending uit de doeken werd gedaan. Met een linkje naar een behulpzame saait, wat bij de bumperkleefoplossing niet bestaat. Wat Hurkpeter er niet bij vertelt is dat péages voorzien zijn van camera’s… en dat de boete voor bumperkleefpéage vrij prijzig is (maar ik ben vergeten hoe prijzig).